Je partnerkeuze

God en je partnerkeuze, iets wat mij al lang bezig houdt, en ik geloof dat ik niet de enige ben. Ik merk aan mijzelf dat ik de laatste tijd steeds meer bezig ben met mijn partnerkeuze.

Wat zoek ik in een vrouw, en stel dat ik denk dat ik de ware heb gevonden, wat is dan Gods aandeel hierin. Is het Gods plan dat ik iets met haar begin. Ik merk dat ik er de laatste tijd steeds meer mee bezig ben. Het verlangen wordt ook steeds groter, het verlangen naar een vriendin. Iemand met wie je plezier hebt, maar ook iemand met wie je serieuze gesprekken kan voeren, en iemand die je liefde geeft en nog belangrijker iemand aan wie je liefde mag geven.

Het innerlijk en het uiterlijk…

Soms spreek ik mensen met een fantastisch innerlijk. De laatste tijd probeer ik meer te kijken naar het innerlijk. ( maar nog steeds kijk ik eerder onbewust en bewust naar het uiterlijk). Het uiterlijk is immers iets wat je het eerst ziet, de eerste indruk. Ik krijg dan ook echt het idee dat God ons duidelijk maakt, dat God mij duidelijk maakt, dat we moeten kijken naar het innerlijk, naar het hart. Omdat God namelijk naar het hart kijkt, en wij willen toch immers op God lijken.

Maar de HEER zei tegen Samuël: ‘Ga niet af op zijn voorkomen en zijn rijzige gestalte. Ik heb hem afgewezen. Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het hart.’  Samuel 16 vers 7

Maar stel nu dat God iemand op je pad brengt die voorzichtig gezegd niet echt aan jouw eisen voldoet. Maar dat God het je echt duidelijk maakt dat het in Gods ogen de ware voor je is. Tja, dan zit je met een dilemma. Ik ben niet wanhopig op zoek naar een vriendin. Maar ik denk wel dat je er gelukkiger van wordt. Niet dat ik nu ongelukkig ben, nee dat helemaal niet. Maar je begrijpt me wel. Maar ik geloof dat God het op mijn pad brengt, er staat immers ook dat de vrouw de man opzoekt in Genenis 2:

Uit de rib die hij bij de mens had weggenomen, bouwde God, de HEER, een vrouw en hij bracht haar bij de mens.

Ik ben geduldig en wacht op die vrouw die op mijn pad komt. En ik heb het geloof dat God iemand voor mij heeft uitgekozen.

“Het zelfde leefwereldje”

Ik ga sowieso niet echt met veel nieuwe mensen om, iedere dag in mijn zelfde leefwereldje met de zelfde mensen. Wanneer ik in contact kom met nieuwe mensen via een christelijke studenten vereniging, soul survivor etc dan zal ik meer jongeren tegen komen. En zou ik misschien eerder de ware vinden. Maar ik geloof hier nog niet zo in, ik ga lekker door met mijn eigen ding, en ik geloof dat God wel diegene op mijn pad brengt die hij voor ogen heeft.

Stel je voor dat ik volgende week een leuke meid in de kerk tegen kom. Ik ben er helemaal gek van, en kan over niets meer praten. Ik vind het belangrijk om dan ondanks dat mijn hart zegt dat dit meisje de ware is toch het met God te bespreken. Toch het in mijn stille tijd aan God voor te leggen, en te vragen om bevestiging. Ik geloof immers dat God iemand voor mij heeft uitgezocht, en ik hierin God mag vragen om bevestiging.

Bevestiging van God?!

Ik geloof zeker dat het goed is om God te vragen om bevestiging. Wanneer je opslag verliefd bent, zul je al snel denken dat God je de bevestiging hiervoor geeft. Of wanneer je geen bevestiging krijgt zul je denken dat God het er niet mee eens is, en laat je het erbij zitten.
Laatst hoorde ik op een jeugddag van onze jeugd uit de vrije evangelisatie Zwolle een spreker zeggen dat wij mensen altijd zo gefocust zijn op een antwoord uit de hemel. Het beste zou nog zijn een briefje dat dwarrelend op je bureau zou vallen met een volledige bevestiging van God. Hij vertelde dat een andere spreker hem eens vertelde dat je het ook op een andere manier kunt bekijken. Stap uit in geloof, of ga zelf op onderzoek uit in geloof. En als God het geen goed plan vind, dan maakt hij je dat vast en zeker duidelijk! Natuurlijk moet je wel blijven handelen met je gezonde verstand.

Ik ben niet op zoek naar iemand die passief in het geloof staat. Maar iemand die helemaal voor God wil gaan. Iemand met wie ik samen mag strijden, en iemand met wie ik samen mag genieten van Gods liefde voor ons en zijn grootheid . God is immers een God van liefde. Maar misschien heeft God ook wel juist een passief iemand voor mij uitgezocht, en dat ik door middel van mijn passie voor God, dat die passie ervoor zorgt dat mijn vriendin er ook weer helemaal voor wilt gaan. Ik bedoel Niets is onmogelijk zoals Victor eerder al zij! We mogen op hem vertrouwen, en bidden. Woorden hebben immers kracht. Bid en het zal u gegeven worden. Een mooiere tekst vind ik;

2 Petrus 1:3 Want als u Hem beter leert kennen, zal Hij u door Zijn grote kracht alles geven wat u nodig hebt om werkelijk goed te leven;

We mogen vertrouwen dat als we op God vertrouwen hij ons zal geven wat we nodig hebben.

En daarmee wil ik graag deze post afsluiten

Greetz Rob

Reacties

 1. Ik tik op google de titel in van een boek en kom op dit blog uit.

  Ben er veel mee bezig nadat ik alleen maar ellende in mijn liefdesleven heb gehad, eigen keuzes, niet naar God geluisterd.

  Dus nu, met veel bidden en denken en praten met Hem, geduldig wachten totdat Hij met de perfecte partner aan komt zetten.

  Ik ben benieuwd πŸ™‚

  Dus na zoveel jaar nog een reactie op jouw blog.

 2. Hey Rob!

  Ben hierop terecht gekomen via google-search ‘partnerkeuze en God’.

  Las ook je artikel over datingsites; tsja en hoe kan God zoiets bevestigen… dat zal waarschijnlijk altijd een raadsel blijven!

  Denk dat het voor een groot deel ook afhangt ‘wat’ je als een bevestiging ziet!

  Moet ook denken aan Hebr5:16! Dus geduldig wachten en erop vertrouwen dat God je zal leiden! πŸ˜‰

 3. He Danie,

  Leuk dat je op deze website bent beland, hoe ben je hier gekomen als ik vragen mag πŸ™‚

  Ik heb inmiddels een geweldige vriendin. Sinds drie maanden alweer. Toch blijft het een ontdekkingsavontuur. God heeft het allemaal bijzonder gezegend en bevestigt en toch betrap ik me er nog regelmatig op dat ik wacht op dat briefje uit de hemel. Op meer bevestiging.. Maar ik mag relaxed in mijn relatie staan en op God vertrouwen dat Hij het duidelijk zal maken. De tijd zal het leren πŸ™‚

 4. Interessant om te lezen allemaal!!
  Erg herkenbaar ook. Wat bij mij vooral meespeelt is ‘wanneer’! En hoe zal God dat dan bevestigen??

  Rob; inmiddels al ‘de ware’ gevonden?

 5. Hai, erg leuke site! Ik ben op dit moment erg met dit onderwerp bezig en vooral de bevestiging van God. En het idee van het brief op je bureau vind ik erg herkenbaar! Ik vind het dan ook interessant om er eens op een andere manier naar te kijken. Alleen kan ik me niet goed voorstellen hoe de spreker dit bedoelt: ‘Stap uit in geloof, of ga zelf op onderzoek uit in geloof’

 6. Herkenbaar punt!

  Wijsheid is te wachten tot God je naar je vrouw leidt, en andersom. Ik was het eerst niet eens met God, maar Hij had en heeft een plan met ons beiden. Dat ging niet zonder strijd. Maar wel met overwinning!

  Als de stormen komen, heb je tenminste de zekerheid. Van God zΓ©lf! Dan zorgt Hij ook voor de uitkomst!

  Onze God is goed. Genadig goed!

 7. Zelfs naar 3 jaar nog goed om te lezen Rob πŸ˜‰

  Hier ben ik momenteel nou juist meebezig, Hihi. ben nu eigenlijk wel benieuwt of je er nu nog steeds zo over denkt. Hoe je er nu in staat…

  Liefs, Caolien.

 8. Ach weet je, ik maak me nog niet zo druk om een partner…..En eigenlijk wil ik geen eens trouwen. dan moet ik in een jurk. D R A M A…. πŸ˜› Maarja, misschien dat ik ooit trouw….
  Ik zeg maar zo:
  Ik wil geen prins op het witte paard, een lakei op een doorgezakte ezel is ook goed.

 9. Wat mooi dat we dezelfde gedachten hebben πŸ˜‰

 10. Mooi, heel erg mooi! Thanks!

 11. Hi
  Mijn levenservaring ben inmiddels 29 volgend jaar alweer 30 poe poe hahaha.. Is dat je het echter aan God moet overlaten hij heeft de mens geschapen naar zijn evenbeeld en heeft voor iedereen een dekelstje zoals wij dat altijd mooi zeggen.. God heeft alles al klaar staan enkel is het voor de mens om geduld te hebben en vertrouwen en dus wanneer je er voor gebeden heb het bij God te laten. Dit alles kwam ook pas toen ik in de 20 kwam dat ik er voor ging bidden, daarvoor zocht ik het allemaal zelf op met hartscheur en al en dan durfde ik God nog te vragen waarom? Ik moest echt er voor gaan zitten en te raden gaan waarom al die ellende er was gelukkig werdt ik op tijd wakker, en wist ik dat ik niet zelf moest gaan zoeken maar het aan God te vragen en geduld te hebben en vertrouwen. IK heb wel vele malen een droom gehad over mijn partner voor het leven waar ik pas later achter kwam het van God kwam. We zijn 12 juli 2 jaar getrouwd. Hij is ook een gelovige en vertrouwd ook enkel op God en probeerd zo goed mogelijk het werken te doen wat een man behoort te doen zoals geschreven staat. IK weet wel dat God je geeft wat je nodig heb en niet wat je wil want als je het mij vraagt hebben wij mensen niet veel nodig. Dus laat het aan God over laat je mee varen op de reis die je gaat en op een dag zal de vrouw die voor jou is op je pad zijn… soms kan het wel iemand zijn van je verre verleden wie weet..

 12. – deze post heb ik al een keer eerder gelezen. Mijn verhaal is dat ik voordat ik een relatie had , gebeden had, zij ook. Bevestiging is belangrijk. Toch is bij haar op een gegeven moment het geloof vervlakt, ik zie daar ook een aandeel in van mijzelf, ik denk dat ik teveel mijn eigen wil, visie heb opgelegd. Zij was bijvoorbeeld bang voor de heilige geest en had het idee dat ze altijd Β΄moestΒ΄getuigen, terwijl dat soort dingen voor mij juist leuk waren, ik kwam (kom) uit de vrijgemaakte kerk. Toch kan God na jaren knipogen geven, die een diep gevoel van bestemming geven, om het wat poetisch te formuleren.

 13. Thanks, we schrijven ook met veel plezier πŸ˜‰ En Aanraders zijn altijd welkom! Ik hoop je nog eens terug te zien op de site πŸ™‚ En schroom niet op nog eens op een blog te reageren. Groetjes!

 14. Hoi Rob,
  Ben zo weleens aan het google’en en dan kom je op leuke sites terecht. Zo deze keer bij jullie op de site. Ik had niet zo door dat het al een tijdje geleden was, maar evengoed is het een goed boek hoor!
  Ik moet zeggen dat ik jullie overdenkingen erg leuk vind om te lezen.
  Groetjes Marjolein

 15. Hoi Marjolein,

  Deze post heb ik 2,5 jaar geleden geschreven πŸ˜‰ Mijn visie is dus op sommige vlakken wel wat veranderd / aangescherpt. Toch bedankt voor je advies. Ik zal er eens naar kijken.

  Mag ik je wat vragen, hoe ben je zo op deze site terecht gekomen? Gewoon even nieuwsgierig πŸ™‚

  Fijne avond nog!

 16. Hoi Rob,
  Je zou het boek ‘God en je partnerkeuze’ van Derrek Prince eens moeten lezen. Daarin beschrijft Derrek hoe hij op bijzondere wijze tot twee keer toe een vrouw heeft gevonden. Ik denk dat het boek je zeker zal aanspreken.

 17. Hoi Rob,
  Je zou het boek ‘God en je partnerkeuze’ van Derrek Prince eens moeten lezen. Daarin beschrijft Derrek hoe hij op bijzondere wijze tot twee keer toe een vrouw heeft gevonden. Ik denk dat het boek je zeker zal aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *