Een waarschuwingsdroom..

Vorige week was ik met Victor naar Frankrijk gelift. Een fantastische reis van acht dagen. We begonnen in Amsterdam, en zijn gelift naar Bretagne, Bordeaux en Parijs. Prachtig!

De laatste maanden krijg ik steeds meer dromen, de meeste dromen schrijf ik op. Het is wel vaker gezegd in posts over dromen op deze website, maar ik zal het nogmaals herhalen. Schrijf je dromen op, of denk in ieder geval na over dromen die je krijgt. Schuif een nachtmerrie of een nietszeggende droom niet direct aan de kant. Maar schenk er aandacht aan. En vraag God om uitleg.

Ook op mijn vakantie in Parijs kreeg ik een droom. Ik werdt wakker met het gevoel van; “pff, wat een nare droom!” Maar het bleef me bezig houden. Twee dagen lang heb ik erover nagedacht.

Ik droomde dat ik samen met Victor zat op een bankje in een overdekt winkelcentrum. Plotseling kreeg ik stikneigingen. Ik hapte naar adem en riep fluisterend; “Victor help!” Hij hoorde me niet en hij had niets in de gaten. Ik had het idee dat ik stierf door ademnood en fluisterde op mijn hardst; “Heer help, Heer help” toen werd ik wakker.

Het was niet bepaald een droom die je iedere nacht wel zou willen dromen, maar ik had wel het idee dat God er iets mee wilde zeggen.

Op onze terugweg zaten we bij een vrouw in de auto die flink door reedt. Met 140km/u reed ze over de snelwegen in Parijs. Continue haalde ze in en remde ze weer plotseling. De ramen stonden wijd open, en Victor zat voorin. We verstonden elkaar nauwelijks. Een paraplu zat met de punt geklemd tegen mijn buik en met de achterkant tegen het handvat van de deur. Plotseling werd ik herinnerd aan mijn droom. Als we nu een botsing zouden krijgen zou de paraplu recht door mijn buik snijden en zou ik zeker stikken. Ik bad tot God en vroeg om bescherming. Met veel moeite kreeg ik de paraplu los en gaf ik het een beter plekje.

Was dit een waarschuwingsdroom van God voor deze situatie? Of had mijn droom een heel andere betekenis…

Hecht jij waarde aan dromen, en heb jij wel eens een bijzondere droom gehad?

Groet, 
Rob

Reacties

 1. ja sorry als ik soms wat beledigend overkomt, maar soms kan ik mij gewoon niet inhouden.

  Het is normaal voor mensen om achter alles een reden te zoeken, dit helpt bij het overleven. persoonlijk geloof ik niet dat dromen een betekenis hebben, en zeker niet dat God ons dromen geeft, want dat is volgens mij gewoon niet mogelijk.

  dromen hebben volgens mij geen betekenis op zich, het is de interpretatie die wij eraan geven, die belangrijk is (zoals bij de Rorschach test)

 2. Hey Bart,

  Tof dat je reageert op mijn post!
  Ik wil je alleen wel vragen iets respectvoller te reageren. we vragen je niet respect te hebben voor christenen, maar ik wil je wel vragen met respect om te gaan met onze kijk, onze manier van geloven.

  Ik weet niet of je christelijk bent, maar God geeft ook in zijn bijbel aan dat Hij je dromen geeft.

  Als je niet christelijk bent heb je waarschijnlijk wat minder aan dit argument.

  Maar ik geloof zeker dat God ons dromen geeft. Wij schenken er alleen te weinig aandacht aan.

  We dromen inderdaad vaak genoeg over voor ons idee nietszeggende dromen. Toch heb ik ook laatst een droom gehad die nergens op sloeg, als jij hem zou horen.
  Voor mij had hij een diepe betekenis. Ik wist direct waar de droom op sloeg. Als je wilt kan ik hem wel een keertje plaatsen in een reactie.

  Natuurlijk zijn er ook dromen waar ik niets van begrijp. en soms kom ik er pas maanden later achter ik over een bepaalde situatie wel eens heb gedroomd.

  Er zijn ook boeken over geschreven. Ik kan je wel een keer wat titels geven als je wilt.

  Maar ik accepteer het ook als je er niets van wilt weten. als je het een grote onzin vind. Het lijkt me tof om er nog verder over te praten met je via deze reacties.

  Greetz Rob

 3. Ik droomde vandenacht dat ik op een roze eenhoorn door de nacht vloog op de tune van Spiderman. Gaat God dit ook laten uitkomen? Wat voor onzin is het dat God dromen kan laten uitkomen. hij kan zich beter wat bezighouden met wereldvrede ofzo. Je hebt waarschijnlijk al een milard dromen gehad die niet zijn uitgekomen, en als er dan eens één situatie is die een beetje op je droom trekt, dan is het opeens van God heeft die droom laten uitkomen Wat een onzin!

 4. Heys CHantal,

  Ja, ik denk inderdaad dat we meer stil moeten staan bij dromen.
  God wil dolgraag tot ons spreken. Hij doet dit ook door dromen heen.
  Ik denk dat wanneer iedere christen zijn dromen serieus neemt, er grote veranderingen zullen plaats vinden.

  Maar blijkbaar wist je toch nog de droom van 4 jaar terug. Blijkbaar ben je goed op weg om je dromen te onthouden. Ik wil je aanraden ze op te schrijven. Ik doe dat ook nog steeds wekelijks. zo kun je ze eerder plaatsen bij een dagelijkse gebeurtenis.

  Gods zegen,
  Groeten Rob!

 5. Hey Rob!

  agh ik bedoelde het meer anders 😉 eens een redelijk nare droom gehad, die dus uitkwam. Op dat moment had ik niet in de gaten dat de gebeurtenis overeen kwam met de droom van 3 of 4 jaar geleden. Dat besefte ik later pas. Dus zou het een waarschuwing moeten zijn geweest, terwijl ik helemaal niet stil heb gestaan bij het feit dat ik het ‘al eens meegemaakt had’?

  groetjes,
  Chantal

 6. Hey Chantal!

  Ik geloof zeer zeker dat God dromen kan laten uitkomen.
  Denk maar een een Déjà Vu, dat is maar 1 sec ofzo.

  Maar een droom kan in werkelijkheid langer duren.

  Wanneer jij waarde hecht aan je dromen, zal God je meer dromen geven. Als je goed oplet, en je dromen inprent in je gedachten. dan zul je vast en zeker vaker gaan meemaken dat je dromen zullen uitkomen.

  Als het nog niet duidelijk voor je is, stuur je nog maar een reactie! 🙂

  Greetz Rob

 7. Interessant! Mooi dat God zo waarschuwt, ook al denk je dat vlak na de droom vast niet 😉 je mag Hem dankbaar zijn!

  Hoe denk jij over een droom die precies uitkomt zoals gedroomt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *