Interesse

Ik vind het belangrijk dat ik goede gesprekken heb met vrienden, een goed gesprek hoeft niet eens persé over het geloof te gaan. Met sommige mensen praat ik namelijk altijd over het geloof en praten we verder niet echt over andere gespreksonderwerpen zoals; liefde en persoonlijke gebeurtenissen. Terwijl het juist zo belangrijk is dat je goede gesprekken kunt voeren met iemand. Dat je beiden interesse in elkaar hebt. En dat je elkaar het gevoel kunt geven dat je er voor elkaar bent.

Als ik met iemand een gesprek begin is mijn intentie niet dat ik hem iets over God wil vertellen. Anderen merken ook wel dat je anders bent door je doen en laten. En jij kunt wel Gods liefde door laten schemeren door je normen en waarden. Wanneer we iemand op straat aanschieten, of wanneer we iemand op school tegenkomen, moeten we niet de intentie hebben dat we die andere graag meer over God willen vertellen met mooie verhalen. Ik geloof dat je gewoon gezellig met die persoon mag gaan kletsen.Toon interesse en als het goed zit merkt de ander vanzelf wel dat je anders bent, en zal hij/zij er wel naar vragen.

Laten we in ieder geval in elkaar geïnteresseerd zijn, en niet na je standaard vragenlijstje het erbij laten zitten. Juist door tijd in de ander te steken, raken anderen geïnteresseerd in jou!
Vaak willen we zo graag onze kennis van het woord van God doorgeven aan anderen, dat we vergeten waar de ander werkelijk behoefte aan heeft.

1 Joh. 4:7 Vrienden, laten wij elkaar liefhebben want de liefde komt van God. Wie liefheeft, is een kind van God en kent God.

Kan het zijn dat je soms te egoïstisch bent en dat je vergeet waar het werkelijk omdraait. Het gaat immers om de liefde, de rest volgt namelijk wel automatisch.
Soms willen we te graag het evangelie verkondigen, terwijl we juist hierdoor ons doel zouden kunnen gaan missen. Wanneer we elkaar liefhebben, dat volgt het evangelie van zelf.

Johannes 13:35 Aan de onderlinge liefde zullen de mensen zien dat u mijn discipelen bent.

Denk er eens over na of anderen aan jou kunnen zien dat je een kind van God bent?

Gods zegen,
Groeten Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *