Mijn liefde voor muziek

Mijn naam is Maarten. Mij is door één van de gebedsbroeders gevraagd of ik een gast-blog wil schrijven over mijn liefde voor muziek. Toen ik ongeveer 6 jaar oud was, is mijn liefde voor muziek ontstaan. Ik stond altijd keihard mee te zingen met diverse artiesten.

Op mijn 14e ben ik bij een gospelkoor gegaan, genaamd ‘Choose right’. Ik wilde graag bij dit koor omdat ik ze een keer had gezien, toen ze bij ons in Lelystad optraden, maar bovenal omdat ik graag wilde zingen. Later kwam daar nog bij dat ik graag Gods liefde wilde laten zien aan de mensen.

Vanaf mijn 17e ben ik begonnen met het schrijven van liedjes.
Het eerste liedje dat ik schreef kreeg van mij de titel ‘Brother in faith’ met de volgende tekst:

I am your brother,
brother in faith.
I want to give this world a little change.
I want to worship, I want to sing
the love of God is what I bring.

Sindsdien noem ik mezelf: Brother in faith. Ik ben namelijk niet meer of niet minder dan je broer in het geloof in onze lieve Vader. Op mijn hyves staan een aantal teksten die ik geschreven heb, waaronder ‘Brother in faith’.

Vanaf dat moment ben ik steeds meer nummers gaan schrijven. Gewoon over de dagelijkse dingen die wij als christenen kennen. Bijvoorbeeld over eigenwaarde, dat je jezelf lelijk of minder voelt dan de ander, over zonden, maar ook over liefde.

Als ik de kans krijg om één van mijn liedjes te zingen, dan doe ik dat met veel plezier. Ik zou namelijk graag verder willen binnen de christelijke muziekwereld. Ik geloof namelijk dat ik deze teksten niet voor niets schrijf. Misschien schrijf ik ze wel alleen voor die speciale momenten, of voor een veel groter publiek. Ik geloof dat God het mij zal laten zien. Niet op mijn tijd, maar op Zijn tijd.

Als laatste wil ik graag degenen bemoedigen die een passie hebben, en niet echt goed weten wat God van hun wil. In 1 Petrus 5:6 en 7 staat:
Onderwerp u dus nederig aan Gods hoge gezag, dan zal hij u op de bestemde tijd een eervolle plaats geven.U mag uw zorgen op hem afwentelen, want u ligt hem na aan het hart.

Zodat je daarna kunt zeggen:
Van dat evangelie ben ik een dienaar geworden door de gave van Gods genade, die ik ontvangen heb door zijn kracht die in mij werkt.
Mij, de allerminste van alle heiligen, is de genade geschonken om de heidenen de ondoorgrondelijke rijkdom van Christus te verkondigen. Efeziërs 3:7 en 8.

Gods rijke zegen toegewenst!

Maarten

Reacties

 1. Hee Maarten!
  ik zag dit adres in je naam staan echt dacht ga nog even gauw kijken voordat ik weer wegga!
  en ik ben blij dat ik het gedaan heb!
  ik vind het echt ontzettend mooi hoe jij je verhaal over muziek hier verteld! erg leuk en intresant om te lezen!
  ook wil ik je heel veel sucses wensen ik de toekomst en de zegen van God voor het nieuwe jaar!
  Liefss Cathelijne

 2. hee Maarten,
  ik heb je wel eens horen zingen op de wervelweekenden en je hebt een prachtige stem! Echt super dat je je stem ook voor Hem gebruikt.
  ik geloof dat God echt daarin nieuwe deuren voor je gaat openen. Verwacht alles van Hem en wees afhankelijk van Hem. Hij gebruikt je!
  Gods zegen,
  groetjes Maria

 3. Heey meiden,
  bedankt voor jullie reacties!
  Ik heb ook echt het gevoel dat ik de liedjes niet voor niets schrijf!
  Maar kzal Gods stem daarin moeten leren verstaan, en het zal op Zijn tijd komen!
  Gods zegen voor het nieuwe jaar!!
  – Brother in faith –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *