Wat doe jij voor Gods volk?

Als je mijn artikelen leest, staat bovenaan: door Ruben. Niet dat mijn naam zo belangrijk is, maar nu weet je in elk geval hoe ik heet. En om nog iets meer over mijzelf te vertellen: ik ben 21 jaar, freelance journalist voor verschillende (christelijke) kranten en tijdschriften en daarnaast werkzaam voor o.a. Operatie Mobilisatie en stichting Israël en de Bijbel.

Israël
Zoals gezegd is één van de organisaties waar ik voor werk Israël en de Bijbel. Wat ik mij afvraag: wat heb jij eigenlijk met Israël? Bij 'Israël' denken we vaak vooral aan dat land in het Midden Oosten waar continu oorlog dreigt. Maar 'Israël' is natuurlijk bovenal het volk van God, het volk dat God 'Mijn oogappel' heeft genoemd.

'Leuk', denk je misschien, 'maar wat moet ik er mee?'. Zo reageren veel Christenen namelijk. Ik verbaas mij daar eigenlijk over. Want wist je dat er heel veel Joodse mensen zijn, die de Heere Jezus niet kennen? Als je weet dat God zoveel van het Joodse volk houdt, dan moet dit toch aan je hart gaan? Om misverstanden te voorkomen: ook een Jood kan verloren gaan. Het gaat er namelijk om dat je de Heere Jezus als Gods Zoon, als Verlosser van de zonde accepteert in je leven. Maar helaas hebben veel Joodse mensen nog nooit van Hem gehoord. Zij kennen wel Zijn naam, maar hebben het Evangelie nog nooit gehoord.

Paulus schrijft: "Ieder die de naam van de Heer aanroept, zal worden gered. Maar hoe kunnen ze hem aanroepen als ze niet in hem geloven? En hoe kunnen ze in hem geloven als ze niet over hem hebben gehoord? En hoe kunnen ze over hem horen als hij niet verkondigd wordt?" (Rom. 10:14). Het lot van de Joden ging Paulus letterlijk aan het hart, zelfs zó dat hij schrijft: "zelf zou ik wel wensen van Christus verbannen te zijn ten behoeve van mijn broeders" (Rom. 9:3). Dat is nogal een uitspraak!

Israël en de Bijbel geeft daarom kosteloos tweetalige Bijbels (bijv. Hebreeuws-Engels) aan Joodse mensen wereldwijd, Oud en Nieuw Testament. Het zijn immers hun boeken. Ook de Evangeliën zijn 100% Joods. Op deze manier kunnen zij, vaak voor het eerst, lezen over hun Messias: de Heere Jezus Christus. Want pas als het Joodse volk Hém zal aanroepen, komt Hij terug om vrede te brengen op aarde. "Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats (!), maar ook voor andere volken" (Rom. 1:16)

Aan jou wil ik daarom vandaag de vraag stellen: wat doe jij voor Gods oogappel?

Reacties

 1. Jan, wat een heftige reactie. Ik ben even je bijbelteksten nagelopen en ik vond het opvallend dat je Jer 31:35 aanhaalde. Twee versen later staat namelijk:

  Dit zegt de HEER:
  Zoals de hoogte van de hemel niet gemeten wordt,
  de diepte van het fundament der aarde niet gepeild,
  zo verwerp ik niet het nageslacht van Israël
  om alles wat het heeft misdaan
  – spreekt de HEER.

 2. Ik hoor nog steeds geen teksten. Word hier uit hun nek gekletst en het evangelie van Jezus Christus niet serieus genomen en wat er werkelijk in de Bijbel staat? Kan ook niet anders dan wanneer je wil horen wat je horen wil en zo zulke bevlekten als leraar naar voren brengt en vervolgens hen uit de Bijbel laten leren. Ik zeg ook niet waar da staat en kan dat ook niet, want het staat nergens, dat het volk van dit afgodisch Israël (Jes. 2:6-22) en dat is dit Israël. Nu de God van Jezus Christus regeert allang niet meer in de Pinkster- en Evangeliegemeenten. Het is overgenomen door diezelfde geest van de New Age en een doe-het-zelf evangelie. Dit word ook de geest van de antichrist genoemd en die geest van de antichrist word ook valselijk de God van de Heere Jezus Christus genoemd of de God van Israël welke nog gedacht word dat het de God van de Heere Jezus Christus is, maar he is de geest van de antichrist, die boven dit afgodisch Israël staat. Zo zijn velen afgevallen van hun geloof en zijn met smarten doorboort en we zien dan ook dat het vor hen beter is te vernieuwen tot bekering, daar ze me die leer Christus publiekelijk kruisigen en Hem tot een open schande maken (Hebr. 6:6). U moet het zelf weten, maar o grond van Jeremia 31:35 heeft di Israël niets meer te maken met Gods volk en die Israël is de spil van he werk van de antichrist geworden. Jammer dat zoveel mensen die brede weg wandelen. Da gaat hen het eeuwig leven kosten.

 3. Waar staat dat de Heer Jezus Christus ZAL terugkomen? En waar staat dat dit Israël het volk van God zou zijn? Bijbelteksten a.u.b.

  Groet, Jan.

 4. Bij deze is dit door de statenbond opgericht Israël nooit Gods volk geweest en het zal dus ook NOOIT Gods volk worden. Daar kan ik een lange diepe Bijbelstudie over houden, maar dit Israël is wel geprofeteerd geweest door Jesaja als zijnde het ‘afgodisch’ Israël. Nu wat Ruben Hadders hier schrijft is tegendraads en tegen Gods Plan in. We kennen namelijk vier vormen van Israël. De twee fysieke landen en twee verborgen Israëls. God ziet het zichtbare niet dus blijven de twee verborgen Israëls over. Namelijk het natuurlijk Israël die de ongelovigen zijn van deze wereld (de dorre doodsbeenderen) en dan zien we het Huis Israëls die bij Christus in de Hemel zit en waar Jood, heiden en Moslim naar toe kunnen wanneer ze Christus Jezus in hun harten zijn komen te wonen. Dus gewoon, dat de ongelovige weer tot geloof kunenn komen en dan behoren ze tot het Nieuwe Jeruzalem (Gal. 4:26). Dit land Israëll kent allee maar een antichristelijke functie. Dat is namelijk de kleine hoorn in Dan. 7:8 en dan zien we de zeven tenen van het Beeld van Nebukkadnessar en dat zijn de zeven grootmachten van de wereld vandaag de dag waar dit afgodische Israël het centrale punt is. Zo word de valse eenheid tot stand gebracht, maar ze blijven in zichzelf verdeeld, maar een hogere geestelijke vorst heeft het overgenomen, zodat het tussen de landen rustig en vredig blijft.

 5. Dit bericht is verwijderd wegens spam-activititeiten. Met vriendelijk groeten het gebedsbroedersteam

 6. @Margreet (7 maart 2008, 11:20), ben het helemaal met je eens, je bemoedigt mij!
  Israel is zo verweven met wat er in de Bijbel staat. Jezus de Messias zal terugkomen op de Olijfberg in Jeruzalem en daar Zijn Koningschap aanvaarden. Vanuit Zion zal Zijn Woord gaan.
  Gods beloften voor Israel en Zijn Volk de Joden zijn voor eeuwig! Geënt aan deze olijfboom mogen wij de gelovigen uit de volken daarbij horen maar eerst voor de Jood, daarna voor Griek. Bescheidenheid past ons.

 7. He Mr President,

  Heel veel succes met je opdracht 🙂

  Groetjes Rob

 8. beste gebedsbroeders.
  ik moet voor school iets opzoeken over de eintijd+god.
  en ik vind dat dit een goede site is voor iinformatie over god
  gegroet Mr President

 9. Het joodse volk zal altijd een speciale positie houden voor God.
  Het was is en blijft zijn volk. Ze zullen in de eindtijd verzegeld worden en bewaard in de grote verdrukking. pas aan het eind zullen hun blinddoeken afvallen en erkennen zij wie ze hebben doorstoken.Dat ze Jezus nu niet als messias erkennen hoort bij Gods plan

 10. Hallo Ruben
  Wat ik doe voor Israel mijn broeders en zusters daar, Bidden iedere dag , daarnaast volg ik de website http://www.neverbesilent.org van Bart en Joke Repko Wat zij doen in Israel vind ik heel belangrijk werk trooster zijn en zo de harten van onze broeders en zusters bereiken wij zouden ons moeten schamen als christenen na alles wat onze voorouders gedaan hebben en niet gedaan , de andere kant opkijken als de Joden wat aangedaan wordt,ja daar zijn we goed in. Maar wat Gij niet wil dat U geschiet doe dat ook een ander niet . Al die Joden die Terug gaan naar hun land vaak alles achterlatend moeten weer een bestaan opbouwen en daarin kan Nederland wel degelijk hulp bieden. Voor de Gaarkeukens waar drommen arme mensen in de rij staan voor eten en Joods onderwijs voor de kinderen van deze gezinnen.zo kunnen we nog wel even door gaan.

 11. Benieuwd waarom jij je president noemt eigenlijk…

  Bidden voor Gods volk, voor evangelisten in Israël etc. is ook iets doen. Kost nauwelijks moeite zelfs en is binnen handbereik. Idee?

  Ik help in de stichting door het schrijven van studies, visie verspreiding, etc. En financieel.

  Je broeder in Christus,

  Ruben
  (Not Running for President)

 12. Beste Ruben,

  Ik doe wat binnen mijn handbereik ligt. Het feit dat ik niets voor Gods volk doe, dan behalve af en toe voor hen bid, neem ik het mij zelf niet kwalijk. Ook al weet ik dat Israel zeer geliefd is door onz e Heer. Toch denk ik ook dat God mijn naasten ook erg belangrijk vind.

  In wat voor vorm help jij de joden in stichting Israel en Bijbel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *