Ik ben niet boos. Ik ben alleen teleurgesteld.

Ik herinner me nog wel die momenten dat ik als kind iets verkeerds had gedaan en daarop werd aangesproken door mijn ouders. Het ergste en wat door merg en been ging was als ze zeiden. We zijn niet boos op je, we zijn alleen heel erg teleurgesteld. Dat waren de momenten dat ik wel door de grond kon zakken.. Met een diep schuldbesef trok ik mij terug terwijl ik ellendig mijn zonden overdacht.

Jarenlang heb ik gedacht en geloofd dat God niet boos op mij was door de zonden die ik beging maar dat Hij wel teleurgesteld was. Herken je die gedachten en gevoelens? Dat God verwachtingen heeft waar je niet aan kan voldoen en dat Hij teleurgesteld is over de misstappen die je begaat?

“Ik worstelde met gevoelens van onrust en onvrede en de onzekerheid of God wel tevreden met mij was. Door het volbrachte werk van Jezus staan wij nu onder het nieuwe verbond waarin we gezegend worden, en dat niet omdat we goed zijn of goed doen. Simpel gezegd: We zijn gezegend omdat Jezus goed is, en Hij maakte ons goed en acceptabel door al onze met zijn eigen bloed weg te wassen! God is heilig en rechtvaardig, en Hij haat zonde! “**

Onlangs sprak ik met een goede vriend en praatte we hier uitgebreid over met elkaar. Plotseling kwam de openbaring, de zekerheid, dat de volle boosheid, teleurstelling, verdriet en dergelijke en het oordeel van God tegen de zonde op Jezus neergekomen is. Het vonnis voor de zonde werd aan het kruis voltrokken.

Dat betekent niet dat God niet teleurgesteld is of boos is als ik een zonde bega.. Alleen al die boosheid en teleurstelling en zijn oordeel is al neergekomen op Jezus Christus aan het kruis.

God is niet langer boos en teleurgesteld ! Zijn armen staan wijd gespreid om je te omhelzen en Hij wilt je overladen met Zijn goedheid! Door Jezus Christus is Hij altijd zeer tevreden met jou. Laat deze waarheid bezinken en laat de liefde voor hem opnieuw opvlammen!

Ik wens je het beste in alle opzichten,
Groetjes Rob

Nog een aantal Bijbelteksten ter bemoediging:

God heeft hem die de zonde niet kende voor ons één gemaakt met de zonde, zodat wij door hem rechtvaardig voor God konden worden. 2 Korintiërs 5:21

U was dood door uw zonden en door uw onbesneden staat, maar God heeft u samen met Christus levend gemaakt toen hij ons al onze zonden kwijtschold. Kolossenzen 2:13

* Joseph Prince – passage uit het boek ‘Bestemd voor Overwinning’

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  God heeft je vergeven!

  Een aantal maanden geleden was de harde schijf van mijn laptop gecrasht. Ik had geen backups en was al mijn afbeeldingen, video’s...

  Kun jij iedereen vergeven?

  Als we emoties hebben met kenmerken van jaloezie, boosheid of woede gedreven door wonden of pijn uit het verleden, dan hebben we...

  Ben ik heilig?

  Afgelopen weekend las ik in een boek over de kracht van vergeving. Ik werd er opnieuw bij bepaald dat ik in Christus...