Je spullen pakken

Ooit over nagedacht om je spullen te pakken en te vertrekken voor de zending? Ooit over gedroomd om gewoon je rugzak en bijbel te pakken en te vertrekken? Als kind droomde ik dat ik die man zou zijn die hele oerwoudstammen bekeerde, die 'gangs' in grote steden om zeep hielp, omdat ze God vonden door mijn tussenkomst. Het vertrouwen kunnen geven aan kinderen, jongeren en ouderen, mannen en vrouwen dat ze Gods kinderen kunnen zijn, no matter what ze ooit deden of doen.

Na lang denken of het in de moderne wereld ook zo gaat heb ik besloten om het gewoon te doen. Ik ben onderweg naar Malta met bijbel en rugzak!Wat kan ik doen? Mijn Engels is lang niet goed genoeg om les te geven, van juridische zaken heb ik geen verstand. Ik wil gewoon mensen mee de Bijbel in nemen, en ze het op een heel eenvoudige, hedendaagse manier uitleggen. Ik wil dat mensen de Bijbel leren lezen alsof ze erbij waren toen het geschreven werd. Stel je voor dat je erbij was, welke vragen zou je hebben? 

Waarom Malta? Omdat ik er een nood heb gezien, op vele manieren. Maakt het eigenlijk uit? Ieder land heeft toch zendelingen nodig? Ik had/heb zo mijn uitdagingen; alles opgegeven en weggegeven of verkocht, geen gemeente achter mij, nog geen werk of duidelijkheid wat ik precies kan doen in Malta en ik ken er eigenlijk niemand. Ik kan het proberen te gaan regelen via internet. Het zou mij zoveel tijd gaan kosten. Door te gaan weet ik dat ik bergen zal tegenkomen, maar het is beter dan wachten. Besloten: Ik vertrek! 

Ben ik stom bezig, naïef, onprofessioneel? Werkt God nog steeds zoals ‘in the old days' ,met jongeren die gewoon gaan met de banaan?

Nu zit ik in Zwitserland voor een cursus van ‘Jeugd met een Opdracht’ over het opkomen voor weduwe, wezen en armen, het bestrijden van 'trafficking' en hoe God op dit moment wil dat we voor hen opkomen. Deze cursus heeft de rest van mijn geld gekost. Ik ben blij dat ik het heb gedaan, en ben nu compleet in alles van God afhankelijk! Het is heerlijk en frustrerend. Vrijdag 27-2 kom ik aan in Malta.

Wil je meer over mij lezen, of misschien zelfs wat geld toestoppen? Dat kan! www.davidchitoe.com

Laat mij vooral weten of je het dom, slim, grappig, raar, eng of complete waanzin vindt. Misschien heb jij wel ervaring als (niet-) christen met wat ik vooral niet en/ of wel moet doen! Let me know!

En David zag dat het Go(e)d was…

Reacties

 1. Mijn adres (Wabe…):

  David Chitoe
  86, Triq in-nirien
  siggiewi
  sgw2165
  Malta

 2. Hey Annique,

  Bedankt voor je reactie. Ik heb het reeds verandert en de link doet het nu zoals hij het zou moeten doen 🙂

  Groetjes, Mark

 3. Hey David,

  Echt super gaaf dat je dit doet!!
  Wat een lef.;-) Geniet ervan!

  May God bless you!!

  Groetjes Annique

  P.s: De link doet het niet.. Als je er op klikt staat er het woordje ‘laat’ tussen? Als je dat weghaalt doet hij het wel.;-)

 4. Een hele vette en goede beslissing. Ik ben zelf opgegroeid in een kerk die puur gefocused is op het uitsturen van mensen naar steden en landen. Het is voor mij de normaalste zaak van de wereld geworden de mensen waar je de ene dienst naast zit de volgende dienst aan het preken zijn in een andere stad.

  Omdat het zo normaal voor me werd heb ik nooit echt er over nagedacht om zelf de wereld in te trekken. Ik begon zo me plannen te maken voor opleidingen etc.
  Tot afgelopen week, mijn visie is helemaal veranderd tijdens de International Bible Conference in de IJsselhallen, georganiseerd door onze Fellowship. Je ziet daar mensen het podium oplopen, ze worden ‘uitgestuurd’ naar landen en steden die nog niet bereikt zijn. Wat een geweldig voorecht om zoiets te mogen doen! Ik droom er nu van zelf daar op een dag te staan. Ik ben nu (nog maar) 15, het voordeel dat ik mijzelf lang kan voorbereiden!

  Robert

 5. Wat een enthousiasme! Ik heb zeker het idee dat God je geloof gaat belonen. Zegen!

 6. Hallo,

  Ik vind het heel moedig wat je doet en gaat doen. Ik weet niet of ik dat op deze manier zou kunnen.

  Ik heb ook zo mijn dromen en ben er hard mee aan het werk om ze werkelijkheid te maken.

  Heb toen eens een uitspraak gehoord van een droom zonder actie is een ilusie.

  Ga door en wacht niet op groen licht van God maar ga door totdat je van God rood licht krijgt. En stop dan.

  Ik wens je echt heel veel succes

  Groetjes…

 7. Mooie man! Lekker bezig.. Ik vind het vooral DAPPER dat je durft te gaan en ik kan me niet voorstellen dat Pappa je niet zal dragen. Veel zegen! Dikke hug!

 8. Dag David,

  Ik heb iets voor je dat jij goed kunt gebruiken. Heb jij een postadres?

  Gods zegen op je werk!

  met hr. br. groet,
  Wabe Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *