Blijven hangen in je dipsausje..

Blijven hangen in je dipsausje.. Daar wil ik het met jullie over hebben. Ik bemerk dat ik de laatste tijd steeds vaker en langer blijf hangen in een bepaalde gemoedstoestand. Alsof je even jezelf dipt in een gevoel van teleurstelling en vervolgens blijft hangen. En hoe langer je blijft hangen in het gevoel, hoe moeilijker het wordt om te gaan staan in Vrijheid.

De laatste tijd worstel ik met allerlei dipsausjes. Van gevoelens en gedachtes in werk tot relatie en van verwachtingen tot doelen. Misschien herken je er zelf wel in. Terwijl ik deze post schrijf moet ik denken aan een post die ik schreef een aantal jaar geleden over, "Ja maar, maar God!"

Ik merkte dat ik mij gemakkelijk in een slachtoffer rol kon dippen. Ik was de persoon die het allemaal zo moeilijk had en stond voor allerlei vreselijk lastige keuzes. Ik bleef hangen in een gevoel dat ik de persoon was die kapot ging aan afwijzing, teleurstelling en mislukking. En vanuit die gevoelens begon ik een houding te creeren dat het me allemaal niet zoveel meer uitmaakte. Ik liet de gevoelens over mij heen komen en accepteerde ze. Ik accepteerde de leugen, die vrijheid buitensloot.

Ja maar, ja maar, Maar God! Woorden van leven, woorden van opbouw. Gods Woord brengt vrijheid. Nog steeds blijf ik het een zware strijd vinden. Maar ik weet dat God het beste met mij voor ogen heeft. Ik kan blijven hangen in allerlei deprimerende dipsausjes. Maar God heeft een bevrijdende dipsaus voor ons. Doordrenk je met Zijn liefde en het brengt Liefde, Hoop en Geloof.

Soms is het voor ons als menselijk wezen onmogelijk om weer goed zicht te krijgen op alle problemen, maar God wil ons hart verlichten, zodat we zullen zien waarop we mogen hopen. We kunnen blijven vertrouwen op ons eigen inzicht en steeds struikelen. Maar we kunnen ook op God vertrouwen en geestelijk inzicht krijgen.

Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de vader van alle luister, u een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat u hem zult kennen. 18 Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu Hij u geroepen heeft Efeziërs 1: 17-18a

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *