Stelling week 40-41

Wist je dat het gebruik van mobiele telefonie net zo verslavend is als het roken van sigaretten? Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door een Australische krant.

Uit een Australisch onderzoek blijkt dat het gebruik van mobiele telefonie bijna net zo verslavend is als het roken van sigaretten. De veelgebruikers van mobiele telefoons kregen zelfs last van afkick verschijnselen wanneer ze geen mobiele telefoon bij zich hadden. Denk aan nerveusiteit en angst en paniek aanvallen.

“Mobiele telefonie verslaving zal de huidige Internet verslaving inhalen. Van je computer kan je nog weglopen, een mobiele telefoon gaat met je mee” aldus Diana James, één van de onderzoekers. “Met een mobiele telefoon heb je direct wat je wilt: een gesprek. Net als bij een sigaret heb je dus direct wat je wilt. Dat zal de mogelijke verslaving alleen maar bevorderen”.

Het onderzoek is gehouden onder personen die jonger zijn dan 45 jaar. Er is gekeken naar allerlei gebieden die te maken hebben met een verslaving. Denk aan emotie, psychologie, financieel en sociaal. Inmiddels is de eerste verslaafde behandeld. Het gaat om een 19 jarige jongen uit Paisley. Hij zou voor ongeveer tien duizend Euro per jaar aan SMS berichten versturen. Dit komt neer op zo’n 700 berichten per week.

Vergezocht of berust op waarheid? Kortom, wat denk jij ervan? Wij zijn benieuwd naar je mening..


De stelling luidt als volgt:

Mobiele telefonie is net zo verslavend als roken..

Wat vind jij van deze stelling? Schroom niet en plaats je reactie! Ps. Vergeet niet te stemmen..

Fijne week toegewenst!

Het gebedsbroedersteam


Bron artikel: mobiele telefonie net zo verslavend als roken

Reacties

 1. voor veel mensen is mobiele telefoon wel belangrijk
  voor mij is mijn mobiel ja meestal wel bij me maar meer om effe me moeder smsje te sturen als ik wat later thuis kom
  maar in een toetsweek heb ik hem zelfs niet bij me en als ik maar 2 a 3 uurtjes weg ben geen eens bij me

  ik vind dat mobiel te veel onzin erbij krijgt smsje of even bellen is al genoeg. en misschien een bijbel erop ofzo maar meer is niet nodig internet alleen maar extra luxe

 2. De vergelijking met roken gaat misschien niet helemaal recht maar ik denk zeker dat het een verslaving kan zijn. Als ik naar mezelf kijk is het eerste wat ik ’s morgens doe mijn telefoon pakken en het is ook het laatste waar ik naar kijk voordat ik mijn ogen dicht doe voor het slapen gaan. Moet je nagaan hoeveel ik er overdag nog eens op kijk. En ik ben niet de enige kan ik je vertellen.

  Roken is een verslaving die ook nog eens grote gevolgen kan hebben voor je gezondheid en daarom lijkt het anders. Uit het oogpunt van geloof zouden roken en ‘mobiele telefoon verslaving’ weleens onder dezelfde noemer kunnen vallen. Ik denk dat veel mensen afhankelijker zijn van hun telefoon dan ze zich beseffen. Doe het maar eens een weekje zonder…of een dag…

  Overigens zullen er grote verschillen zijn per generatie.

 3. Er zijn hele grote overeenkomsten tussen een rookverslaving, een gameverslaving, internetverslaving of dus telefoonverslaving.

  Als het je leven beheerst en je niet zonder kan, dan is het duidelijk een verslaving en niet goed voor je (en je gezondheid, of dat nu lichamelijk (roken) of geestelijk (beheersing van je doen en laten) is).

  Ben wel benieuwd of er ook onderzoeken van zijn. Ik las wel laatst dat er ergens iemand voor een sms verlavng behandeld werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *