Evangeliseren met een sinaasappelkistje

Vandaag wil ik je uitdagen om na te denken over evangelisatie.. Ben jij de geboren evangelist die op zijn sinaasappelkistje het goede nieuws verkondigd of de postbode die stiekem evangelisatie folders mee bezorgd bij de post?

Ben jij iemand die Christus bekend maakt door je levensstijl? Of ben je iemand die niet goed weet hoe je vorm moet geven aan evangelisatie? Hoe serieus moeten we tientallen Bijbelteksten nemen die ons aansporen om van iedere gelegenheid gebruik te maken om het evangelie te verkondigen?

Veel mensen hebben veel te zeggen over hun visie op evangelisatie.. Maar hoe evangeliseer jij eigenlijk?

Laat vandaag je gedachte eens op de vrije loop gaan.. Morgen wil inhaken op onze eigen kijk op evangelisatie, hoe geven we daar praktisch vorm aan en wat zegt de Bijbel over evangeliseren.

Veel plezier bij het kijken van het filmpje..
Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Heey broeders,

  Mooi filmpje is dat! Ik zou dat ook wel willen doen, maar ik ben helaas niet zo sterk.
  Ik hoop dat mensen door mijn levensstijl kunnen zien dat ik christen ben. Ik wil vooral graag ‘naast’ mensen staan ipv boven ze. Daardoor krijg ik ingangen om te vertellen over Jezus.

 2. Soms weet ik niet hoe ik het het beste naar voren kan brengen bij bepaalde groepen maar dan is het weer een kwestie van bidden en vragen om kracht en je over de drempel heen laten gaan.

 3. Hey Rob, Ik las op Facebook dat je iets geschreven had over evangelisatie, dus kon het niet laten om het te lezen… Dit filmpje komt me bekent voor :).
  Ik evangeliseer het liefste openlijk op straat door gesprekken aan te gaan met mensen en voor ze te bidden. Verder is vriendschap evangelisatie ook cool, of op welke andere manier dan ook maar. Straat predikers werken denk ik niet zo goed in Europa / het westen, maar wel in landen in Afrika / Zuid-Amerika.

 4. @ Maarten

  Ja, zeker gaaf filmpje! Gaaf dat je het probeert met je levensstijl. Heb je ook het idee dat je een verschil uitmaakt met niet-christenen, dat niet-christenen je herkennen als christen?

  @a
  Gaaf dat je er zo mee bezig bent en dat je ook daadwerkelijk over die drempel heen stapt.. Welke groepen vindt je het lastigst?

  @Thijs
  Wat gaaf om jou hier te zien op Gebedsbroeders.nl. Dat filmpje heb ik inderdaad van jou 😉 Onlangs hoorde ik iemand zeggen dat vriendjes evangelisatie de meest sluwe manier van evangelisatie is.. Eerst zorgen voor een fundament, en dan het evangelie er langzaam inbrengen, hoe denk jij daarover?

  Geniet van jullie avond!
  Groetjes Rob

 5. @ Annonu

  Ja, dat zijn ook vaak dezelfde mensen. Met de band kom ik heel veel in verschillende kerken. Hier willen we graag laten zien dat het vet mooi en fijn is christen te zijn.

 6. Zijn dat niet vaak dezelfde mensen Maarten? Wanneer zij écht zouden geloven zou je dat zeker merken in het dagelijks leven!

 7. @Rob het moeilijkste groep is toch wel je familie die God niet kennen en er verder ook niks mee doen ook al weten ze het wel.

 8. @ Rob

  Heey Rob. Ik heb niet zoveel contact met mensen die niet geloven. Ik richt mij meer op mensen die zeggen wel christen te zijn maar daar in het dagelijks leven niet naar leven.
  En ik merk wel dat ik een verschil kan maken ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

If you give a litle love..

Afgelopen week kwam ik een filmpje tegen wat op Facebook meerdere malen opdook bij christenen en niet christenen. De bijbeltekst die aan...

Verander jij de wereld?

Morgen is het Hemelvaartsdag. Dat betekent dat nu ongeveer 2000 jaar geleden Jezus de discipelen voorbereidde op het feit dat Hij naar...

The Gospel In Five Minutes

In de afgelopen week hebben we pasen gevierd. Ik kan je in deze blog het evangelie vertellen en je zult er wellicht...