God centraal op je werk

sinds 1 april ben ik werkzaam als Pedagogisch Medewerker bij Impact Amsterdam, een Buitenschoolse Opvang in Amsterdam. Het is vanuit een Christelijke stichting met een geweldige passie voor God. Het is bijzonder om te zien hoe we als team een eenheid in Christus ervaren.

Nu u door Christus zozeer bemoedigd wordt en liefdevol getroost, nu er onder u zo’n grote verbondenheid met de Geest is, zo veel ontferming en medelijden, maak mij dan volmaakt gelukkig door eensgezind te zijn, één in liefde, één in streven, één van geest. Filippenzen 2:1-2

Iedere middag voordat onze werkdag start, komt heel het team een half uur (onbetaald) eerder om met elkaar te luisteren naar een Bijbelstudie en met elkaar te bidden voor het team, de kinderen en de ouders van de kinderen. Ook hebben we met de kinderen iedere dag een Bijbel halfuurtje waarin we ons met de kinderen verdiepen in de Bijbel en waarin de kinderen bidden voor zichzelf en voor elkaar.

ook komt het team iedere donderdagochtend bij elkaar om naast de vergadering een tijd te nemen voor Aanbidding en Gebed.. Probeer je eens voor te stellen hoe zoiets zou zijn op jouw werkplek? Als God regeert op je werkplek, als Hij de hoogste plaats krijgt binnen je bedrijf. We merken bijzonder zijn zegen en hebben zelfs enorme wachtlijsten. Er is zo'n behoefte naar niet alleen een School of naschoolse opvang met een christelijke grondslag, maar zo veel meer naar plekken waar God daadwerkelijk de hoogste plaats krijgt toegewezen. Waar kinderen worden uitgedaagd om hun talenten en gaven te ontwikkelen voor Gods Koninkrijk. Waar wordt gebeden voor genezing en bevrijding, voor troost, liefde en ontferming. Voor Zijn zegen.

De kans is groot dat je werkzaam bent bij een bedrijf waar God niet centraal staat. Heb je het verlangen dat God daar wordt gecentraliseerd? En hoe zou je dat meer vorm kunnen geven? Heb je al gedacht aan een soort gebedsgroep met collega's o.i.d.?

Veel zegen en geniet van de zonnige paasdagen!

Reacties

 1. Hey Rob,

  Ik kan me voorstellen dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Ben misschien wel een beetje jaloers op je dat je op zo’n werkplek zit. Zit momenteel een beetje in zak en as met wat God van me wil of ik een opleiding moet gaan volgen of ergens moet komen te werken. En het lijkt me ook heerlijk op zo’n plek te werken waar jij ook werk, hoeft niet direct op een BSO, maar gewoon op een plek waar God eigenlijk de ‘directeur’ is. Heel veel succes in je werk, en dat jij en je collega’s aan de kids mag laten zien wat God is en doet.

  Gr.

 2. Hhhmmm, een plek om jaloers op te zijn…
  Het lijkt mij ook heerlijk om te leven en te werken op zo’n mooie plek. Het commerciĆ«le bedrijfsleven is hard, kan soms hard zijn.
  Zelf probeer ik ‘gewoon’ christen te zijn en de liefde die ik ook mag ontvangen van Jezus uit te delen, uit te stralen.
  En dan komen er momenten dat je je soms verbaasd over dat wat je eigenlijk uitstraalt. Onbewust!
  Leef en volg Jezus en Hij geeft je Licht om uit te stralen. Heerlijk.
  @Mgrevers; God is de “directeur” alleen weet de directeur het (nog) niet…
  @Rob; veel zegen en plezier in je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *