Jij bent de baas, in Christus, over je ziel! (1)

Satan wil ons altijd verzadigen met namaak-vulling: TV, internet, games, religie, zondes e.d. Toen ik onlangs -vanuit een experiment- mijn computer, televisie en Xbox360 had weggedaan voor onbepaalde tijd ervoer ik een intense leegte.. Ik vond het vreselijk lastig.. Duizenden impulsen schoten door mijn gedachten om toch even achter de televisie e.d. te zitten. Maar als je die leegte vult met God, dan gebeuren er machtige dingen!

Natuurlijk is het niet verkeerd om af en toe te genieten van iets op televisie o.i.d. Maar satan gebruikt het als een dagelijkse vervulling. Ik wil je aanmoedigen om na te denken over hoe jij meer leegte kan inbouwen, zodat je die leegte vervolgens kan vullen met Gods stilte, Zijn rust, de mogelijkheid om God vaker te ervaren.

Onze Geest staat boven onze ziel. Jij bent de baas, in Christus, over je ziel. Als je dus wordt geleid door je emoties, je wil, of je denken, om iets te doen wat jezelf niet opbouwt, maar verder weg houd van Gods nabijheid, dan mag je staan in de autoriteit, en je daartegen verzetten. Je mag je ziel aanspreken en hem corrigeren. Beheers jezelf, en laat je niet leiden door je eigen gevoelens en gedachten.

Geestelijke besnijdenis (volgende week wil ik hier dieper op ingaan)

Naast het lossnijden van onze ziel van het lichaam, heeft de Heilige Geest onze geest nieuw leven ingeblazen. Onze geest gaat opnieuw leven! Beter gezegd wij hebben een nieuwe Geest ontvangen! Dan geldt de belofte van Kolossensen 2 : 9 – 10 ook voor ons: “Want in hem is de goddelijke volheid lichamelijk aanwezig, 10 en omdat u één bent met hem, het hoofd van alle machten en krachten, bent ook u van die volheid vervuld. 11 In hem bent u ook besneden, niet door mensenhanden, maar met de besnijdenis van Christus, door het afleggen van het aardse lichaam.

Goed weekend, Rob

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs