Gebedsbroederen

“Wat is Gods plan met mij?” “school & toekomst” “seksualiteit” Dit is een greep uit de tientallen antwoorden die jullie hebben ingevuld in de enquete van een paar weken terug.

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik samen met Victor wekelijks bij elkaar. Twee uur lang praatte we over dagelijkse gebeurtenissen, strijdpunten zoals seksualiteit en relaties, school & studie én wat Gods plan nu werkelijk met ons was. We hebben samen gebeden, steunde elkaar en genoten van de tijd samen met God.

Doordat Victor voor zijn stage naar Londen ging ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe “gebedsbroeder”(Mark) met wie ik kon praten over verschillende gespreksonderwerpen, maar ook werkte ik samen met hem aan mijn relatie met God voornamelijk door gebed. Ik heb nu alweer bijna een jaar met Mark afgesproken, iedere maandagavond van 19:00 tot 21:00.

Het is goed om af en toe met vrienden te praten over wat jou nu werkelijk bezig houdt, maar het is nóg beter om wekelijks met een goede vriend/in bij elkaar te komen. Even net wat meer tijd voor jezelf,wat meer tijd voor de ander én meer  tijd apart zetten voor God.

Heb je moeite om je stilletijd met God te houden, heb je het verlangen wel maar de wilskracht niet? Vraag dan een goede vriend/ in om wekelijks bij elkaar te komen.

Het is toch fantastisch dat je er voor je vrienden bent?! Dat je samen God kunt zoeken, elkaar kunt opbouwen in het christelijk geloof en bovenal elkaar mag bemoedigen. Dat er openheid is en dat je alles durft te delen wat je werkelijk bezighoud. Dat je elkaar je zonden belijdt én voor elkaar bidt!

Belijdt elkaar uw zonden en bidt voor elkaar. Jakobus 5:16

Al jaren ben ik samen gekomen met een goede vriend om te “gebedsbroederen”. Ik vind het zo geweldig om bij elkaar te komen, te werken aan een vriendschap waar totale openheid heerst. En bovenal te werken aan onze relatie met God.

Wanneer twee vrienden samen zijn en een van beiden valt, help de ander hem weer overeind… Spreuken 4: 10

Wie tilt jou overeind als je struikelt…?

Gods zegen,
Greetz Rob

Reacties

 1. wat ben ik blij met de goede vrienden die ik getroffen heb.. allemaal net als ik katholiek.. helaas wonen ze allemaal een behoorlijk eind weg, dus wekelijks zien zit er voor ons niet in.. maar wat hebben ze me geholpen als ik weer eens in de put zat.. ze brengen me terug bij God (of doen er iig een poging tot) ze helpen me bij mijn keuzes, zetten dingen keurig op een rijtje, wat ik natuurlijk vaak vergeet… :-$ en we bidden samen.. ik zal nooit meer de eerste keer vergeten dat een vriend bij me kwam, en na een stukje gewandeld te hebben samen uit het getijdenboek hebben gebeden..
  ik hoop dat ze er altijd voor me zullen zijn..

 2. zelf heb ik heel vaak moeite tijdens het bidden om niet af te dwalen naar andere dingen dan God… Dat vind ik wel eens jammer.. Ik hoop daarom ook dat het niet zo erg is volgens God dan dat ik het vind… maar aan de andere kant zou ik juist willen dat het juist heel erg is… zodat ik er meer moeite voor ga doen…
  twijfel is naar …

 3. Hey Melanie,

  Sorry voor deze late reactie. Misschien kijk je wel niet meer bij dit onderwerp.

  Maar afleiding hoeft niet persee verkeerd te zijn. Je kan ook de dingen vertellen aan Jezus waarop je aan dat moment denkt. God is je vriend.

  Zo had God ook een vriendschapsband met Mozes. Zij spraken face-to-face, “van aangezicht tot aangezicht” zegt de bijbel.

  Zelf dwaal ik ook wel eens af met mijn gedachten. Maar je hebt verschillende momenten met God: meer de chill out momenten, zoals als rusten als een schaapje bij de Herder, en die momenten waar je echt in diepe aanbidding bij God komt.

  Hopelijk kun je er mee:)

  gr. Victor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *