Genezing is Gods wil (3)

Dit is een vervolg op de overdenking van gisteren.. Dit is geen hoogmoed, maar het systeem begrijpen. Toen de discipelen op pad gingen brachten ze echt niet elke zieke naar Jezus.. ‘Oow, Heer, wilt u deze zieke genezen??’ Ik denk dat Jezus zou zeggen; “Wat heb ik gezegd toen je weg ging, Genees de zieken! Waarom breng je ze dan naar mij toe?” Ze gingen weg en begonnen alle mensen te genezen.

De discipelen waren nog niet eens wedergeboren. Wij zijn wederom geboren en wij begrijpen het niet.. Terwijl Gods Woord ons leert in; 1 Petrus 2:24, Psalm 103:3, en Jesaja 53:3-5 duidelijk staat dat hij voor onze ziekten, kwalen en zonden is genezen!

Toen Jezus zei, genees de zieken, geloofden ze Hem op Zijn woord en gingen ze de mensen genezen in Jezus naam. De discipelen kwamen in actie.. Jezus ging niet acht weken lang de discipelen onderwijzen.. Zie je het al voor je? Jezus sprekende; Ik praat al vijf uur met jullie, morgen gaan we door met de les.. jullie zullen de zieken genezen.. Petrus luister! Je moet ze genezen.. Ik zal jullie leren in de komende maanden dat jullie de handen op zieken zullen leggen en dat ze genezen zullen worden. De discipelen raakten verveeld van de maandenlange trainingen voor genezing en bevrijding.. Onzin! Wij nemen ons hele leven de tijd om te tobben over genezing, terwijl…

Jezus sprak een enkel zinnetje.. Ga, als de stad open is, eet wat ze je geven en genees de zieken! Tot ziens 🙂

Ze deden niet moeilijk.. Jaa, maar als de Heer zegt, dat weet je niet hoe hij het bedoeld.. Jaaa, genezing is niet voor iedereen.. Want de dominee zei.. Wie is er belangrijker, Jezus of de dominee?

Door zijn striemen zijn Wij genezen!

1 pet 2:24 – daar moet je Nederlands voor verstaan.. Wat God aangaat, ben je al genezen. Door het volbrachte werk van Gods Zoon, ben je genezen. Ik zou gaan zeggen wat God zegt.. Om gezond te worden is het belangrijk voor jou om te gaan staan in wat God zegt, Blijf staan in het geloof. Door het woord te accepteren.. Ziekte valt me aan, maar door zijn striemen ben ik genezen.

Dit is geen ketterij, maar een opdracht van God!

Hoogmoed is om te zeggen; “ik kan het niet hoor”, dan zeg je wat anders, dan wat God zegt in zijn Woord.

Wandel in wijsheid en inzicht bij het vernieuwen van je gedachten,

Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. Mooi geschreven.
    Alleen om aan het eind te schrijven: het is hoogmoed om te zeggen: ‘dat kan ik niet’, dat vind ik nogal wat.
    Ik worstel er zelf ook erg mee, en het valt niet mee om dat te blijven geloven als je zelf NIETS van God merkt als je het moeilijk hebt en bidt….. Maar ja, dat is mijn mening.

    Groetjes, Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Genezing is Gods wil (2)

Deze overdenking heb ik geschreven naar aanleiding van een studie van Edgar Holder Jezus is voor jou gestorven.. Hij heeft de geboden gehouden,...

Tranen van genezing

God is een grote God en hij heeft het beste met ons voor in alle opzichten.. Zo ook met mij, zoals sommigen...

Genezing is Gods wil (1)

Satan heeft de strijd al verloren. Hij kan alleen nog invloed uitoefenen op mensen door de Gemeente iets anders dan het Woord...