God, mijn grote Voorziener

Afgelopen zondag had ik tijdens de dienst mijn laatste geldmuntjes in de collecte gedaan. Het stelde niet veel voor, maar het was mijn laatste geld. Toen ik s’ middags thuis kom vond ik nog wat geld in een tas. ’s Avonds gingen we kerstversiering ophangen in de gospelshop in het centrum. Een van de jongens had het idee om wat eten te kopen met elkaar. Ze hadden niet genoeg geld en ik legde wat meer bij… Nu was werkelijk al mijn geld op en was ik genoodzaakt om geld op te nemen de volgende dag.

(Gewoon, een mooie foto die ik onlangs heb gemaakt van het binnenland)

Afgelopen maandag was ik werkzaam bij de gospelshop van Stichting Weid mijn lammeren. Aan het eind van mijn werkdag kwam er een mevrouw de winkel binnen gelopen. Ik had deze vrouw een keer eerder ontmoet, ze was een vrijwilliger van het kinderpastoraat. Ze maakte een praatje met me en op een gegeven moment vroeg ze of ik een papier snipper wilde weggooien voor haar. Ik liep naar de prullenpak en zag dat er een briefje tussen zat. Toen ik beter keek zat er een briefje van 50 SRD tussen. (15 euro, maar voor de meeste Surinamers een behoorlijk bedrag) Overrompeld keek ik nog eens goed naar het briefje, en vervolgens beduusd naar deze vrouw. Toen ik mompelde dat het echt niet hoefde, drukte ze me op het hart dat ze wist dat ik het geld hard nodig had. Ik gaf haar daarin verlegen gelijk, en terwijl ik het briefje in mijn zak stopte nam ze afscheid en was ze weer verdwenen.

Toen ik mij realiseerde wat er zonet was gebeurd, dankte ik God voor zijn goedheid. God, mijn grote voorziener. Een geweldige knipoog van God. Hij liet mij zien dat ik mij geen zorgen hoefde te maken, en dat Zijn oog op mij is. Hij kent mijn verlangens en voorziet in mijn noden.

Psalm 37: 4-5 (Het Boek)
Verheug u in de HERE; dan zal Hij erop toezien dat u alles krijgt wat u nodig hebt en waarnaar u verlangt. Vertel alles wat u bezighoudt aan de HERE en vertrouw Hem. Hij zal in alles voor u zorgen.

Een zonnige groet uit Paramaribo, Rob

Like deze blog!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs