Stelling week 29/30

De stelling van week 29/30 luidt:

Als christen hoor je iedere zondag naar de kerk te gaan

Als je wilt reageren op deze stelling dan kan je dit door hier een berichtje achter te laten.

Fijne zondag nog!

Rob, namens het gebedsbroedersteam

Reacties

 1. Ik denk, dat het bij God nooit een kwestie van ‘moeten’ is. Het is gewoon goed voor mij, om naar de kerk te gaan, net zoals het goed is om gezond te eten, te bewegen… Het is niet altijd ‘leuk’ en ik heb niet altijd ‘zin’. Maar het is altijd goed. En daarom spoor ik mezelf aan. Bovendien geniet ik er over het algemeen ook van.

 2. Rom14:13 Laten we elkaar daarom niet langer veroordelen, maar neem u voor, uw broeder en zuster geen aanstoot te geven en hun niet te ergeren. 14 Omdat ik één ben met de Heer Jezus weet ik, en ben ik ervan overtuigd, dat niets op zichzelf onrein is, maar dat iets onrein is voor wie het als onrein beschouwt. 15 Als u dus uw broeder of zuster kwetst door wat u eet, handelt u niet langer overeenkomstig de liefde. Laat hen voor wie Christus gestorven is niet verloren gaan door het voedsel dat u eet.

  dit geld voor mij idee ook voor de samenkomsten:
  voor mij zou het zondig zijn omdat ik mezelf en anderen beloof dat ik er ben (zondagschool draaien, gebed). maar stel ik ben opeens ziek en het gezin gaan naar de kerk, en ik heb heerlijk rustig de tijd met God met gebed etz. moet ik het dan als zondig beschouwen? waar licht de grens?
  God ziet ons als heilige wanneer wij Zijn offer aannemen. dus we kunnen alleen nog onzelf voor de gek houden dat we zondigen. en als je zelf vind dat je zondig (het zo beschouwd), dan is het dus dan ook zonde.

  1 Joh 3:9 Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad is blijvend in hem. Hij kán zelfs niet zondigen, want hij is uit God geboren.

  lees alsjeblieft de hele hoofdstuk: 1 Joh 3

  ik hoop op veel reachties, mischien ben ik hier heel zwart op wit, maar ik ben benieuwd hoe jullie erover denken

 3. Ik vind dat het goed voor je christelijke leven is om elke zondag naar de kerk te gaan, maar daarnaast ben je echt niet meer christen als je elke zondag naar de kerk gaat.

  Ik krijg er altijd jeuk van als mensen horen dat ik christen ben dat ze dan zeggen: O dus je zit ook elke zondag in de kerk?

  Naar de kerk gaan is geen moeten. Naar de gemeente gaan is een moment om God te ontmoeten en je broeders en zusters te ontmoeten. Een moment het Woord van God te ontvangen en dicht in zijn aanwezigheid te zijn.

  Zoals vandaag kon ik niet naar de kerk omdat ik geen fiets tot mijn beschikking had wegens een lekke band. Met de bus is de kerk op zondag amper bereikbaar, dus zit er niets anders op. Gelukkig is er voor 12en altijd wel een Hillsong-dienst op tv 😉

 4. Beste Rob,

  Paulus zegt in een van zijn brieven dat we de samenkomsten niet moeten verwaarlozen. In die zin vind ik dat we wekelijks de samenkomst moeten bezoeken.

  Maar de stelling heeft iets zwart-wit, en het is natuurlijk niet zo dat mijn christen zijn alleen afhangt van mijn kerkbezoek.

  Dus voor mij is de stelling niet waar, maar ik heb geen echte zondag gehad als ik niet in de kerk ben geweest.

  Groetjes en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 5. Ik denk niet dat het een zonde is als je zondags een keer niet naar de kerk gaat. Maar als dit bij mij gebeurt mis ik de voeding van onderwijs, die ik zonodig heb. Daarnaast is er toch niks mooiers dan samen in de kerk onze God te mogen prijzen. Dat wil ik eigenlijk niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *