Een halve waarheid..

Ik ben Gerald, zanger en liedjesschrijver! Ook ben ik getrouwd met Nelinda en vader van een zoon en dochter. De nieuwe CD TEGENGIF is klaar! Het is een CD met een echt pittig geluid en een Bijbelse boodschap. In mei is de concert tour begonnen en ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten en om het evangelie samen te delen.

De laatste tijd word ik steeds meer geconfronteerd met een soort evangelieverkondiging die mij zorgen baart. De scherpe kantjes worden van de Bijbelse boodschap afgehaald en er worden compromissen gesloten, om maar vriendjes te blijven met de ‘wereld’. Een halve waarheid. Je ziet het terug in christelijk kerken, magazines en omroepen..

Er lijkt eenzijdig te worden benadrukt dat God een liefdevolle vriend is, die garant staat voor geluk, vrede en rijkdom in ons leven. Er wordt vergeten te vermelden dat we ons moeten bekeren van onze egoïstische manier van leven. Er wordt vergeten te vermelden dat we spijt en berouw moeten hebben over onze opstandigheid en hoogmoed tegenover God. Er wordt voorbij gegaan aan de onmetelijke diepte van het offer wat Jezus bracht voor ons. Gods zoon heeft onmenselijk geleden…

De bovenstaande manier van evangelie communiceren levert enkel een wat oppervlakkig en onvolwassen christendom op…. Wil jij Jezus volgen? Ook als je je eigen manier van leven moet prijsgeven?

Hij zal je alles geven wat je hierbij nodig hebt. Misschien niet altijd rijkdom, voorspoed of een goed gevoel. Wel zijn Woord en Geest en de belofte dat Hij voor altijd bij je zal zijn!

Ik bid dat Gods hele waarheid steeds meer de ruimte krijgt in onze levens, Cd’s, projecten en relaties.

Gerald

Reacties

 1. Hoi David,

  Hm, jammer, want ik had eindelijk een beeld bij je. Ik moet wel zeggen dat ik je al wat anders had voorgesteld dan de foto die ik zag. Vond je er inderdaad wat jong uitzien daar.
  Heel cool dat je/jullie hem wel die liefde kan geven! Klasse dat je het ook wilt doen! Dat heeft de wereld nodig!

  Groet,

  Ruben

 2. Hallo Ruben,

  Satanisten zijn zo slecht nog niet.

  Groet, David

 3. Hallo Ruben,

  Nee, dat ben ik niet. Dat is Tim (14), de tijdelijk bij ons woonachtige zoon van onze beste vrienden. Liep helemaal spaak bij zijn ouders doordat hij een emo-punker is en geen gehoor vind bij zijn ouders die ook nog eens te weinig tijd voor hem vrij kunnen maken i.v.m. hun drukke bestaan van werk en overige verplichtingen. Bij ons vind hij wel voldoende gehoor en kunnen wij hem de liefde geven die hij zo vreselijk miste. Het is een vreselijk lieve en aanhankelijke jongen.

  Groet, David

 4. Hoi David,

  Ik heb je link bekeken, en wat stukken van je gelezen. Die foto bij Emo-look ben jij, of niet? Leuk je eens gezien te hebben! 🙂

  Geniet van ’t weer inderdaad. Doe ik ook.

  Ruben

 5. Hallo Rob,

  Gelukkig. Begon al een beetje te huilen van de insteek door Gerald. Hahaha.

  Hoe mijn dag vandaag was?
  Wel, wil daar wat over schrijven op mijn weblog https://timenzo.wordpress.com/
  En dit is GEEN satanistisch gebeuren, dus mag aannemen dat ik deze link gewoon mag plaatsen.
  Ja, was een heerlijke en zoele dag om bij te komen van alle drukte van de afgelopen week.
  Hoop dat jij het ook naar je zin hebt gehad? Morgen nog zo’n dag……….

  Groet, David

 6. He Lucifer,

  ik denk dat Gerald bedoeld dat christenen zich moeten bekeken van hun egoïstische denkwijzen.

  Volgens mij is het niet de insteek van de blog van Gerald om niet-christenen te overtuigen en bekeren. Je kunt dus rustig adem halen 😉

  Hoe was je dag vandaag? Ook zo super relaxed van het mooie weer genoten?!

  Greetz Rob

 7. Hallo Gerald,

  IK MOET mij helemaal niet bekeren! Dat bepaal IK ZELF!
  Tsjonge, wat een vooringenomen prietpraat en arrogantie en dat terwijl er hier moeite wordt gedaan duidelijk te maken dat er van ‘respect’ sprake moet zijn naar de anders-gelovige!
  Lees jij hier wel eens mee of denk je dat jouw one-issue-betoog het summum is van christelijk denken???

  Wil ik ‘Jezus volgen’? Nee, dank je. Voor geen goud!

  Groet, David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *