Durf in actie te komen!

De afgelopen dagen heb ik mij wat op de achtergrond gehouden. Ik las alle reacties en observeerde de communicatie tussen de bezoekers op Gebedsbroeders.nl. Ik moet zeggen dat ik teleurgesteld ben in de gang van zaken. De afgelopen drie weken zijn er heel wat respectloze, neerbuigende, cynische, woedende (etc.) reacties geplaatst door zowel christenen als niet-christen. Wel wil ik een ieder daarnaast bedanken voor de reacties van de afgelopen weken.

Vandaag wil ik het met jullie hebben over ‘durf in actie te komen’. (deze post is voornamelijk gericht op christenen) Eerst wil ik even proberen om iets los bij je te maken. Ik denk dat veel mensen onder ons een droom hebben met een christelijk smaakje. Een droom die voor je gevoel onmogelijk lijkt te zijn, maar waar je toch al jaren over fantaseert… Bezoekers, hoe zou Nederland eruit zien, als iedereen zijn droom ging najagen??

Vaak hebben we in ons achterhoofd een schitterend plaatje van waar wij ons zelf wel zouden willen zien. We nemen het mee in gebed, praten er met bekenden over en wachten op bevestiging van God. Maar wat als dat briefje, die bevestiging nooit op je bureau komt neer dwarrelen? Kortom, blijven de geweldige visies, de schitterende dromen tot onze dood in ons achterhoofd verstopt, of komen we in actie en gaan we vol vertrouwen aan de slag?

Stel, je maakt graag muziek en speelt met wat vrienden in een bandje. Je bent al gevraagd om te spelen bij een kleinschalig festival en hebt visie om heel groots te worden met je band om zo een grote groep niet-christenen te bereiken met goede muziek. De mensen om je heen genieten van je muziek en zelf heb je talent. Vaak zitten we te wachten op het ideale briefje waarin letterlijk staat; “Hoi Rob, jij wordt zendeling, pak je koffers en ga naar Kenia. Liefs God”.

Ik vraag mij af waarom we niet zelf in actie durven te komen. Als God met ons een ander doel heeft, dan zal Hij dat naar mijn idee zeker aan je duidelijk maken. Zelf heb ik een grote visie voor Gebedsbroeders.nl, we zijn in de goede richting, maar ik heb nog een veel grootsere dromen m.b.t. Gebedsbroeders.

Bezoekers, we kunnen wel blijven doordromen, maar met alleen mooie gedachten schieten we niets op. Daarom bij deze de aanmoediging; Durf in actie te komen!

Groetjes Rob

Reacties

 1. Beste Rob,

  TRIN is nu weer een weekje voorbij, en als ik dit stukje lees dan vind ik het een bemoedeging voor mij dat ik je op TRIN heb ontmoet, en dat je nieuwsgierig was naar mijn droom.
  Mijn droom is dat er een groep voorbidders zal zijn voor de tienerkerk in Nijmegen als ik 1 januari op sabbat ga. Ik heb daarvoor ook jouw gebed nodig, en dat je met me mee droomt.
  Ik van mijn kant ben benieuwd naar jouw dromen.

  Gods liefdevolle zegen toegewenst,
  Kees

 2. Toffe post! Actie is wat we nodig hebben in deze wereld, idd wat ?? zei, geen fantasiën maar gáán.
  Maar je hebt het over briefjes en visies. Wat nou als de visie die je hebt, het briefje is? We kijken zo naar 1 kant om God te horen spreken, maar God spreekt op zulke verschillende manieren. Stiekem verwachten we soms van God dat Hij op die ene manier gaat zeggen dat we iets moeten doen. Terwijl Hij misschien allang heeft gesproken… Luisteren wij?

  In antwoord op je vraag: Nederland zou een land van actie en veranderingen zijn, als iedereen zijn droom zou najagen,

  Groetjes,
  Marieke

 3. Heel mooi. God geeft je talenten. Hij geeft je verstand om ook zelf goede keuzes te maken.

  Aad

 4. Hej,

  Mooi stukje!

  Laatst zei iemand eens op tv en deze uitspraak heeft mij tot nadenken gezet.

  Hij was zo: Een droom zonder actie is een fantasie!

  Je kunt nog zoveel dromen maar als je geen actie onderneemt blijft die droom een droom en word hij nooit werkelijkheid!

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *