Twijfel kan alles vernietigen

Vandaag wil ik met jullie een kort maar voor sommigen van jullie een krachtige overdenking delen. De laatste maanden is Twijfel langzaam steeds dieper in mijn hart geslopen. En Twijfel kan een echte killer zijn. Het vernietigd soms alles wat je dierbaar is. Het rooft je dromen en laat je fundament trillen op zijn grondvesten. Het verdampt je geloof en vertrouwen en legt je lam.

Misschien ben jij degene die zich herkent in mijn situatie.. Ik wil delen in je worsteling en tegen je zeggen..

Over die twijfel die je hebt, spreek ik het bloed van Jezus Christus uit.. In Jezus naam. En ik spreek woorden van geloof over je uit. Ik zet geloof in je vrij, in Jezus Naam. Luister naar woorden van geloof, spreek woorden van geloof en geloof.

Als je waagt, groeit je moed, maar als je aarzelt, groeit je vrees.

Luister en kijk naar het filmpje en spreek het gebed ook uit over jezelf.

Ik wens je veel zegen en in het bijzonder geloof toe.

Rob
 

Reacties

 1. Beste Rob,

  ik denk dat je je zelfs over twijfel niet heel druk hoeft te maken. Jij bent niet zelf de grond waarop je staat, maar dat is Jezus.

  Ik snap zeker wat je bedoelt, ik snap er vandag ook allemaal niks van, weet niet wat ik vandaag moet of kan doen, wat ik moet bidden om weer vrede te kunnen ervaren in m’n hoofd en hart. En dan sluipt de twijfel erin, als je graag iets van Jezus wil voelen, maar je merkt niks/alles is vaag.

  Maar gelukkig heb ik een nuchtere oma. De volgende quotes uit haar mond:
  ‘Als het van gevoel afhing zou niemand zalig worden.’
  En ‘je komt in je leven elke keer jezelf weer tegen, dat blijft zo’, ‘leg het maar in de handen van Jezus, alle dingen’.

  Ik wordt eerlijk gezegd eerder een beetje bang van de vrouw uit het filmpje dan blij. We hoeven in zekere zin zelf niet meer te vechten, want Jezus heeft alles gedragen en alleen in hem zijn we meer dan overwinnaars. Kijk alleen al naar Prediker; hij heeft alles geprobeerd, van alles geproefd, gevast en wat al niet. En toch; bereikt hij uit zichzelf wat hij zou willen bereiken; gelukkig zijn en dicht bij God zijn? Nee.

  De Here Jezus is het enige dat je boven water kan houden. Je hoeft geen staat van grote geestelijkheid, eeuwiglijk groot vertrouwen en onwankelbaar geloof te bereiken. Dat is geen voorwaarde om bij Jezus te mogen komen. Want Jezus heeft dat voor jou gedaan! Hij houdt van je, precies zoals je bent, door zijn volmaakte offer en liefde. En is dat te snappen, is er een stappenplan tot volledig besef oid? Nee, het is Gods mysterie zegt Paulus, deze volledige liefde. Bid maar gewoon, Here Jezus, wilt u mij dragen? Ik kan het niet uit eigen kracht.

  Niets is moeilijker en eenvoudiger dan dat. En je ‘voelt’ het niet altijd. Ik snap er niks van en blijf me om de zoveel tijd wanhopig voelen omdat ik er niets van snap en niet weet hoe ik mijn leven moet en mag leiden. Ik blijf maar vragen naar hoe en wat en waarom en smijten met theoriën, boeken die ik gelezen heb enz.

  Wees stil voor het aangezicht van God. Hij weet het beter;-).

  Nogmaals; ik weet het ook allemaal niet. Dus ik ben – voorzichtig, twijfelend, zwakjes – heel blij dat Jezus toch ook voor mensen die het ook allemaal niet weten gestorven is.

 2. De duivel gelooft ook ” zeker weten” ,daarom kijk uit voor de imitatie.
  Daarom ”twijfel” niet dooreenwerpen.
  geestelijke en wereldse twijfel.

 3. Abiogenese is hypothetisch. Zoals de wetenschap altijd zoekt naar ondersteuning van een hypothese (zichtbaar en aantoonbaar).
  De schepping zou je ook hypothetisch kunnen noemen, die de gelovige bevestigd ziet (letwel: onzichtbaar en onaantoonbaar) in de wetenschap die gehaald wordt uit de bijbel of andere geschriften!

  Hetgeen ik probeerde te zeggen is dat “zeker weten” en “twijfel” volgens mij niet per definitie of goed of slecht hoeven te zijn. Ik hoef niet uit te leggen dat in de geschiedenis mensen die “zeker wisten” meer dood en verderf hebben gebracht dan de “twijfelaars” ;).

  Twijfel kan je ook behoeden voor domme zetten, gevaarlijke acties of anderszins slechte zaken. Bij twijfel niet doen, zullen veel mensen dan ook geleerd hebben vroeger!

 4. Schepping of Abiogenese
  Vaak krijg ik dan naar mijn hoofd geslingerd,
  Geloof en wetenschap moet je scheiden.
  Abiogenese is dat wetenschap of GELOOF ?
  Abiogenese is GELOOF.
  Dan is Schepping ”zeker weten”.

 5. Twijfels over de wereld waar satan in heerst is absoluut vernietigend maar bij God is enkel alles in zijn handen te leggen en toe te geven je niet zonder hem kan je niks ben je niks heb zonder hem en wanneer satan je weer bezoekt je vraagt om bescherming van al de zondes zodat die geen kans heeft in de naam van Jezus. Zonde zal zolang wij leven in deze wereld niet weg gaan en zal altijd proberen ons kapot te maken daarom hebben wij Jezus nodig alleen hij kan het bestrijden.

 6. Onzichtbaar, Onvergankelijk,Goddelijke Geest

  Goddelijke Liefde :Aktieve Hoop, Geloof ,Rots,Zeker weten,Kracht,Innerlijke overtuiging,Een Doel en Visie Geestelijke verwachting

 7. Vergankelijk,Zichtbaar,Werelds,Materialistisch

  Wereldse Liefde Hoop, Passieve Hoop,Hoop vervlogen,Geen Geloof,TWIJFELEN.
  Geen overtuiging,Geen doel,Vleselijke verwachting :
  Niet begrijpen,Hopeloos, Wanhoop Valse Hoop.
  Geen vechtlust meer,zich niet meer verzetten ,zich bij neerleggen.

 8. Jezus zei:

  ‘Vanwege jullie gebrek aan geloof. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.’

  – Mattheus 17: 20, 21

  Probeer deze link:
  https://www.xpmedia.com/channelhosts/xpshorties/media/1FPXNMGmKYoF.mp4
  Als dat nog niet werkt, in Internet Explorer, rechtermuisknop “doel opslaan als”.

 9. Het filmpje werkt niet bij mij 🙁

 10. Beste Rob,
  Het klopt zo precies wat je schrijft, helaas.. Twijfel maakt al het moois kapot. Helaas kan m´n laptop het filmpje niet starten, maar ben eigenlijk wel heel benieuwd, hoop dat ik er iets mee kan.. Is het mogelijk mij een link te sturen? Ik probeer het telkens opnieuw, maar op de één of andere manier pakt ie het niet.

 11. Thanks voor je aanvulling, gaaf! 🙂

 12. Rob, afgelopen zondag in de kerk sprak de spreker iets wat hier mooi op aansluit: ‘Wij mensen vergeten zo snel wat God doet en wie Hij is. We hebben een overwinning behaald, hebben Gods stem verstaan of zien een wondertje in ons eigen leven plaatsvinden, we danken God en lopen de hoek om de volgende uitdaging te gemoed. En wat gebeurt er… we beginnen te twijfelen over ons zelf, waar we staan, wie God is etc. Kijk af en toe eens achter om en kijk wat God allemaal voor jou gedaan heeft, grote en kleine dingen, die jou eraan kunnen helpen herinneren hoe machtig en persoonlijk God is.’ Het raakte mij en ik besefte dat God zo veel doet, maar dat ik dat zo snel weer vergeet! Ik stond stil bij gebeurtenissen waarin ik God duidelijk ervaren heb en ik ervoer een enorme rust! Ik kreeg opnieuw kracht en zekerheid om de nieuwe uitdaging aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *