Stelling van week 32

Beste bezoeker, De stelling van week 32 luidt als volgt: De eindtijd is nabij…

Door middel van deze post kan je hieronder een reactie plaatsen op de stelling van deze week. Dus heb je een vraag/opmerking over de stelling, reageer gerust!

Groeten,
Het Gebedsbroedersteam

Reacties

 1. “De eindtijd is nabij…”

  Voor zover ik deze stelling bekijk, hebben we te doen met slechts een halve stelling; eerder een constatering. Ik mis eigenlijk het verklarende tweede deel van deze constatering dat op de puntjes ingevuld mag worden.

  Van de andere kant leren we uit Matheüs 25, 1 -13 dat de eindtijd inderdaad nabij is. Edoch, we kennen tijd noch uur (Mt 25 – 13) hetgeen inhoudt dat we ons ten alle tijde bereid moeten op de komst van de Bruidegom!

 2. Sinds de hemelvaart van Jezus dacht iedere generatie dat hij leefde in de eindtijd. Ten tijde van Nero was men er stellig van overtuigd dat hij de antichrist was, want zijn naam in getalswaaarde omgezet blijkt 666 te zijn….
  Op zich is het ook wel logisch dat iedere generatie dat denkt, want niemand dan alleen de Vader weet tenslotte wanneer dat moment is aangebroken: dus ook satan niet en dus zal hij iedere generatie een antichrist paraat moeten hebben voor het geval dat…
  Ga maar na: door de eeuwen heen zijn er iedere generatie wel van dat soort mensen geweest tot en met hitler de vorige generatie…. en in deze tijd zijn er kandidaten geweest als saddam hussein, misschien zelf osama bin laden….
  Iedere generatie probeert bewijzen te vinden dat het nu wel zover zal zijn.

  Beangstigend is het wel dat de laatste 100 jaar de “macht” van de mens in sneltreinvaart is toegenomen…ha, sneltrein die er 100 jaar geleden nog niet eens was en wat te denken van alle technische ontwikkelingen van dingen die we nu heel normaal vinden: kinderen weten niet eens meer wat een langspeelplaat is en kunnen zich niet voorstellen hoe die in een cd-speler heeft gepast…
  De eerste computer dateert van zo’n 50 jaar geleden en besloeg een behoorlijke ruimte en de mijne staat nu met alles er op en er aan op nog geen halve vierkante meter…

  Beangstigend is ook het feit dat er al een tijdje experimenten gedaan worden met in de huid geplaatste chips om het betalingsverkeer makkelijker te maken.
  Zelfs bij Albert Hein is er een proef geweest met het betalen via de vingerafdruk….
  Bijbelse profetieen in de praktijk gedurende onze tijd!
  Het toewerken naar een wereld valuta, al onze privacy gegevens op een chip die zo geimplanteerd kan worden…
  Onze tijd is inderdaad rijp voor de eindtijd maar we moeten vooral BLIJVEN letten op de tekenen der eindtijd….
  En voor Gods kinderen zijn al deze ontwikkelingen juist bemoedigend ipv beangstigend…

 3. Bastiaan schrijft:

  “Er zijn genoeg wetenschappers die elke dag tekenen krijgen dat de wereld ten onder gaat.
  Maar als uw naaste ten onder gaat, lijkt me dat een teken genoeg, dat de eindtijd voor uw naaste is aangebroken.”

  Mooi verwoord.

  Cool om te horen dat je daar zo’n hart voor hebt. Veel zegen ermee, broeder!

 4. Een reactie op de stelling; De eindtijd is nabij,

  Hetgeen nabij is, wordt niet vaak gezien, we leven in de veronderstelling dat we een beeld moeten toepassen op een nabij moment. Wat werkelijk belangrijk is. De werkelijkheid, ook van de eindtijd, als zou die eraan komen, maken tot een nabij moment.

  Het grootste waardevolle opgave in Christus dienst, is niet te zoeken naar welke tijd we leven. De tekenen der tijd te onderscheiden. Want die zijn net als jezus eenvoudig.

  Is er oorlog en rampspoed in de wereld, en is het christus die graag wilt werken en de armen wilt laten delen in zijn rijkdom.

  Zou er dan iemand zijn die zoekt naar een teken, of de eindtijd nabij is. Volgens mij was het jezus, die niet van tekens hield, en meer gaf aan mensen die half dood naast de weg lagen.

  Er zijn genoeg wetenschappers die elke dag tekenen krijgen dat de wereld ten onder gaat.
  Maar als uw naaste ten onder gaat, lijkt me dat een teken genoeg, dat de eindtijd voor uw naaste is aangebroken. Iets waar u zeer direct iets aan kunt doen. namelijk door een schat aan goede daden te creeren en ook zelfs uw deugd te laten opklimmen om net als jezus, niet een zondaar, of een toeschouwer te blijven. Maar de handen eens vuil te maken met het werk dat vandaag de dag, nog even nieuw en vers is als 2000 jaar geleden. Want die eindtijd ach. 100 jaar na Jezus dood, riepen ze al dat er een eindtijd aankwam.

  Toch om de olie levend te houden, zullen we ook de lamp in ere moeten houden. En het werk van Jezus zelf is de lamp, de olie,
  dat is slechts wij die de werken voortzetten. Want als de olie op is, en er blijkbaar ook niet genoeg in de kan zit, dan is het ook gedaan met alle goede schatten die jezus aan ons achter liet. En brengen we olie voort, Dan mogen we ook Met Jezus in aanschijn van zijn eigen licht, werken, zelfs vandaag de dag.

  Als jezus uw leidraad is, Als God het doel is van uw gebeden, dan zal er een moment komen, dat u begrijpt waar Jezus op doelde,
  Hoever de eindtijd verwijderd is van ons dagelijks leven.

  In hoogachting voor de roeping aller Christelijke broeders en zusters, en vrienden van het Heilig Kruis.

 5. Bij de uitstorting van de Heilige Geest (Handelingen 2), geeft Petrus (gevuld van de Heilige Geest 😉 ) een toelichting aan de menigte over wat er gebeurt. Hij haalt daarbij een profetie aan van Joel. Deze profetie begint met: “Aan het einde der tijden, zegt God, zal ik over alle mensen mijn geest uitgieten..” (vers 17, NBV)

  Nieuwsgierig geworden kwam ik m.b.v de zoekfunctie op biblija.net al snel op de volgende teksten:

  “Al voor de grondvesting van de wereld is hij door God uitgekozen, en nu is hij, aan het einde van de tijd, verschenen omwille van u.” (1 Pet 1 : 20)

  “Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde loopt heeft hij tot ons gesproken door zijn Zoon.. ” (Hebr 1 : 1-2)

  O.b.v. deze teksten zou ik zeggen dat we in de eindtijd leven omdat de Bijbel de tijd vanaf dat moment al, zo lijkt te definieren.

  Klopt ’t, of mis ik iets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *