Een afspraak met een goede vriend

Gister had ik een afspraak met een goede vriend. Ik wilde er mijn zondag voor op geven, om gewoon is even niet naar de kerk te gaan. Samen hadden we afgesproken om naar het bos te gaan en om daar een prachtige wandeling te gaan maken. Een tijdje hadden we elkaar niet meer uitvoerig gesproken. Iedereen heeft dat wel, af en toe moet je tijd op zij zetten om te investeren in een vriendschap. Bovendien was het prachtig weer en genoten we volop. Samen heb ik met hem in de heide gelegen, naar de lucht gestaard en gekletst. Ik ken hem nu zo’n 3 jaar. Echt een ongelofelijk bijzonder iemand is hij.

Hij bezit een ongekende wijsheid, ik leer zo veel van hem. Hij zegt wel eens tegen mij dat ik me niet zoveel zorgen moet maken over alles. Hij vertelde me dat hij het wel jammer vond dat ik hem na 3 jaar nog niet altijd durfde te vertrouwen. Altijd heeft hij me gesteund, gegeven wat ik nodig had, en nog steeds durf ik niet altijd alles aan hem toe te vertrouwen. Ik heb hem super bedankt dat hij er altijd voor mij was. Dat is toch gepast bij een goede vriend, niet waar?

Aan het eind van de middag op de terug weg naar huis, waren we uitgepraat. Samen genoten we nog volop van het mooie weer en de prachtige natuur. Het was echt een prachtige dag met deze goede vriend! Was het elke dag maar zo…

Waar ik hem van ken? Dat is een goede vraag, ik zag hem altijd al wel staan. Maar toen ik 16 was heb ik hem opgezocht. Hij had me trouwens daarvoor altijd al uitgenodigd om bij hem te komen. Nooit was ik op die uitnodiging ingegaan tot 3 jaar geleden.

Zijn naam was ik ook nog vergeten te vertellen. Anders snap je er niks van. Zijn naam is Jezus. Ik denk eigenlijk wel dat hij mijn beste vriend is, ook al spreek ik hem niet altijd uitvoerig elke week. Maar we vonden het allebei wel tof om vaker een wandeling te gaan maken. Gezellig!

Mensen, ik wil jullie aanraden om eens met Jezus te gaan wandelen en lekker met hem te gaan praten. Het is echt een aanrader, vooral als je hem nog beter wilt gaan leren kennen.

Hoe meer je met elkaar omgaat, hoe beter je elkaar leert kennen, niet waar? Vriendschappen daar moet je energie en tijd in stoppen. Maar echt gaaf wat je er voor terug krijgt!

Groeten Victor

Reacties

 1. Het is ook heerlijk om God tot je vriend te noemen, we zingen ook een van onze liederen welk een vriend is onze Jezus. Hij is trouwer als een vriend, We mogen ook een Goede vriend op aarde hebben die ook voor je klaar staat als je hulp nodig is en ook bij mooie dingen samen te kunnen doen.
  Gods Zegen en de Groetjes van Marcel en Peter,

 2. Wijze woorden Victor;-)

  Gr. Geert

 3. En laat ons onze onderlinge bijeenkomst niet nalaten, gelijk sommigen de gewoonte hebben, maar elkander vermanen; en dat zoveel te meer, als gij ziet, dat de dag nadert. Hebreeen 10:26

  Jan heeft enigzins gelijk. 1 houtje is zo uitgebrand. Gooi je meerdere houtjes bij elkaar dan ontstaat er een grote vlam… Maar het af en toe alleen zijn op zondag met God kan geen kwaad. Heel goed zelfs in mijn opzicht. Zo geef je een impuls in je PERSOONLIJKE relatie met de Here Jezus.

  Greetz

 4. Er staat wel wat over in de bijbel over het verzuimen van bijeenkomsten, kzal het even binnenkort opzoeken, en in welke context dit staat.

  Greetz

 5. Beste Jan,

  Daar waar ik God het dichtst bij me voel en zeker weet dat Hij persoonlijk bij me is is tijdens wandelingen, ik geloof dat de H.Geest je duidelijk maakt wanneer je fout bezig ben. Ik wandel heel vaak tijdens onze diensten op zondagmorgen, ik mis deze omdat ik meestal erg lang onderweg ben (met mijn VRIEND), Hij heeft mij nog nooit te kennen gegeven dat het fout was wat ik deed, wel innige liefde en momenten die ik niet onder woorden kan brengen zo groots.

  Ik dank God dat Hij mij ook op zondagmorgen tijdens de dienst maar op een andere plaats wil ontmoeten.

  God’s zegen, Geert.

 6. Hoi Jan,

  Denk je niet dat het belangrijker is om eens af te spreken met een goede vriend waarmee je al een tijdje niet meer uitvoerig gesproken hebt? De mensen in je kerk zie je elke week, tuurlijk is dat ook belangrijk. Maar ik kan me best voorstellen dat je ervoor kiest om tijd met Jezus door te brengen ipv in de kerk te zitten.

  Groet, Angelique

 7. Jammer, Victor, dat dit gesprek plaats vond tijden de onderlinge bijeenkomst van de gemeente.

 8. Hey mensen,

  Leuk dat jullie reageren

  @ Mark, ik hoop jou ook gauw weer te spreken over je belevenissen en wat je hebt geleerd.

  @ Geert

  Je bent een fanatiek wandelaar? Ik kan me voorstellen dat je dan met vaak met God praat. Het is inderdaad echt zo goed af en toe. Mooi dat je dat ook ervaart. En het wandelen en praten met God maakt het gewoon zo praktisch en het is ook zo simpel, relax, je kan jezelf zijn. Zoals het hoort bij een goede vriend. Niet waar?
  Ik wens je nog mooie momenten toe Geert.

  Walk with Jesus

 9. Hoi Victor,

  Geweldig man jouw verhaal zo te lezen, jouw ervaring tijdens de wandeling met God (Jezus). Ik ken die ervaring want ik wandel zelf heel veel ivm training voor 4daagse van Nijmegen, tijdens zulke wandelingen heb ik vaak een ontmoeting met God en die momenten kan ik je vertellen zijn geweldig, heel bijzonder als Hij je tijdens zo’n wandeling aanraakt en echt voelbaar met je meeloopt. Echt een aanrader ga letterlijk wandelen met God als je Hem eens apart wil spreken en HOREN!!!!

  God’s zegen, Geert

 10. Hey Victor,

  Leuk stuk jongen. Leuk om te horen dat je merkt dat een wandeling met God maken zo goed kan doen. Ik vind het leuk ook om te zien hoe jullie je inzetten voor de website en dat ik nieuwe goede veranderingen zie. Ik wens je veel succes met de aankomende post en ik daag je uit om God te vragen iets te schrijven door jou heen!

  Ik hoop je snel te zien als ik weer terug ben in Nederland. Groetjes vanuit Ambon

  Mark Boerman

 11. Heel goed stuk, heel leuk geschreven zo!

 12. Tof stuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *