De tweede nieuwsbrief…

Kort geleden las ik in het dagboek “Leven uit genade.” Van Max Lucado het volgende: “Jezus zegt dat de opties duidelijk zijn. Aan de ene kant is er de stem van veiligheid. Je kunt een haardvuur aanleggen, binnenblijven en warm, droog en veilig blijven… Je kunt ook naar de stem van het avontuur luisteren – Gods avontuur. Dan leg je in plaats van een haardvuur een vuur in je hart aan. Volg Gods drijfveren.”

De afgelopen week  heb  ik mijn vliegticket geboekt, mijn ziektekosten- en mijn reisverzekering afgesloten. 29 oktober zal mijn vliegtuig om elf uur in de ochtend vanuit Amsterdam rechtstreeks vliegen naar Paramaribo.

Een sprong in het diepe
Ik zie er enorm naar uit om dat vliegtuig in te stappen en aan het werk te gaan in Paramaribo. De praktische voorbereidingen zijn zo goed als rond. Alleen mijn financieen voor mijn maandelijks onderhoud en mijn visum zijn nog niet voor elkaar, maar ook dat zal zeker goed komen. Ik  vertrouw op mijn hemelse Vader.

Vertrouw op de HEER met heel je hart en steun niet op je eigen inzicht. Spreuken 3:5

Onlangs was ik bij een jong echtpaar die twee weken de werkzaamheden van stichting Weid Mijn Lammeren hebben meegemaakt. Zij hebben me van alles verteld over hun belevenissen, de cultuur en het land. Ook gaven ze me een woordenboekje van het Surinaams – Nederlands.. Ja, dat wordt toch nog studeren komende twee weken!

Ik zou het erg fijn vinden als jullie ook de komende tijd voor het werk in Suriname en voor mij persoonlijk zouden willen bidden. Gebedspunten voor de  komende weken zijn; een visum, financiën, en uiteraard dat ik snel mijn draai mag vinden in Suriname.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van deze tweede nieuwsbrief. Ik zal jullie met veel plezier op de hoogte houden!

Gods zegen,

Rob

Reacties

 1. Hey Rob,
  Eind oktober ga je las ik. Dus euh, ben je er al, of ga je al bijna??

  Heel veel succes, geluk, vreugde en wijsheid gewenst iig!

  Groetjes, Hans!

 2. @ Tineke,

  Wat een geweldig leerzame tijd moet dat zijn geweest. Ik heb ook een fantastische zin om over zes dagen te vertrekken.. Ik zal je op de hoogte houden! Als je een mailtje stuurt naar info@ gebedsbroeders nl dan krijg je automatisch de nieuwsbrief per mail toegestuurd.

  @ Hans

  Thanks voor je berichtje! Ik vertrek over zes dagen! 29 oktober om 11:00 vertrek ik rechtstreeks naar Paramaribo! Om 16.00 Surinaamse tijd zal ik landen in Paramaribo. Het is 9 uurtjes vliegen 🙂

  Ik houdt jullie op de hoogte!

  Greetz Rob

 3. Gaaf dat je naar Paramaribo mag gaan!
  Uit ervaring kan ik zeggen dat het een prachtige stad is!
  Succes met al je oorbereidingen!

 4. Beste Rob,

  Hoe gaat het met je eerste woordjes Surinaams, begin je het al een beetje te brabbelen. Het is natuurlijk een voordeel dat je met kinderen gaat werken, die kunnen je snel de taal leren.

  Ik wens je veel zegen bij al de voorbereidingen.

  Shaloom Kees

 5. @ Tineke
  Jaahs, ik heb er fantastisch veel zin in! Wat gaaf dat jij in Paramaribo bent geweest! Wat heb je precies gedaan in Suriname als ik vragen mag?

  @ Kees
  haha, redelijk, ik moet nog wel wat harder studeren hoor! Maar het is meer voor de cultuur en voor kleine dorpjes waar mensen niet goed de Nederlandse taal beheersen. Over het algemeen spreken de meeste mensen nl wel Nederlands in Suriname, groot voordeel is dat!

  Groetjes Rob

 6. Je bent gezegend, Rob.

 7. 🙂
  Ik heb 7 maanden gewoond in Suriname en heb stage gelopen in een ziekenhuis (kraamafdeling, verloskamers, eerste hulp ea)
  Klinkt klein, maar voor mij erg groot; heb me in kunnen zetten voor een ziekenhuis/land/mensen die het veel minder hebben dan wij.
  Bijzonder contact gekregen, ook een heel aantal gesprekken over geloof!
  Het was een erg leerzame, bijzondere, soms moeilijke, maar bovenal gave tijd. Je leert jezelf kennen, telkens opnieuw kiezen waar je voor staat en je eigen weg met God gaan.
  Ik ben erg benieuwd hoe jij het gaat hebben.
  groetjes,
  tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *