Ben jij werkelijk gered?

Deze post schrijf ik als vervolg op de post: religie, gewoonte of echtheid? Ik geloof dat er veel mensen in de kerk zitten die niet werkelijk gered zijn, die uit gewoonte (onbewust) vergeten of niet weten waar het werkelijk om gaat. Hoeveel mensen zeggen met Jezus te leven, terwijl hun levensstijl niet veranderd is?

Zo draagt elke goede boom goede vruchten, maar een slechte boom draagt slechte vruchten. Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, evenmin als een slechte boom goede vruchten dragen kan. Elke boom die geen goede vruchten draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen. Zo kunnen jullie hen dus aan hun vruchten herkennen. Mattheüs 7:17-20

Beweer jij een goede boom te zijn? Draag jij goede vruchten? Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Galaten 5:22-23 Uit dit zich in jouw levensstijl? Een levensstijl met deze zogenaamde ‘vruchten’ kan zich alleen maar ten volle ontplooien, wanneer je een echte vriendschap, relatie met God onderhoud en worden deze (telkens meer…)duidelijk zichtbaar in je handelen en doen. Onderzoek jezelf. Doe ik nog wel echt wat God van mij vraagt of handel ik liever zoals anderen in de wereld dat zouden willen zien?

Niet iedereen die 'Heer, Heer' tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: 'Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?' En dan zal ik hun rechtuit zeggen: 'Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!' Mattheüs 7:21-22

Soms vraagt God inderdaad dingen van ons die heel eng lijken, dingen waar we absoluut geen zin in hebben. Onlangs kwam ik er ook achter dat God niet (meer) op de 1e plaats stond in mijn leven. Gevaarlijk… Maar als Jezus zijn hele leven uit liefde gegeven heeft voor ons, dan heeft hij meer dan het recht om ons leven te leiden, in zijn geheel. Wil jij de wil werkelijk de wil van je hemelse Vader doen zodat je werkelijk gered word? Het kost je gehele leven.

Maar onthoud: 'ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden.' Marcus 8:2

Groet,

Victor

Reacties

 1. Hey Victor,

  Goeie post man! Radicaal spreken over redding is belangrijk in deze tijd. De kerk vertelt die boodschap heel vaak niet. Het gaat over Gods liefde en hoe welkom we bij Hem zijn. Dat is ook zo, maar het is wel belangrijk dat niet alleen dat gedeelte van de boodschap van Jezus aandacht krijgt.
  Ik moet denken aan Mat 25: 31-47 waarin Jezus de schapen van de bokken scheidt. Ook zo’n radicaal Bijbelgedeelte dat ons echt oproept om na te denken of het geloof ons heeft veranderd en mag veranderen!

  Goed dat je Bijbelteksten gebruikt. Dat doen jullie allemaal in jullie posts! Dat is tof, want Gods woord moet centraal staan, dat is onze Gids!>> Keep up the good work!

  groet en zegen, DJ

 2. Hey DJ 🙂

  Ik denk ook dat dit meer gebracht zou moeten worden aan de mensen. Zelf had ene harold (een bezoeker v/d website) een link achter gelaten met een preek die over dit onderwerp ging en mij de inspiratie gaf om deze post te schrijven. Ik zat achter in de bank gedrukt, en werd aan het denken gezet over dit onderwerp. Maar wat een preek! Als je interesse hebt laat me het even weten door hier opnieuw een berichtje achter te laten.

  Vanwege je opmerking over Mat 25 heb ik hem ook even doorgelezen. Dat is inderdaad een radicaal stuk. Wat opvalt is dat in vers 34-40 opnieuw word gesproken over vrucht dragen. Goed zijn voor je naasten, en je ‘broeders en zusters’. Dit is denk ik een erg belangrijk principe ook met oog op Mat 7.

  Victor

 3. Hoi Michael, de video waar Victor het over heeft is inderdaad van Paul Washer.

  Ik ben op dit moment kerkelijk erg aan het zoeken, de kerk waar ik officieel lid van ben is mij lang niet rigoreur genoeg. Daar denkt het gros volgens mij omdat ze ooit als kind gedoopt zijn ook direct behouden zijn, terwijl er in hun levenstijl weinig verschil is met de niet christenen (Paul Washer noemde het mooi: walk like the world, and talk like the world, and look like Britney Spears), en waar een deel van de jeugd ongeinterreseerd wat aan het ouwehoeren is onder de kerkdienst. Nu moet ik toegeven dat ik net als hen was. Maar op den duur heb je toch het idee dat er iets niet klopt. Het gaat allemaal net even wat te makkelijk. Alleen het feit dat je zegt dat je gelooft en zondags naar een kerk gaat leid niet tot je behoud. Want tussen geloof en geloof zit veel verschil. Of, zoals het in de bijbel staat: ook de satan gelooft.

  Je moet in je leven gewoon rigoreus voor Jesus kiezen, en naar hem op zoek gaan. Als je dit doet en vraagt om de H. Geest dan hoef je deze weg niet alleen te gaan.

  Maar ik ben er wel achter gekomen dat wedergeboorte van levensbelang is als je een “lauw” christen bent. Eenmaal tot inzicht gekomen zul je inzien dat je bepaalde dingen zult doen of laten, niet omdat dat hoort, of dat het de kerkregels zijn, maar uit liefde voor God. En dan is het ook geen moeten en opvolgen van regels/wetten, maar gewoon iets uit liefde doen. Dat benadrukt Victor ook, het is van belang een levendige relatie te hebben. Heb je dat niet, dan heb je een dood geloof. Ik kerk de laatste tijd dus ergens anders waar dus wel daar de nadruk op gelegd wordt. En het heeft me de ogen redelijk geopend mag ik wel zeggen. En dan ook nog eens zo’n preek van Paul Washer erover heen, dan wordt je echt wel wakker…

 4. He Harold, nog bedankt voor het plaatsen van die link van Paul Washer. Khoud ervan als iemand recht voor de raap is. Het heeft me echt aan het denken gezet, en daarom deze post natuurlijk.

  Gr. Victor

 5. Hoi gasten,

  bedankt voor de link.. wie weet kijk ik em deze week even!

  En harold, tof dat je zo open staat voor de ‘naakte’ waarheid. Die is soms heftig, Jezus is radicaal. Maar als je je beseft dat God ten allen tijde het beste met alle mensen voor heeft (dus ook met jou), mag je leren om te vertrouwen dat Zijn weg het beste is en veel mooier dan welke andere weg ook!

  zegen! DJ

  groet DJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *