Een Coca-Cola commercial

Toen ik aan het speuren was op het Internet naar een leuk filmpje kwam ik toevalligerwijs bij een filmpje van Coca-Cola. (check hier het filmpje) Nadat ik het filmpje had bekeken besefte ik plotseling dat dit filmpje een bruikbare inspiratiebron was voor mijn post. De zorg, de liefde en de passie die de makers besteedde aan hun product; het Coca-Cola flesje deed mij denken aan God. God als schepper over hemel en aarde. De God die met zoveel zorg, liefde en passie de wereld maakte.

Misschien zie jij deze wereld als een vanzelfsprekendheid (net zoals de jongen in het filmpje, die een muntje in de automaat gooide en zonder erbij na te denken een flesje Coca-Cola uit de automaat pakte) en verwonder jij je niet meer over deze aardbol..

Wanneer we ons verwonderen over de schepping dan zullen we een stukje van Zijn goddelijkheid gaan ontdekken. Dan zul je in een huismus die een vrolijk wijsje fluit opeens iets van Gods liefde voor zijn schepping zien.

Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Romeinen 1:20

Een ander aspect wat in het filmpje terug komt is het kolossale feest op het moment dat het Coca-Cola flesje af is. Iedereen viert feest en is razend enthousiast. Ik denk dat er nog een veel groter feest in de hemel is wanneer iemand in zijn hart Jezus aanneemt als verlosser. Als er een dak in de hemel zou zijn, dan zou dat dak er zeker vanaf vliegen. Geweldig!

Het muntje zorgde ervoor dat een volledig uitgedacht plan in werking trad. Alles verliep precies volgens plan. Voor ons als niet geprogrammeerde mensen is het veel lastiger om precies te gaan staan in het plan wat God oorspronkelijk had bedacht voor ons.

Geef jij God de ruimte in je hart zodat Hij zijn wil kan doen in jou? Zo nee, zou jij God de ruimte willen geven zodat Hij zijn werk in jou kan doen?

Efeziërs 3:20-21
Aan hem die door de kracht die in ons werkt bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken, aan hem komt de eer toe, in de kerk en in Christus Jezus, tot in alle generaties, tot in alle eeuwigheid. Amen

Fijn weekend,
Rob

Reacties

  1. @Max
    ik wel ja, God staat bij mij op nr 1 Coca cola is van de duivel net als Walt Disney dus nee daar vier ik geen feest mee. Maar ik snap je punt.

  2. GELOVEN JULLIE ECHT IN GOD!!!!!!!!!!!!

    fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *