Aanstekelijk christen

Toen ik erover nadacht wat voor mij precies een aanstekelijk christen in hield kwam ik op de volgende aspecten. Ik streef ernaar dat anderen aan mij kunnen zien dat ik een christen ben.

En dat ze in ieder geval zien dat ik anders ben in mijn doen en laten. Dat ik als het ware licht uitstraal, warmte uitstraal. Dat ik laat merken dat ik respect heb voor mijn medemens. En dat ik misschien wel een soort rust mag uitstralen. Hoe zou het zijn geweest als 40 jaar later  klasgenoten, vrienden, sportgenoten, etc mij zouden aanspreken met de vraag; “ Waarom heb je mij nooit dit fantastische nieuws verteld?!” Wanneer ik door trotsheid of schaamte het ze nooit durfde te vertellen, en ik nu opeens door ze hierover werd aangesproken dan zou ik mij de rest van mijn schuldig erover voelen.

Daarom wil ik nu graag aan iedereen laten zien dat ik christelijk ben, en wanneer ik daar een goede gelegenheid voor zie of wanneer ze ernaar vragen, zal ik getuigen naar mijn klasgenoten, vrienden, sportgenoten, etc. Ik wil ze dit fantastische nieuws niet onthouden. Soms heb ik geen keus omdat sommige mensen geen interesse hebben, terwijl ik er juist helemaal vol van ben. Hier ga ik gemakkelijk mee in de fout. Ik kan er immers graag over praten.

Stel jij vind iemand hartstikke leuk, en je praat daarover met iedereen die je zo’n beetje maar tegen komt. Je kunt over niets anders meer praten. Zo voel ik mij wel eens. Als een persoon die zo verliefd is dat hij vlinders ziet. De laatste tijd merkte ik dat het soms wel eens goed is om het er niet meer over te hebben. Het even te laten rusten, en even over te schakelen op het bidden voor deze personen.. Bidden heeft immers ook kracht. Woorden hebben kracht. Of het alleen te laten zien door mijn houding Mijn verlangen is om een aanstekelijk christen te zijn in mijn omgeving. En zo probeer ik ook iedere dag weer op te staan. Het verlangen om licht te mogen uitstralen.

Matteüs 5: 14 Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. 15 Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. 16 Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

Ben jij een aanstekelijk christen op je werk, op je school, of bij je vrienden?

Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. – het is wel mijn verlangen. Volgens mij slagen jullie er als gebedsbroeders heel aardig in, dat verklaart wrs. ook de hoge bezoekersaantallen, prijs de Heer!
    Er wordt vast ookn veel voor gebeden, zo heb ik HS voor de EOjongerendag in gebed gebracht, ik dacht dat het vandaag zijn moment van glorie was, maar dat is volgende week kennelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

If you give a litle love..

Afgelopen week kwam ik een filmpje tegen wat op Facebook meerdere malen opdook bij christenen en niet christenen. De bijbeltekst die aan...

Verander jij de wereld?

Morgen is het Hemelvaartsdag. Dat betekent dat nu ongeveer 2000 jaar geleden Jezus de discipelen voorbereidde op het feit dat Hij naar...

The Gospel In Five Minutes

In de afgelopen week hebben we pasen gevierd. Ik kan je in deze blog het evangelie vertellen en je zult er wellicht...