Ik ben een mislukkeling

Je kent het wel, je hebt je voorgenomen om niet meer toe te geven(roken, zelfbevrediging, vloeken, etc.) en toch ga je op die beruchte zaterdag weer de mist in. Je ligt in bed en het enige wat er door je heen gaat is; Ronald, Wat ben je toch een ongelooflijke mislukkeling. Jij bent echt een slappeling.

Waarschijnlijk zul je door alle beschuldigingen tegen jezelf er zelfs in gaan geloven.

Broeders en zusters, ik beeld me niet in dat ik het al heb bereikt, maar één ding is zeker: ik vergeet wat achter me ligt en richt mij op wat voor me ligt. Filippenzen 3:13
Vergeet wat achter je ligt!!! Vraag om vergeving en vergeet wat achter je ligt. God is je misstap allang vergeten. Richt je juist op wat er voor je ligt, die hemelse prijs. God is genadig.
Het heeft geen enkel nut om te blijven rondlopen met een schuldgevoel. De duivel geniet er van wanneer jij met zulke schuldgevoelens rondloopt, maar God zal zich afvragen waar je het over hebt.

Gun de duivel niet meer aandacht, vergeet je misstappen en ga er weer voor, ga voor Hem.

Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood. Romeinen 8:1-2

Er is geen veroordeling meer in christus. Je gaat niet meer verloren, je bent geen mislukkeling en je bent geen slappeling. God heeft je al gered.

Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16
Ik wil jullie stuk voor stuk aanmoedigen om telkens weer Filippenzen 3:12-16 te lezen wanneer je terugvalt in een misstap.

Er is geen twijfel over mogelijk of God je wel weer voor de 84e keer wilt vergeven wanneer je voor de zoveelste keer hebt gevloekt, gerookt, toegegeven hebt aan zelfbevrediging, etc.

Worstel je toch met een stemmetje dat zegt: ‘Jij hebt je krediet al verspeeld’. Lees dan Psalm 51.

Het is een leugen dat God je niet meer zou willen vergeven omdat je te vaak hebt gezondigd.

Gods zegen,

Rob

Reacties

 1. het draait toch allemaal uiteindelijk om de liefde en de relatie..

  Als we daaraan werken hoeven we niet na te denken wat de grens is, maar dan doen we het gewoon omdat we van Hem houden.

  Natuurlijk word je niet perfect in 1 keer, maar dat blijft een leerweg. Als het goed is, heb je spijt van je zonden, beleid je dat, en ga je verder.

  En voor dat iemand het vraagt, ja spijt/berouw hebben, moet je wel hebben, maar het gaat erom dat je dan verder gaat en niet vast blijft zitten in schuldgevoel.

  Als je je afvraagt tot hoever je kan gaan, dan denk ik dat je de plank misslaat. Want dan let je op de regel/wet en niet op de liefde.

 2. mooi stuk hé! Die bijbeltekst uit Filippenzen is echt goed. Heb ik ook wel een beetje nodig om te lezen. Mooi hoe de bijbel is geschreven voor echte mensen met al hun gebreken en dat God wel wil dat we streven naar het goede maar dat Hij ons niet wegsturen wanneer we een fout hebben begaan! Jezus zei zelf ook al dat Hij eigenlijks niets heeft aan mensen die steeds maar weer omkijken naar het verleden (Lucas 9:62). Gods zegen met de blogs!

 3. Het is verleidelijk om te zondigen, omdat je weet dat God toch wel weer vergeeft.

  Waar ligt de grens?

 4. Hi Clarise,

  Thanks for your reaction,
  Maybe you think I can’t…

  I can do all things through Christ which strengtheneth me Philippians 4:13

  Delight thyself also in the LORD; and he shall give thee the desires of thine heart. Psalms 37:4

  Yeah, God bless

  Rob

 5. jups youve right!
  HE FORGIVES!
  it makes me only a little bit scared,
  cause i make so many stupid mistakes,
  but i know that i am forgiven!
  that is true, but it is really hard to believe, somethimes i cant!!
  but thx, cause it gives me the strength to go on, and hold on!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *