Een duwtje van de Heilige Geest

Vorige week had ik een boek besteld genaamd; Maak eens een praatje.. En vertrouw op de leiding van de Heilige Geest. Geschreven door Bill Hybels. Sinds enkele dagen heb ik hem thuis gestuurd gekregen en ben ik begonnen met lezen. Wat een geweldig boek!

Het boek gaat over persoonlijke evangelisatie. Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende manieren van evangelisatie. Alleen al op deze website zul je er tientallen tegenkomen. Steeds weer worden er nieuwe manieren van evangeliseren ontwikkeld en uitgevoerd. En als het werkt, als er mensen tot het geloof komen door een van deze tientallen manieren dan is dat hartstikke prima. Wat voor mij  wel als een paal boven water staat is dat er niets belangrijker is in persoonlijke evangelisatie dan dat je afgestemd bent op de Heilige Geest en met Hem samenwerkt. Kortom dat je fijngevoelig bent voor de duwtjes van de Heilige Geest.

Misschien ken je het wel, je staat in je comfortabele kringetje te chilluh met vrienden, en plots zie je iemand die ergens ongemakkelijk alleen staat of die jouw hulp kan gebruiken. Een korte gedachten schiet door je hoofd; ‘loop er maar heen.. Kom op, maak maar een praatje’ Of je fietst in je comfortabele kringetje met een stel vrienden gezellig naar huis. Opeens zie je een oudere man in de zeventig die bezig is met zijn fiets, zijn ketting is eraf gevallen.. Kort krijg je een gedachten in je hoofd; zeg je vrienden gedag, en ga terug om die man te helpen.. Meestal zijn we met elkaar verdraaid goed om deze duwtjes van de Heilige Geest te negeren (ontwijken) en in ons veilige comfortabele kringetje te blijven.

Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. Galaten 5:25

Wanneer jij de stap zet om je lost te maken uit je comfortabele kringetje, dan mag je God vragen om zijn woorden en zijn wijsheid. Je zal merken dat het je een geweldige kick geeft wanneer je vanuit je comfortabele kringetje het onbekende terrein te gemoed treed. Je zal gaan ontdekken dat God deuren open zet in het hart van de ander, terwijl het gesprek rustig verder gaat. Vraag ondertussen aan de Heilige Geest  of hij je openingen wilt blijven geven. Soms zullen er helemaal geen geestelijke  onderwerpen aan de orde komen en zul je misschien teleurgesteld zijn of ontmoedigd. Maar dat hoeft helemaal niet, want wees op die momenten blij dat je open stond om te zien, te horen en te voelen wat de Heilige Geest je wilde laten zien, horen of voelen , ondanks dat je (misschien) niets zag, hoorde of voelde.

Blijf aan God vragen of  hij je een oor wilt geven dat fijngevoelig is voor de duwtjes van de Heilige geest.

De laatste dagen bid ik het onderstaande gebed, ik wil jullie aanmoedigen hetzelfde te doen.

Gods zegen, Rob

Mijn leven is in uw hand, God Gebruik mij om vandaag iemand op u te wijzen. Ik zeg u alle medewerking toe. Als u wilt dat ik namens u wat zeg, vandaag, dan zal ik het doen. Als u wilt dat ik zwijg en alleen liefde en dienstbaarheid betoon, dan zal ik dat doen door de kracht van uw geest. Ik ben helemaal beschikbaar voor U vandaag, dus leid mij door uw Geest. **Gebed geschreven door Bill Hybels.

Reacties

 1. Ha, dat boek is precies wat ik nodig heb! Meer oog voor Zijn leiding krijgen en vooral nu eindelijk eens de stappen durven zetten dat vind ik nog het moeilijkste. God’s Zegen bij wat je allemaal onderneemt!

  Groeten!

 2. Beste Rob,

  Ik ken het boek, en als je het leest raak je ervan overtuigd dat we heel wat meer manieren hebben om iets van Gods Liefde en zorg door te geven.
  Toch merk ik vaak genoeg bij mijzelf dat ik over een drempel heen moet stappen om naar iemand toe te gaan, en dat ik ook vaak genoeg niet durf.

  Succes met het in praktijk brengen van het boek en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 3. He, bedankt voor je stukje. Net een gesprek gehad over dat je het verlangen naar God, Zijn Liefde en het uitdelen vaak laat ondersneeuwen of je laat afleiden van dat verlangen gedurende de dag. Met Jezus wandelen en oren open idd! Gods zegen, Mar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *