Kijk met Gods ogen naar de mensen om je heen !

Sinds een paar weken ben ik gestopt met het luisteren naar mijn mp3-speler in openbare ruimtes.. Ik probeer oog te hebben voor de mensen in mijn omgeving. Als ik vanuit mijn vlees kijk naar de mensen om mij heen. Dan kan ik mij gemakkelijk de hele dag ergeren aan gedragingen van mensen.

Let maar eens op hoe vaak je iets negatiefs denkt over een ander en hoe vaak je iets positiefs denkt over de ander. Zit jij in balans?

Maar de laatste tijd mag ik proberen om met Gods ogen te kijken naar mensen.. Langzaam wordt ik fijngevoeliger en worden mijn geestelijke oren en ogen geopend..

Ik zag een paar weken geleden een inspirerende video over het opzetten van Gods bril.. Ik wil je aanmoedigen er naar te kijken en ik hoop dat je net als ik het verlangen hebt om te kijken met Gods ogen naar de mensen om je heen.

Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt door hem. Kolossenzen 3:17

Dat betekent dat wij Zijn vertegenwoordigers zijn: de ambassadeurs van Christus die deze wereld aanspreken en het evangelie vertellen. Wij geven hen de gelegenheid om gered te worden, wederom geboren te worden en om in de familie te komen. Wij zijn hier op aarde in Zijn plaats. Wij hebben een taak te doen. Aan ons is verteld wat we moeten doen. Hij zei: Jij gaat prediken, je zult handen op de zieken leggen en zij zullen herstellen. Je zult demonen uitwerpen in Mijn naam. Wij zijn hier in Zijn naam. **:

Maar als wij doen wat de Bijbel zegt, begrijpen wat voor ons gedaan is, onze plaats innemen en begrijpen dat wij de vertegenwoordigers van Jezus Christus zijn – en wij zijn de enige vertegenwoordigers, die Hij heeft op aarde – dan zullen wij onze plaats innemen. Dat is Gods wil voor ons. Wij zullen Gods wil uitvoeren. Wij zullen handen op de zieken leggen en zij zullen genezen. Wij zullen het evangelie prediken aan elk schepsel en het volk zal het heilige volk genoemd worden, zegt de Bijbel.**

Jij bent een vertegenwoordiger van Jezus Christus. Wil je zijn bril op? Met zijn ogen kijken naar de wereld? Met Gods ogen kijken naar de mensen om je heen? Vraag God om die bril. Bid om geestelijke oren en ogen en vraag Hem om fijngevoeligheid.

Veel zegen de komende week. Ik ben benieuwd naar jullie resultaten 🙂

Rob

** Geïnspireerd en geciteerd uit het boek ‘Genezing is Gods wil’ en gepubliceerd door Jubilee

Like deze blog!


Reacties

 1. Hallo,

  Ik ben heel benieuwd naar dat filmpje, maar kan het nergens vinden. Kan iemand mij helpen?

  Hartelijke groeten,
  Anja

 2. Ik mag binnenkort ergens spreken en wil het hier over hebben: met Gods ogen gaan kijken naar mensen. Heb je nog tips hoe je dat praktisch kunt doen, of voorbeelden, anekdotes? Laat het me dan weten!

 3. Dit is de reden waarom jullie door zouden moeten gaan met GB’s.
  Bruikbare posts..
  Al wat resultaat met het bril kijken??

  Zegen

 4. goed filmpje en wederom weer een mooie blog
  het geeft je weer stof om na te denken over wat nou echt belangrijk is inplaats van zoveel andere dingen die je kan doen op een dag en je lopen ergeren het is soms zo moeilijk om het ook anders te zien maar toch het is mogelijk het geeft een heel ander beeld. er zijn genoeg mensen die ergens mee zitten maar het niet durven of kunnen zeggen doordat mensen altijd maar druk hebben en geen kijk hebben op degene die iets nodig hebben dat filmpje is daar echt een voorbeeld van door drukte en haast vergeten we vaak te kijken wat mensen nodig hebben en alleen maar druk met ons eigen leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

If you give a litle love..

Afgelopen week kwam ik een filmpje tegen wat op Facebook meerdere malen opdook bij christenen en niet christenen. De bijbeltekst die aan...

Verander jij de wereld?

Morgen is het Hemelvaartsdag. Dat betekent dat nu ongeveer 2000 jaar geleden Jezus de discipelen voorbereidde op het feit dat Hij naar...

The Gospel In Five Minutes

In de afgelopen week hebben we pasen gevierd. Ik kan je in deze blog het evangelie vertellen en je zult er wellicht...