De passie voor God giert door je lichaam

Sooow, je staat in vuur en vlam en de passie voor God giert door je lichaam. Je bent helemaal vol van Hem. Het liefst zou je iedere voorbijganger op straat willen vertellen dat we een zwaar relaxte God hebben. Je bent helemaal opgeladen en staat te springen om je passie te delen met iemand.

Het probleem is dat je geen vrienden hebt met wie jij dit geweldige gevoel kunt delen. Je hebt geen vrienden die zich interesseren in God Of je hebt christelijke vrienden die niet in vuur en vlam staan. Ze doen ”alles wat een christen hoort te doen” maar ervaren God niet zoals jij Hem ervaart. Hmm, Je kunt je hartstochtelijke gevoel met niemand delen en tenslotte dooft je vlam, je passie voor Hem.

Gisteren was ik bij Victor thuis. Hij organiseerde een dinerparty voor een stel vrienden. We hebben een geweldige avond gehad met zijn zessen. Stuk voor stuk waren het jongens die in vuur en vlam voor God stonden. We hebben de hele avond gediscussieerd over pittige onderwerpen. Ik heb enorm genoten van de gesprekken en de aanwezigheid van deze relaxte gasten. Deze avond bemoedigde mij en gaf mij nieuwe energie.

Mijn verlangen is om in het centrum van Zwolle met een aantal jonge gepassioneerde christenen regelmatig samen te komen en met elkaar te praten over onderwerpen die ons bezig houden. Het lijkt me super om met elkaar God groot te maken en met elkaar te bidden, te praten met Hem.

Ik geloof dat het belangrijk is om vrienden te hebben met wie jij je passie voor God kunt delen. Zodat je elkaar kunt bemoedigen door je belevenissen in het christelijk geloof. Je bouwt elkaar op doordat je elkaar steunt/bemoedigd en dingen van elkaar mag leren. Er zijn natuurlijk meerdere manieren, maar ik ben ervan overtuigd dat dit een heel goede manier is om gepassioneerd te blijven.

Zie jij de meerwaarde er van in om zwaarwegende onderwerpen te bespreken met een groep vrienden? En hoe sta jij tegenover gezamenlijk bidden met elkaar?

Het is fantastisch om liefde te geven, maar het is ook belangrijk om je weer op te laden.

Gods rijke zegen toegewenst,

Rob

Reacties

 1. Hi Rob,

  Dit is zeker vet als je hier de mogelijkheid voor hebt. Toevallig ben ik ook gevraagd om met een groepje jongeren de straat op te gaan, en te vertellen over God. Zij komen van een bijbelschool en ik kwam ze tegen in een snackbar en hoorde ze praten over het geloof. Ik ga binnenkort op de bijbelschool kijken dus wie weet…

  Grtz,
  XM

 2. Heey Rob!
  Wat een vette blog.
  Ik denk en geloof dat er best wel behoefte is naar dit soort acties! Het is inderdaad zeer tof om mensen te hebben met wie je over dit soort onderwerpen kunt praten.
  Be blessed man!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *