1 miljoen euro in je voortuin verborgen.. ?! (2)

Stel je voor, ik bel morgen aan bij je voordeur, nodig mijzelf uit op de koffie en maak een gezellig praatje met je. Terwijl je even helemaal jouw momentje grijpt en intens geniet  van je kopje koffie, kijk ik je plotsklaps strak in je ogen aan en vertel ik je dat er een miljoen euro in je voortuin ligt. Het is begraven, dus je kunt het niet zien, maar het ligt er wel degelijk. Met deze laatste woorden, bedank ik je voor de koffie en verlaat ik je huis weer via de voordeur.

“Aangezien er niets in de tuin is wat op deze waarheid duidt, zou het enige waar je op af zou kunnen gaan, mijn bewering en zintuiglijke kennis. Welke van de twee zou je meer geloven? Als je meer geloof zou hechten aan wat je kunt zien en voelen, dan aan mijn woord, zou je de schat mislopen. Waarom? Je zou er niet achteraan gaan!” **

Wellicht ben je na verloop van tijd zelfs vergeten dat er ooit iemand is geweest die jou heeft vertelt dat er een schat in je voortuin begraven ligt. Het wrange is dat je in feite in een troosteloze armoede zou kunnen leven, slecht een paar meter verwijderd van een overvloedige rijkdom, maar nooit zou je ervan profiteren..

Tenzij je mij op mijn woord zou geloven, zou je het zonder de schat moeten stellen. Als je zou geloven wat ik je destijds vertelde, onder het genot van dat ene kopje koffie, dan zou je gaan graven! Met alleen geloven kun je niet van de schat profiteren. Je zult moeten gaan graven, het geld vinden en het vervolgens omhoog zien te halen, voordat je ervan kunt profiteren.

Hoe meer je weet en begrijpt van Gods woord, des te sneller zul je de geestelijke rijkdommen ontdekken en zichtbaar zien worden. Maar voordat je al van al deze rijkdommen kunt profiteren zul je moeten weten en erkennen wie je bent in Christus. In je geest, zoals Jezus is, ben jij in deze wereld!

Goed weekend!

Groetjes Rob

* Bij het schrijven van deze overdenking heb ik gebruik gemaakt van ** het boekje van Andrew Wommack – Geest, ziel en lichaam

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs