Het kruis opnemen?

Om maar met de deur in huis te vallen: dit is mijn laatste blog op gebedsbroeders.nl. Na ruim anderhalf jaar heb ik besloten mijn taak neer te leggen. Ik heb tijdens deze periode met veel plezier mijn blogs mogen schrijven en hierin heb ik ook Gods zegen mogen ervaren. Ik hoop dat dit jullie heeft geholpen en dat je hierdoor andere keuzes in je leven hebt gemaakt.

Als ik terugkijk op deze periode dan denk ik dat ik het vaak over een keuze voor God maken heb gehad. Hierbij ging het mij om het volgende. In het Bijbelboek Marcus zegt Jezus dit:“Laat wie achter Mij wil komen zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en Mij volgen. Want wie zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven zal verliezen omwille van Mij en om het Evangelie, die zal het behouden” (Marcus 8:34-35). Als je dit wil, moet je je hiervan bewust zijn en jezelf elke dag opnieuw beschikbaar stellen om dit ook daadwerkelijk te doen.

Dit kan je niet alleen, hier heb je de hulp van Gods Heilige Geest voor nodig. Met het doel om jou te helpen, stuurde God de Heilige Geest naar deze aarde. Je mag aan de Heilige Geest vragen of Hij je wijsheid wil geven en je wil helpen om je kruis op je te nemen. Als je hier aan het begin van de dag mee begint, dan ben je ervan bewust dat je die dag kan bijdragen aan het veranderen van de wereld. Daarnaast geef je God de ruimte in jou om door jou heen te werken.

Wil jij sterven aan jezelf en het kruis van Jezus op je nemen? Begin de dag dan goed en leg dit verlangen bij God neer.

Vanaf deze plaats wil ik graag nog iemand bedanken, namelijk Natasja, zij heeft de afgelopen anderhalf jaar mijn blogs gecontroleerd op taal- en zinsfouten.

Gods rijke zegen!

Adriaan

Like deze blog!


Reacties

  1. Stoer Aad!!

    Bijzonder wat je allemaal geschreven hebt de afgelopen jaren!

    Veel zegen, ook voor de andere broeders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Het hart van Jezus

Vorige week schreef ik in mijn blog over het hart van Jezus. Deze week wil ik hier graag iets over schrijven. Jezus was...

Stilte voor de storm?

Deze week is de week tussen de momenten waarin wij de Hemelvaart van Jezus en de uitstorting van de Heilige Geest herdenken....