Stelling week 12-13

Beste bezoekers,

Misschien ben jij het niet eens met de volgende stelling en wil je graag reageren, of heb je andere redenen om te reageren. Ga hier je gang…

"Er is geen Bijbelse basis voor vlaggen en dansen in de kerkdienst"

Goede week nog!

Groetjes Rob, namens het gebedsbroedersteam

Reacties

 1. De bijbel kende geen kerkdiensten zoals wij die nu hebben.
  Dansen en vlaggen kun je op grond van de bijbel dus niet verbieden of funderen.

 2. Beste Rob,

  Het Oude Testament is voor mij heel belangrijk, ook daarin staan nog steeds profetieen die in vervulling moeten gaan. Daarnaast heb ik Gods bemoedeging altijd sterk ervaren in grote gedeelte uit het Oude Testament.
  Dus wat er staat wil ik goed overwegen, dat wil niet zeggen dat ik alles letterlijk volg, want dan zou ik me moeten laten besnijden en op de 40ste dag laten vrijkopen want ik ben de oudste zoon van mijn vader.

  Vlaggen en dansen was in het Oude Testament een vorm van aanbidding die paste in het toenmalige Israel. Vorm is iets wat per land verschillend is zonder zijn intentie te verliezen. Is mijn aanbidding afhankelijk van vlaggen en dansen, handen omhoog of gevouwen? Nee, naar mijn mening niet vorm helpt ons om te uiten wat er in ons hart leeft, ons hart bepaalt de aanbidding.
  God wil ons hart, niet de vorm, in de tijd van Jezus waren er de offers in de tempel, maar al lang daarvoor hadden de profeten gezegd dat God die niet wilde als het gepaard ging met een veranderd leven waarin zorg was voor de naaste.
  God had het offer ingesteld, maar het was een lege vorm geworden.
  Zo is het ook met vlaggen en dansen, als het een lege vorm is zonder aanbidding in het hart stelt het niets voor, als het gepaard gaat met een hart vol aanbidding dan maakt het niet uit of het in Jeruzalem in de tempel is of in Samaria aan de bron, dan raakt het Gods hart.

  Groetjes,
  en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 3. “Als dansen en vlaggen een vorm van aanbidding is wie ben ik dan om te zeggen dat de vorm niet goed is?” Alleen in het oude testament wordt er gesproken over vlaggen en dansen.. Hoe kijk jij daar naar, Kees?

 4. Als ik me goed herriner heeft het Joodse volk vanaf dat het een tempel had dansers en danseressen in dienst gehad om de Heer te aanbidden.

  Koning David ging dansend voor de Ark uit,
  het cometaar van zijn vrouw had er meer mee te maken dat zij vond dat een koning niet zo in het openbaar dan dat het vreemd was dat er voor de Ark werd gedansen.

  Als dansen en vlaggen een vorm van aanbidding is wie ben ik dan om te zeggen dat de vorm niet goed is?

  Groetjes,
  en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *