De vijfde dag…

Vandaag werden we natuurlijk weer wakker, Mark in de tent, en ik in de buitenlucht. Het weer was namelijk zo aangenaam dat ik gisteravond besloot mijn matje en slaapzak uit de tent te halen en naast de tent te gaan slapen. Een bijzondere ervaring, zo onder de sterrenhemel kan ik je vertellen.

Maar goed, nadat we ons hadden opgefrist, begonnen we met een ontbijtje, stofbrood met chocoladepasta. Na het ontbijt liepen we na het restaurantje van de camping. We zaten gezellig te kletsen aan een tafeltje met een prachtig uitzicht onder het genot van een heerlijk en goedkope (1€) cappuccino.

We besloten vandaag de zee te bezoeken, (de camping had een privéstrandje op 20 meter lopen van onze tent) want dat was toch ons doel van de vakantie, haha. Maar zonder gekheid, we hadden een enorme zin om even een frisse duik te nemen en te genieten van het lekkere zeewater. Wat een geweldige heldere zee, en wat een heerlijk aangenaam zeewater. Na ons zwemavontuur besloten we beiden afzonderlijk te genieten van de zon op het strandje. Even een soort van bezinningsmomentje voor jezelf, heerlijk.

Tijdens het koffieleuten hadden we het even over de dagbesteding van vandaag. We besloten er een lekker relaxed dagje van te maken en morgen weer terug te gaan naar Nederland. Na een korte blik op onze nieuwe kaart (gisteren gekregen van een aardige vrachtwagenchauffeur) besloten we naar het dorpje even verderop te gaan. Met alle kostbare voorwerpen in mijn schoudertas, gingen we naast de weg staan en startten we met een gebed. Toen we eenmaal daadwerkelijk gingen liften was het direct raak met de eerste auto die voorbij reed.
 Het was een Hongaar in een heel oud volkswagen busje. Heel aardige man, maar zonder veel woorden.

Eenmaal aangekomen in het dorpje Senj besloten we eerst een grote supermarkt te bezoeken omdat we nog wat spulletjes nodig hadden. Direct toen we binnen kwamen zagen we een 8 kilogram zware watermeloen liggen voor 1 euro! Nou je raad het wel, natuurlijk lekker meegenomen. Verder nog wat kleine spulletjes meegenomen en afgerekend.

Toen we eenmaal weer buiten stonden met een grote watermeloen in onze handen zaten we te bedenken hoe we hem gingen verorberen. We kwamen tot de conclusie dat het zonder eetgerei of iets dergelijks verdraaid lastig werd. Desondanks deden we een drie minuten lange poging om de watermeloen te doen breken. Uiteindelijk slaagde Mark er in om hem te breken zodat de watermeloen met 10% vochtverlies (door de tientallen pogingen hem te breken) kon worden verorberd. Echt alles zat eronder, maar dat mocht het genot niet drukken.

We bekeken het stadje nog een beetje en hebben heerlijk genoten van de vrijheid, wandelen zonder een zware backpacktas op onze schouders. We zaten op een gegeven moment op een muurtje in een park, waar we een fantastisch uitzicht hadden over de zee en het stand. We hebben daarna nog een pizzeria bezocht en hadden daar heerlijk gegeten voor 10 euro per persoon. (wij vonden dat echt heel goedkoop). Natuurlijk ontbrak de cappuccino niet aan ons etentje!

Toen we weer terug naar de camping wilden hadden we wat minder geluk. Na een uur te hebben gewacht op een lift, kregen we dan uiteindelijk alsnog een lift, maar wel eentje van een cabrio! Heerlijk, die wind door je haren, en de subwoofer onder onze kont..

Toen we weer op de camping kwamen besloten we allebei in de buitenlucht te gaan slapen. Na een goed gesprek besloten we te gaan slapen onder de sterrenhemel, schitterend!

Reacties

  1. Hoezo wat minder geluk op de terug weg?! Een cabrio, yoo haha

  2. Leuk om te lezen dit reisverslag! En watermeloen kapotslaan?! Zit alles niet onder het zand dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *