Stelling week 10/11

De stelling van week 11 en 11 luidt:

Als God niet wil dat jij verkouden wordt, dan word je het niet.

Wil je reageren op deze stelling of roept het vragen bij je op, laat hier even een berichtje achter….

Goede week toegewenst!

Reacties

 1. God heeft mij lief en ik geloof dat hij op dit moment een ander plan met me heeft want ik ben nu ook verkouden en heb last van mijn keel. Maar ik denk niet dat God dan zou willen dat ik ziek word, maar dat ik de tijd voor mezeld neem om uit te rusten omdat ik de laatste tijd nogal zo druk ben geweest.

  God Bless You All..

 2. He Gast,

  Weetje ik weet het ook niet. God valt niet te doorgronden.
  Maar dat God soeverein is, is een feit. Vaak staan we voor raadsels. Maar ik twijfel niet aan Gods almacht.

  Volgens mij gaan we off topic of niet?

 3. “God is soeverein. Hij bepaald zelf wie Hij geneest en wie hij laat leven met een ziekte.”

  Sterker nog, niet alleen wie wel en niet, maar vooral ook welke aandoeningen/ziekten/syndromen wel of niet..

  m.a.w. dan zou God voor de geboorte van bepaalde personen al hebben beslist dat ze nooit zullen worden genezen door Hem.

  Hoe kan Hij dan al weten voor wie al dan niet barmhartig te zijn, zonder dat de persoon een stap op de aardkloot heeft gezet?

 4. God spreekt en het is er.
  God gebied en het zal geschieden.

  ‘Ik schenk genade aan wie ik genade wil schenken, en ik ben barmhartig voor wie ik barmhartig wil zijn.’ Exodus 33:19

  God is soeverein. Hij bepaald zelf wie Hij geneest en wie hij laat leven met een ziekte.

 5. “Kanker of syndroom van down, wat is het verschil voor jou? en wat is het verschil voor God?”

  Ik snap niet goed waarom God daar verschil in maakt. Dat is de reden dat ik niet geloof in gebedsgenezing. Bij kanker zie je weleens dat mensen toch genezen, ondanks dat de kansen zeer klein waren. Bij down syndroom nooit. Waarom zou god wel gebeden verhoren om kanker te genezen en geen gebeden verhoren om down syndroom te genezen, of andere genetische syndromen, of geamputeerde ledematen, of een oog dat mist?

  Ik kan die selectiviteit niet goed bevatten.

 6. Hey Hans,

  Jij neemt 2 zaken samen, die ik zelf apart van elkaar zie. Het ziek zijn/worden en de genezing. Jij ziet het (als ik het goed begrijp) zo dat God het allebei ‘doet’
  Ik weet niet of je van mening bent dat Hij dit bewust doet?

  Ik zie het anders zoals ik al even zei. Ik denk dat God de aarde heel anders bedoelt heeft, heel kort: God heeft het paradijs bedoelt zoals het was. Liefde zonder een keuze te kunnen maken is geen liefde (ik kan niet tegen een vriendin zeggen dat ze van mij moet houden) dus vandaar die boom in dat paradijs. Het was ook met die boom in het paradijs een perfect plaatje.
  Het is nu anders, pijn, verdriet, schaamte en ziekten zijn dingen die met de zogenaamde ‘zondeval’ op de aarde zijn gekomen.
  God heeft het zo dus niet bedoelt, kan je het daarmee eens zijn Hans?

  Vanwege Jezus mogen we genezing ontvangen. Hoe je dit precies moet zien, ja… je mag het ontvangen, letterlijk staat er zoiets als “Zijn striemen zullen ons tot genezing zijn” of “Zijn striemen zullen genezing brengen”

  Ziekte is er dus, genezing moet er komen en is er nog niet, totdat er naar God gegaan word.

  Dit is een beetje hoe ik het zie ๐Ÿ™‚
  Merk wel dat ik het moeilijk vind om mij zo via wat letters uit te drukken, maar we zien wel wat je ervan meepakt.

  Groetjes en ben benieuwd naar jouw visie, en hoe deze tot stand is gekomen.

  Mark Boerman

 7. “Je mag denk ik nagaan dat God zoveel meer kan doen dan wij ons kunnen beseffen.”

  Heel veel mensen zullen dan denken: Als Hij het kรกn, waarom doet Hij het dan niet (meer)?

  Zelf vraag ik me af – als je er vanuit gaat dat God ervoor kan zorgen dat je wel of niet ziek of gehandicapt raakt en wel of niet geneest – wat dan het doel daarvan is.

  Heb je het dan klaarblijkelijk verdiend of valt er iets uit op te maken dat je blijkbaar ziek moet worden van Hem??

  Ik moet trouwens zeggen dat ik niet geloof in die eenvoud. Vaak ben ik ook nogal sceptisch over gebedsgenezingen. Al lijken sommige dingen soms onverklaarbaar.

 8. Hey Gast,

  Ik snap niet helemaal waar je naartoe wilt. Je zegt dat het nooit bewezen is dat God iemand kan genezen van syndroom van down. Maar wat is bewijzen? Is er wel eens bewezen? is er literatuur beschikbaar dat mensen genezen zijn van kanker? literatuur is iets waar een christen geen behoefte aan heeft, althans niet in eerste instantie. Hij/zij gelooft dat het kan gebeuren, daar hoeven geen boeken een rol in te spelen, al kan het natuurlijk wel ten goede medewerken. Artsen staan altijd voor een raadsel als ze iemand nog een paar maanden/jaren geven en diegene geneest en komt vervolgens terug bij deze arts. Literatuur word er nooit voor gemaakt, in het nieuws komt het niet, ze kunnen het namelijk niet uitleggen. Ze kunnen niet met een stappenplan komen van hoe het komt dat het gebeurd is, daarom komt het ook niet in het nieuws.

  Kanker of syndroom van down, wat is het verschil voor jou? en wat is het verschil voor God? Je mag denk ik nagaan dat God zoveel meer kan doen dan wij ons kunnen beseffen.

  Maar vanwaar deze vraag, waarom mag ik jou overtuigen?

  Groetjes, Mark

 9. Genezen van het syndroom van down is onmogelijk. Je hebt daarbij een chromosoom teveel (21) en dat is niet ongedaan te maken. Nog een voorbeeld van zo’n syndroom: Turner. Deze neisjes/vrouwen missen een X-chromosoom. Daar zal nooit een X-chromosoom weer bijkomen, dus geneest het niet.

  Je kunt er alle medische literatuur op naslaan, het is nog nooit gebeurd dat het genezen is, en het zal ook nooit gebeuren.

  Het feit dat er aandoeningen bestaan die niet te genezen zijn, is voor mij een belangrijke aanwijzing dat gebedsgenezing niet voor alle ziekten werkt. En als het niet voor alle ziekten werkt, vind ik het moeilijk te geloven dat het voor bijvoorbeeld een ver stadium van kanker wel werkt.

  De enige voorbeelden die er bestaan van mensen die zijn genezen na gebed, zijn voorbeelden die vanuit medisch perspectief niet volledig onmogelijk waren -hoewel in sommie gevallen wellicht de kansen op genezing klein waren-

  Als je me een goed voorbeeld kan noemen van een genetisch syndroom dat na bidden is genezen, ben ik overtuigd ๐Ÿ˜‰ (Niet dat het jou taak is om me te overtuigen, dat besef ik)

 10. Hey Gast,

  Ik weet niet hoe je bij de informatie komt dat er nog nooit iemand is genezen met he syndroom van down… ik denk namelijk (kan bijna niet anders) dat dit wel gebeurd is.

  Ik denk zelf dat God geen verschil maakt tussen bijvoorbeeld kanker en syndroom van down. Het zijn allebei ziektes, hetzij geestelijk of lichamelijk, die de mens ernstig beperken in zijn/haar functioneren. Ik denk dus dat er ook in dit geval genezing mogelijk is. Dat we het misschien niet zien wil niet zeggen dat het niet kan toch?

  Hoezo noem je trouwens dit voorbeeld van het syndroom van down, ben je daar bekend mee?

  Groetjes, Mark

 11. Bepaalde ziekten zijn ongeneeslijk. Er is nog nooit iemand door een gebedsgenezing genezen van het syndroom van down bijvoorbeeld.

  Als ernstige ziekten als kanker door gebed kunnen worden genezen, dan moet dat met dergelijke syndromen toch ook kunnen?

  Van dat laatste weten we dat het niet zo is, waarom dan wel geloven dat een ernstige vorm van kanker wel door te bidden wordt genezen?

 12. Hey Gast,

  Ik ben er ook van overtuigd dat er veel placebo-effecten kunnen optreden bij gebed, maar het is natuurlijk de vraag of je dit placebo-effect ook kunt betrekken op ernstigere ziektes.

  Kijk openstaan voor gebedsgenezing is openstaan voor iets waarvan je niet precies weet hoe het zal gaan, en dat brengt je in onzekerheid, en dat is iets waar de mens nou niet echt behoefte naar heeft.

  Gebed is meer dan openstaan voor God, want Hij doet ook daadwerkelijk waar je naar hebt gevraagd.

  Groetjes, Mark

 13. Voor mijn gevoel is het eerder het natuurlijk beloop of een placebo effect wat zorgt voor genezing (ofwel een medische interventie) en niet zozeer het gebed.

  Ik geloof eerder dat God de natuur zo heeft gemaakt dat het ziekte en schade zelf het hoofd kan bieden dan dat Hij een directe invloed uitoefent na een gebed.

  Zelf heb ik geen ervaring met gebedsgenezing, ik sta daar denk ik niet genoeg open voor. Een tante van me gaat regelmatig voor ‘kwaaltjes’ naar een gebedsgenezer en zegt daar baat bij te hebben. Van de voorbeelden die ze noemt denk ik dan vaak “dat was vanzelf ook over gegaan” of ” dat zit vooral tussen de oren”

 14. Hey Gast,

  Blijkbaar is dit je naam:)
  Ik merk dat ik het moeilijk vind om op dit soort vragen via internet antwoord te geven. Het is namelijk zo 2d, je weet helemaal niet wat voor een gedachtewereld er bij mij achter schuil gaat, net als ik dat niet bij jou weet.

  Toch wil ik wel mijn best doen om op jouw vraag antwoord te geven. Allereerst ben ik benieuwd naar de ervaringen die jij met gebedsgenezing hebt, en of deze ervaringen ervoor zorgen dat je negatief over gebedsgenezing denkt.

  Het is een beetje hetzelfde als ik een niet-christen vraag wat hij vind van het geloof. De dingen die hij/zij dan zegt komen eigenlijk neer op de dingen die de christen doet, en niet datgeen waar het in gelooft. En op de mens valt altijd wel wat af te rekenen, daar kunnen we heel kort over zijn.

  Met gebedsgenezing precies hetzelfde. Weten deze mensen waar ze mee bezig zijn? weten ze bijvoorbeeld hoe ze moeten bidden? of gaan ze uit van eigen kracht, die je kan terugvinden in dat deze mensen het gaan zoeken in schreeuwen en ‘juist woordgebruik’

  Ik vind het een lastig onderwerp. Ik geloof namelijk in iets wat veel mensen tegen de borst stuit, namelijk dat God iedereen wil genezen, wel met de kanttekening daarbij dat we naar God moeten luisteren als we bidden (voor gebed) Daarnaast heb ik meerdere keren voor iemand mogen bidden die daarna is genezen. Van iemand met gescheurde kniebanden, tot iemand met een soort suikerziekte (kan niet zo goed herrineren) Kortom, ik heb het mogen zien gebeuren, niet omdat mijn gebed nou zo mooi was, maar omdat God genadig was en naar ons luisterde.

  Ik strek mij elke dag (probeer) uit naar datgeen God mij wilt geven die dag. Ik geloof namelijk dat een leven met God vol avontuur en wonderen is, elke dag!

  Dat is (niet beknopt) mijn mening over gebedsgenezing. Ik ben eveneens benieuwd naar jouw visie, maar vooral waar deze uit is ontstaan. Kijk je naar mensen of naar God daarin?

  Groetjes, Mark

 15. @ Mark

  Even ingaande op jouw laatste vragen:

  Ik ben er nog niet helemaal achter wat ik wel en niet geloof.

  Van huis uit heb ik wel een christelijke achtergrond (basisschool, middelbare school), maar werd er wel weinig aandacht aan religie gehecht.

  Ik ken de verhalen uit de Bijbel (alhoewel ik geen letterlijke teksten kan opdreunen zoals sommigen hier op het forum ๐Ÿ˜‰ ) Veel verhalen zijn erg boeiend, en bevatten wijze levenslessen die je mee kunt nemen in het dagelijks leven. Dat is wat de Bijbel voor mij betekent. Echter het meeste wat er in de Bijbel staat neem ik wel met een behoorlijke korrel zout.

  Ik denk wel dat er Iets is daarboven, en dat na dit aardse bestaan het boek nog niet gesloten is, maar dat er een hemel bestaat. Als ik naar al het moois in de natuur kijk zie ik wel het werk van God, maar of dat er gekomen is op de manier zoals Genesis beschrijft, dat betwijfel ik.

  Ik denk niet dat ik mezelf (al) christen kan noemen. Ik weet niet zo goed ik moet geloven dat Jezus de zoon van God is, en Hij door aan het kruis te sterven onze zonden op zich heeft genomen. Wat dat betreft heb ik misschien wel evenveel met het jodendom, of de islam.

  Misschien bekijk ik sommige dingen wel te rationeel, te biologisch. Zou kunnen.

  Nog even een vraag wat meer weer richting topic:

  Wat vinden jullie van gebedsgenezingen?
  Zelf heb ik daar namelijk wel de nodige moeite mee. Ik ben een beetje bang dat enerzijds door gebedsgenezingssessies mensen zich daar te veel op storten en op vertrouwen en op die manier niet optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die de ‘reguliere’ gezondheidszorg biedt. Ook zie ik het gevaar in het feit dat er nogal wat mensen zich voordoen als soort van profeet of gebedsgenezer en claimen mensen te kunnen genezen door handopleggingen e.d. Kortom, ik ben enigszins sceptisch over dit soort praktijken..

  Wat zijn jullie meningen en ervaringen hierover?

 16. Goede smorgens, God wilde dat ik verkouden werd, althans Hij had er geen problemen mee, dus besloot Hij de macht die Hij bezit niet uit te oefenen om de virussen uit te schakelen, zo sta ik er tegenover. Hoe kun je anders ooit geloven dat iemand kankervrij is door gebed enz. terwijl de specialist voor een raadsel staat? En waarom zou je bidden voor genezing? Het geloof betekent door mij dat ik Gods absolute heerschappij over al het zijnde erken, ook over het kwaad, als je ziekte opvat als kwaad. De duivel heeft ruimte, maar zit aan de ketting, God bepaalt die ruimte zoals ik de ruimte van de hond bepaal. Ik krijg de indruk dat Hij veelal alles min of meer zijn eigen gaan laat gaan, tenzij Hij een of andere reden heeft die Hij zelf alleen kent om in te grijpen. Kijk (altijd)naar het leven van Jezus: Hij toont duidelijk dat Hij boven de natuurwetten staat: Hij loopt op het water, Hij bedaart de storm (waarmee natuurlijk ook zinnebeeldig bedoeld is: de storm van onze lusten en begeerten die strijd voeren tegen onze ziel en onze relatie met God) door die berispend toe te spreken alsof het een grote hond is. Voorbeelden te over. Wat moet onze conclusie zijn: m.i. dat Hij de waarheid spreekt als Hij zegt: Mij is gegeven alle macht in hemel en op aarde. Hoe wil een mens almacht anders zien dan dat iemand alles kan? En anders is het ook niet bedoeld, zoals duidelijk blijkt: doden worden opgewekt. Hoe zou ook Degene die doden opwekt zelf in het graf kunnen blijven? De appel valt naar beneden tenzij God het anders wil. God schiep de natuurwetten, maar als een grote horlogemaker is het voor Hem even vanzelfsprekend de klok achteruit te laten lopen als vooruit. Hij is God. Hij weet wat Hij gemaakt heeft en hoe alles werkt. Gezegende dag met Hem die ons moge leiden naar de eeuwige vreugde, door Zijn Zoon JC. Bid voor mij a.u.b. Ik heb weinig gelegenheid te computeren en ook dat log van mij schiet niet op, nog steeds geblokkeerd. Bless U all, Jan Paul Kok ps: laten we vragen om het geloof van Jezus, de Hoop en de Zekerheden van Jezus en bovenal de Liefde van Jezus.

 17. Hey Gast,

  Blijf het leuk vinden om je zo te mogen noemen, maar heb je ook en naam?:P

  Ik zie het zo:) God maakt de natuurwetten, niet andersom. De natuurwetten zijn er dus voor God, en niet andersom. Ik denk dat God ze heeft gemaakt om ons zekerheid te geven, iets waar de mens het meest behoefte naar heeft, maar dat Hij er zeker van kan afwijken. Hij heeft een norm moeten verzinnen om er vervolgens van te kunnen afwijken.

  Ziekte, dat is iets wat God trouwens naar mijn mening nooit zo bedoelt had, maar is gekomen door de zondeval, wat een onderwerp opzich is. Maar God maakt je niet ziek, daar geloof ik niet in, tenzij Hij wilt dat je bij hem terugkomt.

  Ik weet trouwens niet zoveel over jou en je achtergrond (maakt op zich ook niet zo uit natuurlijk, internet is er voor bedoelt om lekker veilig en anoniem te reageren) maar heb je wat met God, als ik vragen mag? Hoe zie jij God? praat je wel eens met Hem? of zie je dat als iets geks? alles kan en alles mag hoor:)

  Ik ben benieuwd,

  Groetjes Mark Boerman

 18. natuurlijk mag je zo vrij zijn! en je hebt gelijk, de stelling zegt idd niet dat God je ziek maakt.

  Maar hoe zie jij het dan? Is de verkoudheid het Kwaad, waar God je voor kan behoeden?

  Ik vind de gedachte zo bovennatuurlijk dat God iemand zou kunnen behoeden voor een verkoudheid, terwijl dit zo’n logisch oorzaak => gevolg situatie is. contact met virus => verkouden. geen contact met virus => niet verkouden

 19. Hey Gast,

  Als ik zo vrij mag zijn om een opmerking te maken op jouw reactie. Er word hier niet gezegd dat God ziekte veroorzaakt ๐Ÿ™‚ misschien is het iets waar jij aan moet denken als je deze stelling leest, maar het รฉรฉn hoeft niet met het ander te maken te hebben, als je begrijpt wat ik bedoel:)

  Groetjes, Mark

 20. verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus.

  Persoonlijk vind ik het onzin om te geloven dat ziekte door God wordt veroorzaakt. Voor vele ziekten is inmiddels een hele logische, biologische verklaring te geven, zo ook voor de simpele verkoudheid.

 21. Heej,

  Vind dit een moeilijke stelling aangezien ik wel denk dat God ons liever gezond ziet dan ziek.

  Maar lig hier nu op de bank met een griepje en voel me echt beroerd. Zou God dan willen dat ik ziek ben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *