Hoe kan ik mijn denken vernieuwen ? (2)

Je kunt ook op het moment dat het gebeurt teruggaan naar je innerlijke vrede, naar je identiteit in Christus en weten, erkennen en geloven dat God onvoorwaardelijk van je houdt, dat Hij je niet veroordeeld, dat Hij van je vraagt om deze persoon te zegenen en lief te hebben. En vanuit deze waarheden te reageren op de onterechte beschuldiging.

Nu wil ik het schema met jullie afronden;
1. Oefen met jezelf betrappen op dit gewoontepatroon van ‘ik-gerichtheid’, dat leidt tot scheiding tussen jou en de ander. Besef ook dat de leugens, die je denkt en de woorden die spreekt, vervloekingen zijn, die dood i.p.v. leven in zich dragen.

2. Hoe meer je oefent met bewustwording van deze onbewuste ziele-patronen, des te meer schrik je van hoe vaak je dit doet.

3. bekeer je iedere keer, (in stilte) veroordeel jezelf niet en glimlach om jezelf zoals God dat ook naar jou doet.

Romeinen 8:1: Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld

4. Richt je aandacht op wat het Woord zegt hoe je op God en Zijn onvoorwaardelijke liefde voor jou en een ander gericht moet zijn.

Vanuit je ziel ben je gewend alles gevoelsmatig waar te nemen. Het probleem is dan ook, dat je meestal niet voelt wat Gods Woord over je zegt. Het is niet genesteld in je hart, maar alleen in je verstand. Mede met behulp van de twee bovenstaande stappenplannen kun je een begin maken om praktisch je denken te vernieuwen. Daarnaast is de stap om je aandacht te richten op wat het Woord van God zegt over jou het belangrijkst in het proces om je denken te vernieuwen.

Proclameer, memoriseer, overpeins en bestudeer het Woord.

Volgende week wil ik dieper ingaan op de vraag; “Wat zegt Gods Woord over het begrip ‘vernieuw je denken’”

Goed weekend! Groetjes Rob

Ps. Ik ben benieuwd naar jullie praktijk ervaringen na aanleiding van deze blogs

Ps 1. Ik wil graag het boekje (€ 2) onder jullie aandacht brengen van Andrew Wommack over Ik gerichtheid.. Je kunt het hier bestellen. Het boekje gaat over het volgende; “Een schokkende titel? Ja! Lees het boekje en u zult zien hoeveel van uw problemen voortkomen uit het op je zelfgericht zijn. Kan het anders? Ja! Het boekje zal u zeker NIET veroordelen, maar u verder helpen in uw wandel met Christus en u vrijzetten van u zelf.”

Het bovenstaande schema heb ik afgelopen donderdag ontvangen en bestudeerd tijdens een les van het Charis Bible College te Naarden.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *