Kan de duivel je gedachten lezen?

Ik ga nu iets posten over wat ik gister heb gehoord in een seminar over het koninklijk leven. Ik wil jullie bij deze vragen dit te toetsen aan Gods woord. En zonodig een reactie plaatsen te plaatsen op deze weblog. Zelf ben ik er ook nog niet over uit of het waar is dat de duivel niet je gedachten kan lezen. maar ik blijf het toetsen door erover te praten met vrienden, jeugdleiders en bovenal door het te toetsen aan het woord van God. Ondanks dat ik er nog niet over uit ben wil ik het toch graag met jullie delen. En jullie meningen hierover graag horen.

“Hardop bidden”
Wanneer jij spreekt kan een demon je horen. Wanneer jij je beweegt kan een demon dat zien. Maar wanneer jij stilzit, ziet een demon je niet. Een demon kan namelijk niet in je gedachten kijken. Hij kan je alleen horen en zien. Alleen God is alwetend, hij kent ieder haartje op je hoofd. Alleen Hij kan je gedachten lezen. Dit betekent dus dat een demon je niet kan zien wanneer jij je niet beweegt.
( nogmaals plaats een reactie als jij je hier niet in kan vinden, ik ben hier zelf ook nog niet over uit )

“Zonden belijden”
Wanneer jij je zonden oprecht belijd aan God, hoort God je. Hij zal jou vergeven. Hij kan je immers horen, Hij kent al je gedachten. Hij weet precies wie je bent! Maar de duivel heeft het belijden van je zonden niet gehoord. hij kan immers niet in je gedachten kijken. Daardoor blijft hij je nog steeds aanklagen voor die ene zonde. Pas wanneer jij hardop bid worden je woorden tot in de hemelse gewesten gehoord. Dan kan hij je niet meer aanklagen en weet hij dat de aanklacht is ingetrokken. Woorden hebben kracht, gebed heeft kracht.

Romeinen 10:8-11: Maar vervolgens zegt Mozes: ‘Het woord is dicht bij u, in uw mond en in uw hart’ – en dat betekent: de boodschap van het geloof die wij verkondigen, is dicht bij u. 9 Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered. 10 Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered. 11 Want de Schrift zegt: ‘Wie in hem gelooft, komt niet bedrogen uit.’

Ik kan op dit moment niet nog een andere tekst vinden, een andere tekst die ik zocht ging over het feit dat wanneer je bid het nog te horen valt in de hemelse gewesten. Daaruit blijkt dat hardop bidden zo’n gigantische kracht heeft.

Stel dat je vader je iedere dag uitscheld voor eikel wanneer je iets verkeerds doet. Dan zul jij op een gegeven moment ook gaan geloven dat je een eikel bent. En iedere keer wanneer je vervolgens iets fout doet, zul jij je een eikel voelen. Je voelt je waardeloos. Wanneer jij bijvoorbeeld weer hebt toegegeven aan je begeertes. Dan zal de duivel fluisteren dat je een sukkel bent, dat je toch niets goed kunt. Dat je waardeloos bent. En dat God een hekel aan je heeft. Al deze aanklachten worden per direct ingetrokken wanneer ze te horen zijn in de hemelse gewesten. Wanneer jij hardop aan God vergeving vraagt. Proclameer dat God je heeft verheven. Herinner de duivel eraan dat Jezus overwinnaar is. En dat hij de strijd al heeft verloren.

God vergeeft je altijd ook wanneer jij niet hardop bid. Hij hoort je waar je ook bent. Hij kent je gedachten. Maar de duivel niet altijd. Daarom is het belangrijk om hardop te bidden.

Wanneer ik jullie concrete vragen niet kan beantwoorden zal ik deze vragen meenemen naar mijn seminar volgende week woensdag. Vervolgens zal ik alsnog deze vragen voor jullie beantwoorden.

Ik wil jullie meegeven dat het erg belangrijk is dat jullie continue alles wat je hoort of leest tegenwoordig toetst aan Gods woord.

Groeten,

Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Ik geloof zeker wel dat satan alles in staat is hij heeft een goede leermeester gehad . Dus om te denken het is onmogelijk bij satan nee absoluut niet, dat het hem beperkt is ja enkel God kan hem temmen.

 2. Hallo,

  ik word ook heen en weer geslingerd tussen de welles en nietes argumenten of de duivel nou wel of niet onze gedachten kan lezen. Ik vind de bovenstaande antwoorden heel waarheidsgetrouw over komen, maar het zou voor mij zijn als er ook Bijbelteksten worden genoemd. Deze zijn namelijk onfeilbaar, wat je niet kan zeggen van menselijk inzicht. Dit zou mij echt een hoop duidelijkheid geven.

  Alvast bedankt!

 3. Ik heb me vaak afgevraagd of satan inderdaad onze gedachten kan lezen/horen.
  Mijn moeder die al van kinds af aan sterk in het geloof staat heb ik deze vraag gesteld en toevallig dat ze het een paar dagen geleden nog in de bijbel heeft gelezen. (helaas kon ze niet voor de geest halen in welke tekst het staat)

  Maar zij vertelde mij dat satan je gedachten niet kan horen of lezen, indien je hard op spreekt kan hij precies horen wat je zegt zo ook zijn demonen. Wel heeft hij mogelijkheid om je lippen te lezen indien je die gebruikt zonder woorden.

  Wanneer je tot God in stilte bid kan hij ook je gebed niet horen, god heeft satan een hele hoop gaven afgenomen toen hij uit de hemel werd gegooid ( zie ezechiel 28:11-19) Alleen God is alwetend en weet wat er in je omgaat, als satan dat ook zou kunnen zouden wij geen weerstand kunnen bieden in dit leven.

  De reden dat satan je gedachtes kan manipuleren, komt doordat hij onze elke stap volgt, hij kijkt waar je meebezig bent, hoe je reageert op dingen, waar je over praat, hij kijkt naar je lichaamshouding, etc.

  satan bestudeerd ons al ons hele leven eeuwen lang volgt hij de mens in zijn doen en laten zijn mensen kennis is dan ook groot. Je hoeft maar een bepaalde manier te kijken en voor hem zijn er genoeg dingen die hij kan bedenken waar jij je meebezig houdt.

  Dus daarom zegt mijn moeder het is zeker niet verkeerd om hardop te bidden, maar satan hoort wel elk woord en God zal zeker niet toe laten dat hij zich daar in mengt, maar satan kan daardoor wel proberen dingen te dwarsbomen.

  Ook wanneer je in stilte bid is dat voor God voldoende, het gaat tenslotte om wat in je hart zit en God kent elke gedachten/emotie nog voor jij die zelf hebt ervaren.

  Als mijn moeder weer weet waar het in de bijbel staat dat satan onze gedachten niet kan horen/lezen dan zal ik het zeker laten weten!

 4. In de voorgaande reacties wordt er in de meeste gevallen van uit gegaan dat de satan onze gedachten niet kan lezen, maar nergens vind ik dit Bijbels (met een of meer teksten) Graag zou ik daar teksten over willen raadplegen: wat zegt Gods Woord daar werkelijk over.

 5. De duivel moet ons gebed wel horen gedachten lezen kan hij ook maar onze liefde voor God kan hij niet voelen.Wij bewijzen God dat we geloven door te bidden met ons hart en ziel en zolang er liefde zit zal de haat wegblijven.De duivel zal dan meer moeite moeten om ons op het verkeerde pad te brengen zoals hij dat in de woestijn met Jezus probeerde. We kunnen wel zondigen maar moeten vergeving vragen voor ons menselijke dwalingen maar het mens zijn is geen excuus om door te zondigen.in het leven is het nu eenmaal waar goed is staat kwaad er tegenover zoals + en – we moeten zorgen dat de plusjes meer worden natuurlijk. makkelijk gezegd dan gedaan daarom mogen we blij zijn dat we om vergeving kunnen vragen en die ook ALTIJD krijgen zolang we ons best maar doen om onszelf en onze naaste te bekeren naarGod toe
  Wij zijn door God geschapen en uitgekozen Hij zal ons nooit in de steek laten lees de bijbel er maar op na .de belofte van God blijft tot in de eeuwigheid die van de duivel totdat hij je ziel heeft gewonnen .
  Gods zegen aan een ieder die bezig is met God zoeken

 6. Hoi Amber,

  Wat vervelend zeg dat je het gevoel hebt dat je wordt achtervolgd. Wist je dat de Here God heel veel van je houdt, en het helemaal niet leuk vind dat je bang bent… Hij wilt juist dat je vrolijk bent en met hem kletst. Als je het idee hebt dat je wordt achtervolgd, en dat schilderijen met ogen naar je kijken, dan mag je hardop zeggen, In Jezus naam, ga weg. Wedden dat als je dat elke keer zegt de ogen dan verdwijnen en je niet meer wordt achtervolgd 🙂

  Misschien heb je dit stukje hierboven goed gelezen en las je iets over de duivel en over demonen hé… Als we over zulke dingen gaan nadenken, dan worden we helemaal niet vrolijk. Maar jij en ik mogen weten dat de Here God sterker en slimmer is dan die stomme demonen. Als je in Jezus naam, ga weg zegt, dan rennen de demonen vlug weg en heb je er geen last meer van, gaaf hé?

  Dus als je alleen bent, dan wordt je soms bang gemaakt, zodat je niet kan slapen en bang blijft. Maar God vindt dat helemaal niet leuk, omdat hij van je houdt. Hij wil dat wanneer jij bang wordt, je dan zegt ”In Jezus naam, ga weg, ik wil niet bang zijn” Zodat je weer vrolijk bent 🙂

  Gaat dat lukken, Amber?

  Als je meer vragen hebt, moet je ze gewoon stellen. Ik luister graag naar je en beantwoord graag je vragen.

  Veel succes, ik bid komende tijd voor je 🙂

  Groetjes Rob

 7. hallo ik ben een meisje van tien jaar ik heb een vraagje,weet u hoe het komt dat ik als ik alleen ben iedere keer het gevoel heb dat ik word achtervolgt en dat schilderijen met ogen dan mij aankijken? alvast bedankt

 8. De duivel kan onze gedachten niet lezen. Hij kan alleen gedachten in ons leggen of influisteren. Eerst is er het feit dat het goed is (en de bedoeling is) om onze zonden, hardop, te belijden. Als we dat doen zal de Satan ons niet langer kunnen aanklagen bij God. Wanneer wij onze zonden in stil gebed belijden zal God ons horen, maar Satan zal ons er op blijven aanspreken en twijfel zaaien. En de twijfel zal hij ook zaaien wanneer je hardop je zonden hebt beleden hoor! Dat zondermeer. Maar het is goed om ze hardop te belijden zodat hij geen aanklacht meer heeft. Conclusie mag dus zijn dat hij onze gedachten niet kan lezen! Boze geesten mogen wij binden of hun macht ontnemen/wegsturen/uitdrijven in de naam van Jezus! Maar wel hardop! Want ze met onze gedachten wegzenden lukt niet, omdat ze dat niet horen.
  Ik denk dat Trijntje gelijk heeft als ze zegt dat Satan onze gedachten kan ‘aflezen’. Je moet niet vergeten dat hij er al vanaf het begin bij is. Hij is inmiddels de meest ervaren psychiater die er is en heeft aan een klein beetje lichaamstaal genoeg om een idee te kunnen vormen over ‘wat nu te fluisteren’.

  Verder nog even iets uit 1 Korintiers 14:2 waar staat: Iemand die in klanktaal spreekt, spreekt niet tot mensen maar alleen tot God. Niemand kan hem verstaan, want door toedoen van de Geest spreekt hij onbegrijpelijke taal.

  Wat ik denk dat daar staat is dat wij, door de Heilige Geest geleid, voor demonen onbegrijpelijke taal spreken door middel van klanktaal (tenzij het een bestaande taal is, maar dan is het bedoeld tot opbouw van een broeder of zuster die ons kan verstaan) zodat demonen ons niet kunnen horen. Volgens mij mag een conclusie uit deze tekst zijn dat zij onze gedachten niet kunnen lezen, want anders zou de ‘waarde’ van het spreken in een niet-bestaande taal verloren gaan. Ergo: wat heeft het voor zin om onverstaanbaar te praten als je gedachten een open kaart zijn?

  Dit zijn zomaar enkele inzichten die ik van anderen heb gekregen. Ik hoop dat het een toetsing aan de Bijbel doorstaat en tot opbouw mag zijn en jullie vragen mag beantwoorden.

  God’s zegen en wijsheid toegewenst.

 9. Je moet hardop bidden. Ik zit zelf met een afnm die zwarte magie uitoefend en wel op mij! alleen hard op bidden werkt. Nu ik zwanger ben pogen ze weer elke dag lastig te zijn, ik kan namelijk demonen horen, maar bidt hiet tegen. God is overwinnaar!

 10. De duivel is van oorsprong een geschapen engel.
  Ik denk niet dat hij gedachten kan lezen.
  Iemand heeft me daar ook eens een bijbeltekst over laten lezen die dat zou aantonen.
  Jammer genoeg weet ik niet meer welke. Ook jammer genoeg herinner ik me wel dat ik die tekst niet echt overtuigend vond op dit punt.
  Ik denk dat de duivel wel een goed mensenkenner is zodat hij aan ons gedrag onze zwakheden kan aflezen en zo weet hoe hij ons kan aanklagen of verleiden.

  Helemaal zeker weet ik dit allemaal niet.

  Ik weet wel dat Jezus de duivel heeft overwonnen; dus als we ergens iets van de duivel denken te zien is het verstandig om Jezus te hulp te roepen. Hij weet wel hoe het zit en welke hulp nodig is.

 11. dat zou kunnen kloppen, maar…

  als ik ergens gedachten over heb… en die gedachten worden vervolgens negatief. Dat is dan toch het werk van de duivel? of zou dat meer te maken hebben met je eigen natuur/ik
  zo niet, dan kan hij wel mijn gedachten lezen.. hoe moet hij anders een gedachte van mij ombuigen tot negatieve gedachten? dan moet hij toch eerst weten wat er in mijn hoofd omgaat?

 12. Rosalie, anderen die zo denken,
  Ik heb zelf ook een tijd gedacht dat God me helemaal zat was, mij echt niet meer mocht om al mn fouten, en dat zn liefde wel een keertje op zou zijn…
  Hij heeft het tegendeel bewezen!
  Alleen satan houd je tegen dit te geloven, maar god is een en al liefde!
  Ik heb zelf nooit een vader gehad, en heb het dus moeilijk (en moeilijk gehad) om god als een vader te zien.
  God bewees zich echt als n liefdevolle pa, die als ik met hem loop en niet in de zonde wil vallen me niet uitlach als ik toch val, maar me met zijn liefdevolle armen oppakt uit de zonde, en me aanmoedigde om weer naast hem verder te lopen!

  Een mooie bijbeltekst vind ik:
  “daar waar de zonde toenam, nam ook de genade toe” (weet even niet waardie staat:$)
  Let op, dit is absoluut geen vrijstelling om te zondigen, maar dit is HET bewijs dat gods genade meegroeit, hoe groot je zonde ook is/was! Jezus is niet voor niets aan het kruis gegaan!

  Goed, het is een beetje een onduidelijk verhaal geworden, als je hier vragen over hebt voel je vrij om me te mailen/op msn toe te voegen! [email protected] (de woorden “NO” en “SPAM” weglaten ;))

 13. Pas op en wees voorzichtig met Satan.. hij is sluw en ligt overal op de loer.. hij heeft vele gezichten.. stemmetjes.. de manipulator eerste klas…

  Als jij samen met God bent… is satan kansloos.

  En neemt satan je toch… denk aan God, denk aan het licht…
  God beschermt je hij neemt je op!!!

  Dat is Gods liefde.. ONVOORWAARDELIJK

 14. Ik vind de theorie over het niet kunnen lezen van onze gedachten van Satan wel interessant en dat hij kan horen dat onze zonden zijn beleden en dan ons niet meer aan kan klagen. Ik heb alle reacties vanaf 2007 gelezen, maar heb deze theorie nergens Bijbels onderbouwd gezien (teksten). Het kan zijn dat ik het iet goed heb gelezen.

 15. Hoi Wendy,

  Wat een vervelende situatie zeg.. Beangstigend ook lijkt me. Ik geloof niet dat demonen je gedachten kunnen lezen. Alleen God kan dat. Hij is Alwetend en kent al je gedachten. God alleen! Maar demomen kunnen wel tegen je praten. Alsof er iemand in je oor fluistert en allemaal rare/nare dingen tegen je zegt. Een demon weet niet wat je denkt, maar ziet wel wat je doet en hoort wat je zegt. Hij kent alleen niet je binnenkant, hij weet niet wat er zich afspeelt in je gedachten, dat weet GOD alleen!! Echt waar 🙂

  Wanneer jij spreekt kan een demon je horen. Wanneer jij je beweegt kan een demon dat zien. Maar een demoon kan niet in je gedachten kijken. Hij kan je alleen horen en zien. Alleen God is alwetend, hij kent ieder haartje op je hoofd, Hij weet wat je voelt en denkt, Alleen Hij kan je gedachten lezen. Hij houdt van je en geeft om je 🙂
  En God heeft het beste met je voor.

  DIe nare stemmetjes zijn in ieder niet van God. Wij geloven dat God deze stemmen wilt wegnemen. Hij wilt dat we gelukkig zijn, en daarom willen wij jou ook graag helpen.

  Verder wil ik je aanmoedigen nog wat verder rond te kijken op deze website.

  Wij, de beheerders/schrijvers van deze website willen graag met je verder praten. We willen graag bij je langskomen en samen voor je bidden en naar je verhaal luisteren.

  Als je dit ook een goed plan vindt, dan mag je wel even een mailtje sturen naar info [at] gebedsbroeders.nl

  Wij willen je echt graag helpen!!

  Groetjes Rob

 16. hallo , ik vraag mij af of demonen/kwade geesten je gedachtes kunnen horen.In mijn geval heb ik last van stemmen door een psychose, en deze weten al mijn gedachten en beinvloeden ze ook, ik ben altijd bang dat iemand mijn gedachtes hardop kan horen. Ik hoor mijn eigen gedachtes ook hardop, en ze willen mij misleiden en zijn altijd kwaadaardig, ze kunnen ook stemmen aannemen van bijvoorbeeld mij man, of familie, ik vraag me af of dit satans werk is.ik zou heel graag met iemand hier nader over willen praten. het is net alsof iemand mijn gedachtes leest, en ze kunnen mij ook zien. ik vind dit erg beangstigend. zou iemand mij hier alstublieft mee kunnen helpen. ik heb nu ook medicatie maar dat helpt niet graag wil ik met iemand hier over praten. paranormaalheid zit ook in de familie. help mij alstublieft

 17. @Marianne

  Gedachtes beïnvloeden en gedachtes lezen zijn natuurlijk wel degelijk twee verschillende dingen.

  Als je bijvoorbeeld de film/ documentaire kijkt van Al Gore probeert deze je ook te beïnvloeden, maar kan hij deze dan ook gedachtes lezen?!

  Nee dus. Dit staat los van elkaar. Als je denkt dat de ‘duivel’ je gedachtes probeert te beïnvloeden zou dat kunnen door non-stop informatie op je af te vuren wat je vervolgens zou kunnen beïnvloeden. Iemand die/ iets dat ook daadwerkelijk gedachtes leest lijkt me onmogelijk.

 18. Hoi!
  Als ik dit lees lijkt het alsof de duivel dus niet in onze gedachten kan kijken. Ik heb dit wel vaker gehoord. Ik vraag me alleen af hoe het dan zit met het beïnvloeden van onze gedachten, want dat doet de duivel wel degelijk! Dat staat dan toch een beetje tegenover elkaar? of zie ik dat nou heel erg verkeerd?

 19. – Dat deed ik nog niet zo vaak, maar nu spreek ik vaak mijn gebeden hardop uit. Ik geloof zeker dat er kracht in gebed is.

 20. hey Rob,
  Bij mij blijft welles de vraag hangen van, is God nou niet eens een keer boos op mij ? Als ik al de zoveelste keer dezelfde fout maak en weer om vergeving vraag…Ik durfde laatst niet meer om vergeving te vragen omdat ik steeds toch weer de mist in ging … Zal God mij nou nooit een keer zat zijn … Ook al heb ik me vorig jaar wel laten dopen … ???
  Liefs Rosalie (zou je me hierop antwoord willen geven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een gedachte is geen zonde

Vorige week heb ik jullie verteld dat woorden kracht hebben. Dat je woorden van leven en dood kunt spreken. En dat een...