Onderwijs over Geest, Ziel en Lichaam (2)

In Johannes 3:6 staat het volgende; Wat uit het vlees geboren is, is vlees, en wat uit de Geest geboren is, is geest. Met deze Bijbeltekst bedoelde Jezus dat er geen directe verbinding is tussen je geest en vlees.

Ze hebben wel degelijk met elkaar te maken, maar niet zoals die er is tussen je ziel en lichaam. Het is gewoon niet mogelijk om contact te hebben met je geest, via je emoties of door je fysieke lichaam. Ik moedig je aan om open te staan voor nieuwe inzichten..

Sowieso zul je moeten leren begrijpen dat de geestelijke realiteit niet gevoeld kan worden. En aangezien de geestelijke dimensie niet gevoeld of gezien kan worden, is de enige mogelijkheid om de juiste manier deze geestelijke waarheid te bevatten, door de Bijbel. Lees Gods Woord, en geloof het!

De Geest is het, die levend maakt, het vlees doet geen nut; de woorden, die Ik tot u gesproken heb, zijn geest en zijn leven. Joh 6:63

Gods Woord openbaart je de geestelijke realiteit. Ben je benieuwd naar hoe je geest is? Bestudeer het Woord. Je kunt niet slechts afgaan op je emoties, of een andere manier van waarneming. Gods Woord is geest en leven. Als je de in de Bijbel kijkt, neem je jezelf waar in de geest. Nieuwsgierig?

Volgende week zal ik jullie wat meer vertellen over ‘Gods Woord is een geestelijke spiegel, een volmaakte reflectie’

Geniet van de aankomende kerstdagen en wandel in Gods zegen,

Rob

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs