Het fundament in Christus

Afgelopen week las ik een stuk in de Bijbel over het fundament in Jezus Christus. Dit zette mij aan het denken over de motivatie waarom ik bepaalde dingen doe. Het betreffende stukje gaat over het fundament dat Jezus Christus legt  in jou en waarop je je werk als discipel van Hem mag bouwen.

In het Bijbelboek 1 Korintiërs vers 10 tot en met 15 staat: “Overeenkomstig de taak die God mij uit genade heeft opgelegd, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, en anderen bouwen daarop voort. Laat ieder erop letten hoe hij bouwt, want niemand kan een ander fundament leggen dan er al ligt – Jezus Christus zelf. Of er op dat fundament nu verder wordt gebouwd met goud, zilver en edelstenen of met hout, hooi en stro, van ieders werk zal duidelijk worden wat het waard is. Op de dag van het oordeel zal dat blijken, want dan zal het door vuur aan het licht worden gebracht. Het vuur zal laten zien wat ieders werk waard is.  Wanneer iemands bouwwerk blijft staan, zal hij worden beloond. Wanneer het verbrandt, zal hij daarvoor de prijs betalen; hijzelf zal echter worden gered, maar door het vuur heen.”
God legde in jou een fundament en dit fundament ligt in de genade van Jezus Christus en de talenten die God je gegeven heeft. Vanuit dit fundament mag je bouwen en hierbij kunnen verschillende bouwmaterialen gebruikt worden. Ik heb mij afgevraagd wat het maakt welk bouwmateriaal gebruikt wordt. Ik denk dit ligt aan de motivatie waarom je dit doet. Doe je het namelijk omdat je jezelf erg belangrijk vindt en mensen je mogen zien? Verzamel je stenen van goud op deze aarde en niet stenen van goud in hemel? In dit Bijbelgedeelte gaat het om stenen in de hemel.

Het Bijbelgedeelte geeft aan dat je zal merken wat je werk op deze aarde waard is geweest op het moment van het oordeel, het moment waarop Jezus Christus terugkomt en je Hem recht in de ogen mag kijken. Op dat moment zal het vuur van de heiligheid van God komen en het eventuele hout, hooi of stro verbranden. Als je bouwwerk blijft staan zal je beloond worden. Ik weet niet wat die beloning inhoud, maar ik weet wel dat het een feest is om deze beloning te ontvangen.

Wil jij je inzetten om het fundament dat God in jou gelegd heeft te bouwen met goud, zilver en edelstenen?

Je mag God vragen om je te helpen met het bouwen van dit fundament in Jezus Christus.

Mocht het nu allemaal mis gaan en je hebt veel bouwmaterialen van hout, hooi of stro gebruikt in je leven, hoef je toch niet bang te zijn voor God. Je hebt namelijk Jezus Christus aangenomen in je leven. Op grond hiervan zou je werk dan wel niet standhouden en zal je de prijs moeten betalen. Ik weet niet welke prijs dit is, maar ik weet wel dat dit niet de grootste prijs is en je zult niet naar de hel gaan. Het Bijbelgedeelte geeft aan dat je gered zal worden.

Gods zegen!

Adriaan

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  Een video speciaal voor de mannen!

  3 minuten en 32 seconden lang worden bemoedigingen en aanmoedigingen naar je hoofd geslingerd. Speciaal gericht op mannen. Ik kreeg kippenvel bij het...

  Jij bent al gezegend!

  “Man, we hebben al deze zegeningen en in plaats van de zegen te geloven, vrij te laten komen en te activeren, bidden...

  Door het leven met een hanenkam..

  Mensen kennen mij als een verzorgde jongeman en altijd goed gekleed, al zeg ik het zelf.. Maar afgelopen maandagmiddag veranderde er iets.. Mijn...