Wees jezelf ervan bewust wat je zaait

Sinds afgelopen zondag ben ik begonnen met wat nieuwe standaards voor mijn persoonlijk leven. Niet vanuit religieuze overwegingen. Maar deze nieuwe voornemens zullen zeker een positieve invloed hebben op mijn handel en wandel in mijn geestelijk leven.

Iedereen weet dat voldoende lichaamsbeweging gezond is, maar wist je dat het zowel voor het lichaam als voor de ziel en geest? Daarom heb ik ervoor gekozen om vandaag mij opnieuw aan te melden bij de sportschool en drie keer per week te gaan sporten.

Ik las zojuist een artikel over woorden en scheppingskracht, wat ik graag met jullie wil delen: “Woorden zijn als zaad (Marc. 4:14 + Luk. 8:11), wat doods lijkt, maar scheppingskracht in zich draagt. Wat we zaaien zullen we ook oogsten. Zaaien we tarwe, dan ontstaat er tarwe en oogsten we ook tarwe. Zaaien we onkruid, dan oogsten we ook onkruid. Na het zaaien lijkt het of er niets gebeurt. Zo ook lijken onze uitgesproken gezaaide woorden geen uitwerking te hebben. Toch ontstaat er na verloop van tijd een nieuw plantje naar de aard van het zaad. Zaaien wij goede woorden bij de ander of bij onszelf, dan zal daaruit het goede voortkomen. Zaaien wij onkruid (steeds weer praten over ellende, ziekten, zorgen, negativiteit, enz.) dan moeten we er niet raar van opkijken dat we onkruid oogsten.” 

Ik heb ook aan mijn vrienden en collega’s verteld dat ik iedereen €2 direct betaal wanneer ze me betrappen op een scheldwoord. Het is algemeen bekend dat wat je zaait, je zal oogsten. Wanneer ik mij keer tot negativiteit, dan zal deze emotie ook de controle over mij hebben.. Terwijl wanneer ik ervoor kies om ondanks een vervelende gebeurtenis niet te schelden, mijn hart niet in beroering laat komen, ik geheid de vrede zal bewaren.

Ook heb ik ervoor gekozen om mijn huisje te allen tijde schoon en opgeruimd te hebben. Ik heb mijn vrienden, familie en bekenden vertelt dat wanneer ze spontaan langskomen en mijn huisje niet opgeruimd is ze direct €25 krijgen.  Raad maar wat je zaait met een opgeruimde kamer.. Een opgeruimd huis brengt brengt rust en ruimte, zowel in je huis als in je hoofd.

Onderzoek wijst echter uit dat mensen na 6 weken zelf niet meer willen opgeven. Omdat de gewoonte zich dan al genesteld heeft. Bovendien heb je inmiddels de voordelen kunnen voelen en zien.

Als jullie het leuk vinden, dan wil ik volgende week jullie op de hoogte stellen van de vorderingen. Goede weekend alvast!

Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *