Hoe zou jij Jezus willen voorstellen aan je vrienden?

Het is s’ ochtends vroeg. Je fietst naar het kruispunt waar je had afgesproken met een klasgenoot. Jullie hadden de vorige dag afgesproken om samen naar school te fietsen. Je wacht een paar minuten en een paar minuten later fiets je samen met hem naar school. Na een poosje komt ‘toevallig’ ook het christendom ter sprake. Je klasgenoot is niet christelijk en weet niet goed wie Jezus is en wat Jezus voor jou betekent…

 
Je krijgt op dit moment de kans om iets te vertellen over jouw grote ‘Vriend’, jouw Verlosser, over Jezus. Maar hoe stel je Jezus voor aan je vriend? Om te vertellen aan je vrienden wie Jezus is moet je eerst weten wie Jezus voor jou persoonlijk betekent. Hoe zou jij Jezus willen voorstellen aan je vrienden?
 
Misschien vertel je wel dat Jezus de Zoon van God is en dat Hij aan het kruis is gestorven en na drie dagen weer is opgestaan. Of misschien vertel je wel aan je vrienden dat Jezus degene is die zonden vergeeft of je vertelt dat Jezus weer een doel in je leven heeft gegeven.
 
Zie eventueel het filmpje (3 minuten) waarin Steve Harvey Jezus voorstelt..
 
Ik vind het zwaar relaxed dat we door middel van deze website mogen getuigen, dat we jullie iets mogen vertellen over Gods liefde en over onze alledaagse bezigheden waarin we God proberen te betrekken of waar te tegenaan lopen. De gesprekken “face to face” vind ik eerlijk gezegd ook erg belangrijk.
 
Wanneer ik ‘toevallig’ een opening zie om iets te vertellen over Jezus aan christelijke/niet christelijke vrienden, dan grijp ik die kans!
 
Wees niet bang of onzeker om Jezus voor te stellen aan je vrienden en te getuigen van Jezus Christus. Paulus verkondigde Gods woord zonder dat hem iets in de weg werd gelegd, Romeinen 8:28 slaat 00k op ons.
 
Hij (Paulus) verkondigde het koninkrijk van God en onderrichtte vrijmoedig over de Heer Jezus Christus, zonder dat hem iets in de weg werd gelegd. Handelingen 28:31
 
En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede. Romeinen 8:28
 
Hoe stel jij Jezus voor aan je vrienden en getuig jij wel eens van Jezus
 
Greetz Rob

Reacties

  1. Afgelopen zondag heb ik geleerd dat de Heilige Geest een ander overtuigd en niet degene die ‘evangeliseerd’. Dit te weten gaf mij rust en hierdoor kan ik zonder druk over mijn relatie met God vertellen.

  2. Je getuigenis, je eigen persoonlijke getuigenis, dat doet ’t ‘m.

    Ik vertel een vriend met wie ik het laatste jaar veel omga, vaak over wat Jezus in mijn leven gedaan heeft. Ik vind: dat is het enige dat telt voor mij. Mijn ervaring, daar kan niemand iets tegen hebben. Het is mijn ervaring namelijk.

    De rest is aan God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *