Evangelisatie is een zaak van het hart

Sorry jongens, maar de bijbel is duidelijk over evangelisatie. Ik kan jullie 50 Bijbelteksten geven die ons aansporen om te evangeliseren. Maar ik denk dat we er niet veel mee opschieten.

Evangeliseren is een zaak van het hart. Kijk eens naar je zelf, neem je relatie met God eens onder de loep en vraag je af hoe enthousiast jij bent over God.  Een paar weken geleden kwam ik in aanraking met Spotify. Een muziek programma waarin je zeer overzichtelijk alle muziek kunt vinden en beluisteren, legaal. Ben er nog steeds super enthousiast over. Je wilt niet weten joh, overal waar ik kwam begon ik weer over het goede nieuws; Spotify en velen mensen heb ik overtuigd om dit programma te gebruiken. Ik ben er bijzonder enthousiast over en wilde dit enthousiasme graag delen met iedereen, met het verlangen dat ook zij die vreugde zouden ervaren. Nu ik er zo over denk, het is precies zo met het evangelie.

En bid dan ook voor ons, dat God deuren voor ons opent om het mysterie van Christus te verkondigen waarvoor ik gevangenzit, 4 en bid dat ik het mag onthullen zoals het moet. 5 Gedraag u wijs tegenover buitenstaanders en benut iedere gelegenheid, 6 en als u wilt weten hoe u op de mensen moet reageren: vriendelijk, maar beslist. Kolossenzen 4:3-6

Iedere gelegenheid.. Uhh, iedere gelegenheid? … Men, weet je hoe veel situaties de revue zijn gepasseerd waarin ik niet fijngevoelig was of simpelweg geen zin had om een gelegenheid te benutten. Met hoeveel mensen komen we dagelijks in contact? Dat zijn er meer dan 30,40,50?

Het is schitterend als je door je levensstijl wil laten zien dat je christen bent. Stel je alleen de vraag, in hoeverre ben ik te onderscheiden van niet-christenen. En wat kan ik doen om wel dat verschil te maken. Ik denk dat het de wens is van iedere christen, dat niet-christenen ‘het licht’ zien door jouw levensstijl. Wat straal jij uit naar je omgeving?

Wees geen slappe christen, maar “wees sterk en moedig. Sidder niet en word niet verschrikt, want de HERE, uw God, is met u, overal waar gij gaat. Jozua 1:9”

Groetjes Rob.

Ps. Gaaf dat jullie de moeite nemen om onze blogs te lezen. Jullie zijn toffe gasten en God zal jullie in ieder opzicht zegenen!

Reacties

 1. Beste Rob,

  Soms stel ik best wel vragen of ik op een goede manier bezig ben met evangelisatie, maar als ik kijk naar mijn gaven en talenten dan ben ik ervan overtuigd dat het niet mijn manier is om op de kansel of op een sinsappelkistje te gaan staan, maar dat God mij riep met de opdracht ïk was hongerig en gij hebt mij te eten gegeven”.
  Daar heb ik gaven en talenten voor gekregen, en daar probeer ik te laten zien dat ik dit doe omdat de liefde van Christus mij dringt.

  Groetjes,
  en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 2. Ben de afgelopen 24u op een Navigator weekend geweest.. Maar inderdaad Gabrielle, deze blog gaat over evangelisatie.. En de vorm die jij daarvoor gebruikt.. Wil je reageren m.b.t. politiek zoek daar dan een geschiktere blog voor op GB.

  Alle reacties die hierop volgen die niets met het onderwerp; evangelisatie is een zaak van het hart, hebben te maken, worden verwijderd.

  Fijne zondag nog, Rob

 3. Onderwerp is Evangelisatie, niet de Islam en de Politieke partijen. We weten allemaal dat de Islam de hand overneemt Wilders komt er teminste wel vooruit en zegt hoe het is hoe hardt het ook mag klinken, als we alles maar accepteren nemen ook wij Gelovigen de bijbel niet serieus. Religie is de boosdoener niet de mens en wie komt daar mee Satan!!!
  En als we niet uitkijken trapt zelfs de gelovigen erin en neemt zo de merkteken.

 4. Meestal wordt met een moslim een aanhanger van de islam bedoeld.
  Een synoniem voor een moslim is islamiet.
  Je weet waar een islamiet achter staat.
  Al qaida en Ahmadinejad zijn moslims.
  Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.
  G W is geen racist.
  Zie veel gekleurde leden/aanhangers P.V.V

 5. “Ik heb het niet over de gematigde moslims.”

  GW wel!! Sterker: die heeft het over de Islam als geheel!

  “Wie is bang voor wie eigenlijk?”

  Het gaat meer over bang MAKEN! Met de door Donner aangehaalde woorden door op het congres gister van Paulus zegt hij al hoe smerig de woorden van GW zijn.

  Los van de problemen die er veroorzaakt worden, o.a. gebaseerd op de Islam. Het direct in verband brengen met elkaar is alleen gevaarlijk en unfair.

 6. DRIE partijen zijn tegen samen werken met
  P.V.V,die voor ISRAËL is.

  1:atheisten
  2:moslims
  3:”christenen”

  Alleen Het WOORD,JEZUS claimt SCHEPPING,
  Het bewijs is de OPSTANDING na 3 DAGEN,uit de DOOD.
  En niet EVOLUTIE:
  1:periodes
  2:tijdperken of
  3:miljarden jaren.

  Er is ook geen LEVEN op een planeet ”3 milj.lichtjaren ver”.
  De AARDE is op de 3 de dag geschapen en DAARNA pas de zon.

  Wereldreligies op weg naar eenheid
  Van 3 tot 9 december 2009 vond in Melbourne Australië de twintigste bijeenkomst plaats van het Parliament of the World Religions. Recente bijeenkomsten vonden plaats in Kaapstad (1999) en in Barcelona (2004) waar de opening werd verricht door de Dalai lama. Barcelona telde maar liefst 9000 deelnemers uit 47 landen. https://www.parliamentofreligions.org/_includes/FCKcontent/File/2004report-rev.pdf In Melbourne waren meer dan 6000 afgevaardigden van 220 verschillende religieuze groeperingen aanwezig waaronder een keur aan afgevaardigden van Christelijke kerken, Hindoes, Soefi’s, Boeddhisten, Moslims, Indianen, Scientology, verlichten, dansers, popmusici, en vele anderen om de onderlinge eenheid verder uit de bouwen. Men is het met elkaar eens dat de “broeders en zusters” weliswaar verschillende wegen bewandelen maar dat ze allemaal leiden tot dezelfde God. https://www.parliamentofreligions.org/index.cfm?n=8&sn=10 Onder de duizenden waren tenminste drie Nederlanders waaronder PKN-predikant Ivo de Jong en Nivard Vas namens de theosofen.
  Het lijkt allemaal zo mooi, de onderlinge toenadering tussen de verschillende religies, maar eindelijk zal het uitmonden in één werelds religieus systeem MET VOLLEDIGE UITSCHAKELING VAN DE HERE JEZUS. Om het samenvoegen van alle grote wereldreligies nog meer te promoten werd op 25 juni 1995 onder toeziend oog van de Verenigde Naties, de ‘United Religions Organization’(URO) opgericht.

  TER HERINNERING:

  https://www.tangle.com/view_video.php?viewkey=0724ce39138cf07e2d72

  .

 7. Vanavond in een discussieprogramma :
  C.D.A is geen christelijke partij ,dit zijn woorden van een vooraanstaand C.D.A lid die tegen samen werking is met de P.V.V.
  Heb ik toch gelijk met de term ”christenen”.
  God is overal,pech hè

 8. Lieve Chuck lees de Bijbel God zegt al dat hij niet in de wereld is dus we moeten in ons binnenkamer zoeken naar hem, en de rest van de mensen wakker schudden met evangelie. Satan werkt met de dag harder omdat zijn tijd kort is dus waarom maak je je zo druk?

 9. Wie is bang voor wie eigenlijk?
  Waarom zoveel respect voor ”het andere” geloof?
  In Gelre Dome werd geprotesteerd tegen een show van
  Paul de Leeuw i.v.m belediging van Jezus ,maar de show mag gewoon doorgaan.
  Paul werd nog ook onderscheiden.
  Als de islam ergens tegen protesteerd ,wordt er meteen gehoor aan gegeven.
  Vrijheid van goddienst,geldt dat ook voor christenen?
  Dat doet me denken aan D 666.
  In de toekomst op een christelijke school:
  moslims,boedisten,hindoeisten,klaasjes hendriks enz enz,
  waar blijven de christelijke principes?

 10. Christenen hebben andere principes/waarden en normen dan de islam.
  Geen hand schudden,niet opstaan in de rechtzaal enz enz
  Wie moet zich aanpassen?
  Je weet hoe een moslim staat tegenover Israël
  Wat doet een moslim in een christen partij?
  Ik kan me voorstellen, dat alle moslims tegen dit kabinet stemmen.
  Kan dit ook omgekeerd in een moslim land?
  De ”christenen” in het C.D.A zijn bang voor de consequenties
  in moslim landen.
  Wie heeft minachting voor medemensen?
  Ik heb het niet over de gematigde moslims.

 11. Wanneer je voor dit bruine kabinet bent ben je automatisch voor het totaal minachten van medemensen!

 12. Ik ben voor Jezus geen enkel ding hier op aarde alles is tijdelijk en je zal op het eind ook niks meer herinneren van je verleden dus waarom er aan vasthouden en druk maken? beter zijn we voorbereid op de Dag des oordeels.

 13. Ik ben voor het kabinet.
  Wat is jouw mening Gabrielle?

 14. Ware Geloof is 100% Bijbel is 100% God en jezus meer is er niet en meer zal er niet komen heb je Geloof dan wijk je daar niet van af en nogmaals heb je hun lief dan heb je niks met de wereld we leven erin maar zijn er niet van. Wat andere doen in de wereld die niks met God en jezus te maken heeft en er ook niet in veranderen om God en jezus aan te nemen daar hebben wij dus ook geen deel aan want we hebben totaal niks gemeen. De wereld redden zijn wij hier niet voor enkel te verkondigen en mekander in Geloof te steunen net zoals Jezus kwam doen vrede, beoordeling kwam Jezus ook niet brengen. Dus hebben we te accepteren hoe alles vergaat hoe graag we ook alles anders zien vertrouwen op Jezus en God en niet op onze inzicht dit leven is niet van ons behoort tot God de wereld gaat nog meer kapot dit is pas begin. Ik zelf vondt in het begin ook moeilijk hoe alles zo vernietigd wordt, maar dit is wel een goede test hoe groot je Geloof is en dat je hem blijft aanroepen en toch ook dankbaar ben. Evangelisatie mag niemand tegenhouden anders wint Satan.

 15. Hoi Nodoubt,
  Zie je die ”tegenstrijdigheid”,waar doe je dat aan denken?
  Ik hoop dat je weer ”terug ” komt
  gr chuck

 16. Hoi Janpaul,
  Gematigde moslims zijn toffe lui,die hebben niets te vrezen.
  Gematigde christenen moet ik denken Richard Dawkins,dat zegt genoeg geloof ik.
  gr chuck

 17. Ja Chuck, het wordt nog spannend, ik luister al hoor. Hanja Mai Weggen, hoe schrijf je dat? is ook tegen. Ik ben een fan van Hirsch Balin. Het komt er nu op aan: wie gaan het winnen: de gewetensvolle christenen of de opportunisten en de plucheruikers?

  Mooie dag, JP

 18. Wie zijn ”christenen” en christenen binnen C.D.A ?

  Standpunten onder het ”mom ”christelijk” zijn

  1:Positie van ondernemers in buitenland ”op het spel zetten” (mammon)
  2:Tegen Israël.(v Agt,v/d Broek)(spreekt voor zich)
  3:Lidmaatschap opzeggen en voorkeur D 666.
  Jullie kennen de standpunten van die partij

 19. Hoi Gabriëlle, op zich helemaal met je eens natuurlijk, ook ik zou voor niets te wereld mijn geloof willen ruilen, ook ik stel niets in mijn leven boven de waarde van het evangelie. Maar het op een aan deze tijd aangepaste, toegesneden wijze communiceren ervan is wat anders.
  Gisteren hoorde ik op de radio iemand vertellen dat Ghandi de oplossing zou zijn voor deze tijd. Hij had alles wat deze tijd nodig heeft: bruggenbouwer tussen culturen, vredestichter, noem maar op. De meneer zei: wie is de nieuwe Ghandi. Je mocht bellen, een man gezegend met zeer veel humor zei: Wilders. Om te huilen, niet waar?
  Maar ik dacht: niemand denkt aan Jezus. Jezus is meer dan Ghandi, ook vandaag nog. Niet Ghandi is de oplossing voor alle problemen, maar Jezus.
  Maar, Gabriëlle, men komt er niet meer op. In de eerste tijd was het evangelie fris, nieuw, een kersvers en goddelijk liefdesvuur uit de hemel neergedaald op de hoofden van de apostelen, maar nu? Het is (niet echt, maar in de ogen der mensen) aftands, versleten, een gepasseerd station, en belast met een kerkgeschiedenis van geweld en misstappen zolangzamerhand, want daar kijkt men liever naar dan naar de heiligen natuurlijk. Niet dat God daar wat aan kan doen, maar mensen denken nu eenmaal zo.
  Dat maakt het allemaal toch anders, vind ik. Uiteraard is God dezelfde gebleven en is alles nog steeds mogelijk, maar ik denk dat deze tijd een aparte benadering vraagt die aangegeven moet worden vanuit de hemel zelf. Niet Ghandi, maar God zelf is de oplossing en Hij zal m.i. ook zelf het voortouw moeten nemen.
  Ik kom in jouw ogen negatief over misschien, maar ik ben niet negatief, ik noem het liever realistisch en de volkomen vanzelfsprekendheid waarmee gisteren op de radio geen seconde over Jezus gesproken werd of aan Hem gedacht als een grotere Ghandi, als een grotere dan wie dan ook en in alle opzichten, vormde voor mij eigenlijk een bevestiging van de geestelijke moeilijkheden waar de hele westerse cultuur min of meer in terecht gekomen is. Men gaat inzien dat er iets helemaal niet goed gaat in steeds ernstiger wordende mate, maar men zoekt de oplossing in alle uithoeken van de wereld, behalve waar zij nog altijd is sinds het eerste PinXterfeest: in de kerk bij u in de straat. Ofwel bij Jezus.

  Zegen, groeten, JP

 20. Evangelisatie is in deze tijd nog steeds mogelijk als je zegt de kant van jezus gekozen te hebben er 100% voor gaat wat houdt je tegen? de wereld is is alang voor wij er waren niet van God Satan heerst er en maakt alles kapot, het is hoe sterk je staat in je geloof je vertrouwen in God als wij te veel gaan kijken naar alle zonde’s die er gebeuren in de wereld dan kan je bij alles wel een ? zetten en bij je zelf ook te raden gaan of het geloof nut heeft om nog te verkondigen.
  Maar als Jezus niet opgaf ondanks alles wat op zijn pad kwam hoezo moeten wij dan de bijl er bij neer leggen? Is het niet beter om met beide benen op de grond te blijven en richten op God en hem aan te roepen in alles. Daarom is het verstandig om God lief te hebben en niet de wereld en enkel de wil des Vader te doen, zeg maar oogkleppen op hebben voor de verdref van satan zodat het hij geen grip op je heeft. Verkondig vertel over de heerlijkheid van God en ja als mensen niet willen dan heb je het in iederegeval gezegt er zijn 10 anderen die misschien wel willen. Ik zelf heb ook nog een hoop te leren maar ik weet dat God voor me zorgd en ik de beste vriend ter wereld heb genaamd Jezus wat is dat toch prachtig!! zou het voor niks ruilen iedereen verdiend zo’n vriend en een prachtige Vader. Iedereen kan gered worden zelfs in deze gevallen wereld.

  Gods Zegen.

 21. Ja Rob, leuke vergelijking met dat Spotify. Het goede nieuws ja. Waar het hart vol van is loopt de mond van over.
  Het probleem is echter dat alle waarden die in het evangelie zo centraal staan en eigenlijk de inhoud vormen van een soort eeuwige, niet materiële schatkist, zo slecht aansluiten bij de bagage van de tijdgenotelijke en genotstijdelijke mensen die door het verschrikkelijk grote aanbod in onze tijd juist meer en meer gespitst zijn op het met grote snelheid voorbijgaande.
  Je kunt zeggen dat de duivel erin geslaagd is de aandacht van de moderne mens steeds meer te focussen op het tijdelijke door dat pakket prikkels monsterachtig groot te maken. Waar je ook kijkt zie je het leuke, het aangename, het genotvolle, het spannende, het begerenswaardige, het lustige, het boeiende (boeien is vastbinden, dan moet je verlost worden!). En de mens stinkt erin natuurlijk, zoals een hond erin zou stinken als langs zijn weg alleen maar biefstukken neergelegd waren om hem af te leiden van elk gevaar.
  De moeilijkheid met evangeliseren is dat je wel kunt zeggen dat je goed nieuws hebt, blijde boodschap, maar dat daar meteen bijhoort de boodschap van onthechting, van versobering, van loslaten, van de smalle weg. Wie wil dat nou man, is er eindelijk een homohuwelijk, komt een levend stuk antiek met een smalle weg aan lopen zeuren. Ga weg! Of hij durft te zeggen dat een relatie na een echtscheiding en al dat overbodige geld eigenlijk niet uit God kunnen zijn. Je moet bovendien meteen zeggen: kijk eens hier mevrouw: de boodschap is zeer blij, want wat is er blijer dan de hemel, de overwinning op de dood, maar die kar van u in de supermarkt, daar moet u 95% van terugleggen om bij die blijde boodschap te kunnen komen. Dat vinden de mensen niet fijn. De bedrijfsleider van de AB ook niet. Kom niet aan koning Koopkracht. En die man met die Ferrari is ook niet blij als je hem erop wijst dat een paar 100 gezinnen van zijn auto een jaar kunnen leven in een of andere sloppenwijk.
  Spotify sluit naadloos aan op hedendaags consumentisme, de oude mens met zijn onverzadigbare behoefte aan genoegens en genietingen, nieuwe prikkels, maar de blijde boodschap zegt juist dat we van al dat leuke afstand moeten doen (voedsel en kleding moet u genoeg zijn, zegt Paulus) om het nog leukere te kunnen verwerven, nl. de eeuwige vreugde die dus juist niet te vinden is in al het tijdelijke dat daarvoor voorbij gestreefd moet worden.

  Egypte, het land van het genot, het comfort, het geld, de aardse zekerheden, verlaten en de woestijn in, dat is de blijde boodschap, dat achter de woestijn alles voor altijd het beste wordt. Belofte, beloofd geestelijk land van God. Blijde boodschap in een tijd die er volkomen haaks op staat met zijn overkill aan goederen en prikkels. De zintuigen zijn god geworden, afgod.
  Dus zwijg ik maar liever, al jeukt mijn tong vaak, als je begrijpt wat ik bedoel.
  Gewoon maar leven volgens de evangelische raden en kijken of God wat gaat doen richting de medezielen die rondploeteren, gebukt onder vergankelijke zaken die hun opvlucht naar de ware vreugde beletten en die hun het zicht op het werkelijk waardevolle, het blijvende, ook over de grenzen van de dood heen, totaal benemen.
  Ergens wil ik het ook wel van de daken roepen, maar ik zie de mogelijkheid niet. Ik zie geen aanknopingspunten, er lijkt geen geestelijke honger meer te bestaan, je bent een pretbederver.

  Ergens staat in het NT dat je beter gewoon ongelovig kunt zijn dan afgevallen nadat je de waarheid gekend hebt, maar wat als dat nu voor een hele cultuur geldt? Is evangeliseren nog wel mogelijk of zinvol in een post-christelijke cultuur die de ware kennis van God achter zich heeft liggen en losgelaten heeft of bezig is nog steeds verder los te laten? Is er hoop voor een cultuur of een wereld na de afval? (apostasia- 2 Thess. 2:3)

  Groeten, JP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *