Jij bent de baas, in Christus, over je ziel! (2)

Gisteren schreef ik dat onze Geest staat boven onze ziel staat.  Dat jij de baas bent, in Christus, over je ziel. Dat als je dus wordt geleid door je emoties, je wil, of je denken, om iets te doen wat jezelf niet opbouwt, maar verder weghoud van Gods nabijheid,  je mag staan in de autoriteit, en je daartegen verzetten. Je mag je ziel aanspreken en hem corrigeren. Beheers je emoties, wil en denken, en laat je niet leiden door je gevoelens en gedachten.  Vandaag wil daar dieper op ingaan.

“Waarom verwijs je bij bepaalde gedachten en gevoelens naar je oude schepping, als je al een nieuwe schepping bent geworden in Christus? Je oude schepping bestaat niet meer in Christus. Ga staan in je nieuwe identiteit.

Wij zijn dus in Hem! Wij zijn een deel van Zijn dood, een deel van Zijn begrafenis en een deel van Zijn Opstanding. Praktisch gezien zijn wij dood: “Ik ben met Christus gekruisigd; en ik leef, doch niet meer ik, maar Christus leeft in mij” (Gal. 2 : 20).

 

U was dood door uw zonden en door uw onbesneden staat, maar God heeft u samen met Christus levend gemaakt toen hij ons al onze zonden kwijtschold. Kolossenzen 2:13

We zijn in Christus, en Christus is in ons. Onze Geest is verbonden met Gods geest. En vanuit onze Geest hebben we autoriteit, en zijn we een nieuwe schepping. We hebben een nieuwe identiteit in Christus.. En we mogen leven vanuit deze nieuwe schepping. Niet langer leven vanuit het vlees, maar vanuit de Geest.

Bekeer je van je vleselijke bedenkingen, en onderdompel je in Gods liefde.. Wortel je in Zijn liefde. Bouw leegtes in je dagelijks leven door bijvoorbeeld 1 dag per week je te onthouden van de televisie, computer en internet op je telefoon. En vul deze leegtes in met Gods liefde, overpeins je identiteit in Christus, en memoriseer Gods Woord.

Goed weekend nog!

Rob

Reacties

  1. Yes! Fantastisch! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *