De eerste nieuwsbrief…

Beste bezoekers van Gebedsbroeders.nl. Nadat ik de studie Sociaal Pedagogisch Werk heb afgerond op het MBO ben ik begonnen met de HBO-studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Afgelopen jaar heb ik mijn propedeuse behaald. De afgelopen maanden heb ik nagedacht om een klein jaar in het buitenland te gaan werken.

Na veel te hebben gesproken met familie, vrienden en mijn hemelse Vader heb ik besloten om komend jaar mij te gaan inzetten op het zendingsveld. Via de stichting Zending en Gemeente ben ik in contact gekomen met de stichting Weid Mijn Lammeren (WML) in Suriname.

Ik heb al jaren een passie voor kinderen en jeugd, een passie voor gebed en mijn grootste passie is Jezus Christus. Ik zie er naar uit om uit mijn confortabele kringetje te  stappen en onbekend terein te gaan betreden.

Onlangs las ik in het boek “ Een avontuurlijk geloof – Leren luisteren naar het fluisteren van God.” Van Yaconelli het volgende:
“Het christelijk leven is meer dan Jezus vinden – het is Jezus volgen. Volgen, zo blijkt, is geen eenmalige, spectaculaire daad van geloof, maar een dagelijks, gewoon, weinig spectaculair volgen – een dagelijkse daad van onbevreesdheid die ons meevoert door het meest angstaanjagende en ruwe terrein naar een plaats van vrede, vreugde en overgave“

Eind oktober hoop ik naar Suriname te vertrekken voor een periode van 9 maanden. Ik ga me in Paramaribo inzetten bij het kinder- en jeugdwerk van WML. Ik hoop samen met anderen in weeshuizen pastorale hulp te gaan verlenen. Ook mag ik de tienerclub (11-13 jarigen) gaan leiden. 

Stichting WML heeft een eigen basis in Parimaribo. Op deze basis staat o.a. een opvanghuis voor weeskinderen waar ik zal helpen met de dagelijkse huiswerkbegeleiding. Ik hoop ook te gaan helpen bij het organiseren en uitvoeren van kampen voor kinderen en jongeren. Verder mag ik gaan meehelpen op een truck van WML. De truck is compleet ingericht om kinderfeesten te geven in de open lucht. Lees meer over deze werkzaamheden…

Nog een kleine vier weken en ik zit in het warme Parimaribo! Het lijkt mij een fantastische uitdaging. Ik vind het reuze spannend maar het enthousiasme overheerst. Zo’n reis vergt enorm veel voorbereidingen natuurlijk. De komende weken zal ik dan ook al mijn tijd, naast het werken en afscheid nemen van familie en vrienden, hieraan besteden.

Praktisch gezien zal ik de komende negen maanden full-time zonder vergoeding in mijn eigen levensonderhoud moeten voorzien. De kosten bedragen +/- 250 euro per maand, exclusief kosten voor visum, vliegtickets, inentingen, reisverzekering e.d.

Graag wil ik je persoonlijk vragen mij te ondersteunen. Alle beetjes helpen! (enkele euro’s per maand zou al geweldig zijn!) Ik zou het fantastisch vinden als jullie hierin een steentje willen bijdragen…

Natuurlijk kan ik niet zonder jullie gebed. Ik zou het dan ook erg fijn vinden als jullie voor het werk in Suriname en voor mij persoonlijk zouden willen bidden. Gebedspunten voor de komende maand zijn een betaalbaar vliegticket, een visum, het afsluiten van een goede reis en ziektekosten verzekering en voldoende giften om te voorzien in mijn maandelijks levensonderhoud.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van deze eerste nieuwsbrief. Ik zal jullie op de hoogte houden!

Gods zegen,
Rob

Reacties

 1. Beste Rob,

  Wat een uitdaging, samen met onze hemelse Vader op avontuur in Suriname.

  Wij zullen hier wel een beetje verweesd achterblijven, maar gelukkig kun je per mail laten horen wat je allemaal aan het doen bent.

  De dagtekst van vandaag is Psalm 71:8, en ik wens je toe dat ook jij in deze tijd iedere dag Gods lof mag verkondigen en horen.

  Gods zegen,
  Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *