Vraag God wat u nodig hebt..

Yeah, God is goed, Hij is een machtige Vader en Hij zorgt voor een ieder die hem lief heeft. Ik heb God geweldig lief, en Hij zorgt voor mij, Hij houdt zelfs van mij πŸ™‚

Na vierenhalve maand kreeg ik eergisteren een telefoontje van de overheid. Ik mocht een aantal voetbalattributen komen ophalen op kantoor. Gisteren ben ik de spullen wezen ophalen, vier nieuwe kwalitatieve ballen, tien pionnetjes en twee fluitjes, Dank u Here! Het is veel minder dan er in eerste instantie was beloofd, maar ik was er blij mee. Het zijn toch spullen die ik gratis heb gekregen πŸ™‚

“Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd”

God voorziet wanneer we op Hem blijven vertrouwen. Ik kom er hier in Suriname steeds vaker achter dat we onze hoop niet moeten verliezen. Volharding en geloof is zo enorm belangrijk. Gister tegen het einde van de middag werd ik opnieuw door de overheid gebeld, dat er nog een aantal spullen voor me waren. Morgen mag ik ze komen ophalen. Geen idee wat het is, maar vind het kick dat Gods zegen erop rust. God heeft het in Zijn hand. (Vandaag zal ik jullie in de vorm van een reactie op mijn eigen blog vertellen wat er nog meer is geschonken door de overheid)

Onlangs ben ik naar Frans-guyana geweest om mijn visum te verlengen, die was 29 april verlopen. Een pastor uit Frans-guyana die twee weken verbleef in het appartement naast mijn huisje heeft een gemeente in Frans-guyana. Zodoende heb ik hem gevraagd of hij mensen kende die mij konden brengen. Hij heeft alles tot in de puntjes geregeld, een slaapplaats, vervoer en low budget-trip. Wat een goddelijke leiding!

Ik zou de volgende morgen om 10.00 vertrekken vanuit de gospelshop in het centrum te Paramaribo richting Frans-guyana. Klokslag 10.00 stond ik met mijn bagage bij de gospelshop. 11.00 was er nog geen taxichauffeur te bekennen, 12.00 belde hij dat hij onderweg was, 14.00 nog steeds niemand te bekennen. Al die tijd bleef ik geduldig wachten, zonder enige twijfel, mijn collega’s verklaarden mij voor gek. Maar ik had geloof, Hoop. Uiteindelijk kwam hij om 15.30 aanzetten. 5,5 uur later dan afgesproken. De reis verliep voorspoedig en mijn visum is binnen. Zoals het er nu uitziet vertrek ik 24 juli weer richting Nederland en betreed ik 25 juli mijn eerste voet op Nederlandse bodem. 

1.    Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Filippenzen 4: 6

2.    Verheug u in de HERE; dan zal Hij erop toezien dat u alles krijgt wat u nodig hebt en waarnaar u verlangt. Psalm 37:4

3.    Wacht op de HEER, wees dapper en vastberaden, ja, wacht op de HEER. Psalmen 27:14

Vertrouw op de Here!

Rob

Reacties

 1. Volgens mij was die vertraging nodig omdat je iemand iets uit moest leggen over bidden πŸ™‚

  Voor jou een vertraging, voor mij een versnelling.

 2. @Andre

  Thanks voor de bemoedigingen πŸ™‚ Ik doe (probeer) mijn best (te doen), nog iedere dag merk ik dat ik wordt gevormd door Hem. We kunnen alleen door God gevormd worden als we zelf toestemming geven aan Gods geest. Blijven we hangen in onze eigen wil, irritatie, frustratie, ongeduld, onvrede etc, of maken we de keuze anders te handelen, te luisteren naar Gods Geest. Een leerpunt wat iedere dag opnieuw van start gaat. Een proces πŸ™‚ Bidt jij nog op je balkon?

  @Zoeker
  Ik vind het bijzondere maar zeker ook gave dat hij ons allemaal bijzonder liefheeft. Zijn oog rust op ons allen. We moeten alleen zelf opmerken dat Hij het is die van ons houdt en voor ons zorgt. En God danken voor zijn eeuwige liefde voor ons. Wat hebben we toch een liefdevolle God, zoeker. Ervaar jij zijn liefde ook?

  @Pieter,
  He Pieter, Thanks voor je reactie, en natuurlijk stel ik je gebed op prijs! Het gebed is krachtig en mist zijn uitwerking niet! Gaaf dat je Zijn fluisteringen steeds beter leert verstaan. Iets waar ik mij ook naar uitstrek, God fluistert, wie luistert? πŸ™‚ 2 oren en 1 mond, Luisteren is veel belangrijker πŸ˜‰

  Innerlijke vrede, zachtmoedigheid, daar verlang ik naar. Momenteel gaat mijn hart uit naar eerder genoemde opties. God zal dat gaan bewerken in mijn hart. Hij heeft alles in Zijn hand. Mijn hart gaat uit naar deze opties, als God een ander plan heeft, zal Hij dat zeker bewerkstelligen in mijn hart en zal mijn hart naar datgene uitgaan.

  Groetjes Rob

 3. Gaaf dat je de gebeden waardeert. Ik vind het leuk om te doen, vooral als ik resultaat zie (ook een keer met een post van MarkB, voelde ik geen behoefte om zelf te reageren, maar na gebed reageerde er een meisje die deze website had gevonden), er zullen meer mensen zijn die bidden, daar ben ik me van bewust.
  anyway, 5,5 uur is wel een opgaaf.
  Goed dat je zegt dat je gebed nodig hebt. Ik merk het zelf altijd sterk naar mijn idee als er voor me gebeden wordt, het is echt krachtig. Vandaag bijvoorbeeld, kwamen er gedurende een half uur, nadat God vroeg of ik ergens stil wilde staan, duiven op me af vliegen, zoΒ΄n twaalf a twintig, prachtig voorbij scherend, tegen een blauwe lucht. Daarvoor had de stem van God doorlopend Β΄vraagΒ΄ gezegd, dus alles wat ik zo ongeveer kon bedenken heb ik in gebed gebracht. Twee en een half jaar geleden reed ik met de auto langs de mcdrive bij Harderwijk. De stem in mijn hoofd zei Β΄zou het niet gaaf zijn als vogels ons zouden groetenΒ΄. Op dat moment kwamen er zoΒ΄n 10 vogels onverwacht om de hoek, die vlak voor mijn auto omhoog gingen. Het waaide hier ook behoorlijk in Zwolle vandaag. Als ik je plannen lees denk ik, waarom niet meteen weer aan de studie, maar dat gaat misschien wat ver om dat hier te bespreken.
  Zegen!

 4. God is goed! Hij heeft je ontzettend lief, dat blijkt wel weer…!

 5. Ik wil graag even mijn waardering uitspreken Rob.

  Ik vind het geweldig hoe jij in het leven staat, dat je zoveel energie stopt in anderen (en zoveel voor elkaar krijgt) en hoe je met het geloof bezig bent.
  Je bent een goed mens met een hart vol liefde.
  Fijn om te vernemen dat dit soort mensen bestaan! Het geeft me hoop.

 6. Vandaag kreeg ik opnieuw een telefoontje van de overheid van Suriname. Ze hebben besloten mij nog vier nieuwe trainingsballen te geven. Fantastisch natuurlijk! Een bekende van me neemt de ballen vanavond voor mij mee πŸ™‚ Geweldig πŸ˜€

 7. @ Andre
  Gaaf dat je er wat aan hebt gehad, ook voor mij was het wachten een beproeving πŸ˜‰

  @ Pieter
  Thanks voor je gebeden, ik heb ze hard nodig en vind het gaaf dat er mensen zoals jij zijn die af en toe voor me bidden, Kick.

  @ Kees
  Helaas heb ik je mail niet, dus even op deze manier, Enorm bedankt voor je bemoedigende kaarten. Ik heb ze drie dagen geleden allemaak tegelijk gekregen. De douane heeft een aantal weken gestaakt, dus alles was daarzo opgestapeld en pas 3 dagen terug allemaal kaarten gekregen, waaronder een aantal van jou. Geweldig! De duidelijkheid is er nog niet, wel dat ik dus terug ga naar Nederland. Ik denk erover na om eerst een half jaar te gaan werken en daarna een Bijbelschool te gaan volgen OF eerst een half jaar werken en dan opnieuw een zendingsavontuur tegemoet te treden..

  Ik vertrouw erop dat Hij mijn paden zal rechtmaken. πŸ™‚

 8. Beste Rob,

  We zien er naar uit dat je weer naar huis komt, en het zal een dankpunt zijn als je weer veilig hier bent, maar hebben deze maanden je een stuk duidelijkheid gegeven wat God met jou in de toekomst wil en wil jij dat ook?

  Groetjes en weet dat je geborgen bent in Zijn hand
  Kees

 9. en het was een dag waarop ik bad (en vastte) voor onder andere gebedsbroeders.., dus voor mij weer een dankpunt πŸ™‚

 10. @Andre

  Thanks voor de bemoedigingen πŸ™‚ Ik ben nog lang niet uitgesnoeid, nog iedere dag merk ik dat ik wordt gevormd door Hem. We kunnen alleen door God gevormd worden als we zelf toestemming geven aan Gods geest. Blijven we hangen in onze eigen wil, irritatie, frustratie, ongeduld, onvrede etc, of maken we de keuze anders te handelen, te luisteren naar Gods Geest. Een leerpunt wat iedere dag opnieuw van start gaat. Een proces πŸ™‚ Bidt jij nog op je balkon?

  @Zoeker
  Ik vind het bijzondere maar zeker ook gave dat hij ons allemaal bijzonder liefheeft. Zijn oog rust op ons allen. We moeten alleen zelf opmerken dat Hij het is die van ons houdt en voor ons zorgt. En God danken voor zijn eeuwige liefde voor ons. Wat hebben we toch een liefdevolle God, zoeker. Ervaar jij zijn liefde ook?

  @Pieter,
  He Pieter, Thanks voor je reactie, en natuurlijk stel ik je gebed op prijs! Het gebed is krachtig en mist zijn uitwerking niet! Gaaf dat je Zijn fluisteringen steeds beter leert verstaan. Iets waar ik mij ook naar uitstrek, God fluistert, wie luistert? πŸ™‚ 2 oren en 1 mond, Luisteren is veel belangrijker πŸ˜‰

  Innerlijke vrede, zachtmoedigheid, daar verlang ik naar. Momenteel gaat mijn hart uit naar eerder genoemde opties. God zal dat gaan bewerken in mijn hart. Hij heeft alles in Zijn hand. Mijn hart gaat uit naar deze opties, als God een ander plan heeft, zal Hij dat zeker bewerkstelliggen in mijn hart en zal mijn hart naar datgene uitgaan.

  Groetjes Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *