Cheerful multiethnic men chatting on street

Hoe verkondig jij Gods woord?

Ik kreeg een droom van God afgelopen maandag. De droom ging over mijn vorige klas van school. Twee meiden werden gepest omdat ze een jaartje moesten over doen. Ze huilden maar niemand uit mijn klas besteedde er aandacht aan. Alleen ik, ik zat daar ook te huilen in de klas.

Toen ik wakker werd werd ik herinnerd aan een gebed wat ik ongeveer vier weken terug dagelijks bad;
God wilt U mijn hart breken voor datgene wat Uw hart breekt

Ik huilde in de klas omdat ik het zo afschuwelijk vond dat die twee meiden zo werden gepest, ik geloof dat dit ook Gods hart zou hebben gebroken, als Hij zag dat twee meiden zo werden gepest.

Afgelopen donderdagavond ben ik mee geweest naar straatevangelisatie. Ik had direct een doel voor mijzelf opgesteld. Wat wilde ik bereiken deze avond; Ik wil mensen op straat niet zozeer bekeren, ik wil mensen prikkelen om na te denken over het christendom d.m.v. mijn houding, en de diepgaande vragen die ik stel. Dat de mensen weer opnieuw gaan nadenken over God.

Veel mensen willen niets met God te maken hebben, en bij veel christenen is hun kaars uitgegaan, Het breekt Gods hart wanneer mensen niets met Hem te maken willen hebben of wanneer God langzaam is verdwenen uit hun leven. Denk je niet?

Ik wil voornamelijk jonge mensen helpen om dichter bij God te komen. Want God heeft fantastische plannen voor deze jonge mensen. Hij wilt ook deze mensen weer een toekomst geven en een nieuwe hoop.

“Want ik weet welke plannen Ik voor u heb, zegt de Here. Met deze plannen heb ik voor u het goede op het oog en niet het kwade. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven. Als u tot Mij bidt, zal ik luisteren. U zult Mij vinden als u Mij zoekt en het oprecht van Mij verwacht ” (Jeremia 29:11-13).

We kunnen als christenen zoveel betekenen op straat. Ik heb mijn eigen visie van straatevangelisatie.
Een heel andere visie dan de meeste mensen van het evangelisatieteam. Iedereen evangeliseert op straat op een andere manier.

Hoe verkondig jij het Woord van God?

Groet, Rob

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  If you give a litle love..

  Afgelopen week kwam ik een filmpje tegen wat op Facebook meerdere malen opdook bij christenen en niet christenen. De bijbeltekst die aan...

  Verander jij de wereld?

  Morgen is het Hemelvaartsdag. Dat betekent dat nu ongeveer 2000 jaar geleden Jezus de discipelen voorbereidde op het feit dat Hij naar...

  The Gospel In Five Minutes

  In de afgelopen week hebben we pasen gevierd. Ik kan je in deze blog het evangelie vertellen en je zult er wellicht...