Het geloof van een heidense vrouw

Een heidense vrouw die vanwege haar afkomt naar Jezus eigenlijk Geen recht heeft op de beloften van Israël komt Jezus om genezing te vragen voor haar dochtertje. Hoewel Jezus schijnbaar onwillig is om haar te helpen blijft deze vrouw aandringen, dat hoewel zij vanwege geen haar afkomst misschien geen recht heeft om te eten van het brood zij dan in ieder geval wat kruimeltjes mag. Zij had al genoeg gezien en gehoord van Jezus dat zij in haar hart wist dat God haar genadig zou zijn.

Mat 15:26  But he answered and said, It is not meet to take the children's bread, and to cast it to dogs.
Mat 15:27  And she said, Truth, Lord: yet the dogs eat of the crumbs which fall from their masters' table.
Mat 15:28  Then Jesus answered and said unto her, O woman, great is thy faith: be it unto thee even as thou wilt. And her daughter was made whole from that very hour.

Wat is deze vrouw een voorbeeld voor Christenen vandaag. Zij had geen recht op het brood maar zij strekte haar net zo lang uit totdat zij wat kruimels kon bemachtigen. Jezus is onder de indruk van haar houding en zij behaald de overwinning voor haar dochter.

Wij Christenen hebben door onze afkomst recht om te eten van het hele brood des levens. Maar hoe vaak nemen wij door gemakzucht of lauwheid niet genoegen met een paar kruimeltjes zalving in ons leven. Dit terwijl God ons wil laten delen in Zijn grote plan met de wereld. Dit kan alleen maar geschieden als wij volledig vervuld zijn met de kracht van de Heilige Geest (grote zalving) dan kan God grote dingen door ons heen doen.

De vraag blijft of wij het geloof en enthousiasme om ons uit te strekken naar het hele brood of blijven wij tevreden ons leventje leiden met niet meer dan een paar broodkruimels dat hooguit genoeg is om de vogeltjes mee te voeren?

Zegen, Alwin

Reacties

  1. He Alwin,

    Mooie boodschap man. Afgelopen tijd ben ik ook op zoek naar volle leven wat Jezus ons te bieden heeft. God heeft het beste met ons voor. Hij wil dat we GELUKKIG zijn in een leven met Hem vol zegen. Die zegeningen zijn zowel geestelijk als materieel want God is onze voorziener in alles. Maar dit vereist geloof en het radicaal opvolgen van zijn woord.

    God beloont degene die Hem oprecht zoeken. Laten we dat met ze allen gaan doen, zonder enige bijbedoelingen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *