Vakantie: Tijd om te Rusten of te Evangeliseren?

Hallo, ik ben Wim, 37 jaar en door Victor gevraagd als gastblogger.

In deze tijd leek me wel aardig om het over vakantie te hebben. Hoe ga je als christen om met vakantie? Misschien vind je dat een rare vraag, maar wat je gaat doen in je vakantie is wel iets waar je ook als christen eens over na kunt denken. Misschien wel zou moeten nadenken, want ook in je vrije tijd ben je christen.

De vakantie is voor de ene een actieve periode, voor de ander juist een periode om uit te rusten. En voor sommigen is het een periode waarin je juist met je geloof aan de slag gaat. Verschillende kerken organiseren in de vakantieperioden allerlei projecten om mensen in contact te brengen met het Evangelie. Dat kunnen strandprojecten zijn, waar mensen worden aangesproken met de vraag, wie God voor hen is en wat Hij voor hen betekent. Er zijn campingprojecten waar recreatieactiviteiten dienen ter ondersteuning van een evangelisatie-campagne.

Heb je daar wel eens over nagedacht? Meegaan met een project om op die manier georganiseerd richting en inhoud te geven aan de opdracht die Jezus ons gaf, toen hij zijn discipelen erop uitstuurde om te evangeliseren?

Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. (Mattheus 28:19,20)

Niet alleen is het gezellig en leuk om zo’n project te doen, het is bouwend voor jezelf, voor de mensen met je in het team en het belangrijkste: je kunt mensen vertellen over het Evangelie. En op die manier mag je dus meewerken aan de verspreiding van het evangelie – je mag zaaien!

Je kunt mooie dingen meemaken op zulke projecten. Kinderen die uit volle borst God loven op de kinderclubs, jongeren die vol vuur discussieren over wat hen bezig houd, ouders die hun problemen met je bespreken. Soms zie je de Geest aan het werk, worden mensen aangeraakt door de boodschap, komen tot geloof. Dat is prachtig om mee te maken. Soms zie je niks gebeuren – maar vergeet niet dat je mag zaaien – de oogst is voor Iemand anders. Het feit alleen al dat je kunt en mag getuigen is al reden om het te doen!

De opdracht om te evangeliseren is er voor iedereen. Sommigen doen dat door woorden, anderen door daden, maar als het goed is doet iedere christen dat door zijn levenshouding en –instelling.

Ik wens iedereen een mooie en fijne vakantie toe. Vergeet niet je Bijbel in te pakken, en onthoud dat God nooit vakantie neemt – maar hij geeft wel Eeuwige rust.

Groeten,
Wim

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  If you give a litle love..

  Afgelopen week kwam ik een filmpje tegen wat op Facebook meerdere malen opdook bij christenen en niet christenen. De bijbeltekst die aan...

  Verander jij de wereld?

  Morgen is het Hemelvaartsdag. Dat betekent dat nu ongeveer 2000 jaar geleden Jezus de discipelen voorbereidde op het feit dat Hij naar...

  The Gospel In Five Minutes

  In de afgelopen week hebben we pasen gevierd. Ik kan je in deze blog het evangelie vertellen en je zult er wellicht...