Christenen zijn hypocrieten (!)

Zijn christenen heilige boontjes, gedragen ze zich alleen als heilige boontjes of hebben ze echt iets bovennatuurlijks gevonden?

Zijn de christenen van tegenwoordig een stelletje slappelingen, hypocrieten, goedaardige mensen of heb je er andere mening op nagehouden? Zijn christen heilige boontjes, gedragen ze zich alleen als heilige boontjes of hebben ze echt iets bovennatuurlijks gevonden? Wat denk jij ervan? Wij zijn benieuwd naar je mening..

De stelling luidt als volgt:

Christenen zondigen tegenwoordig evenveel als niet-christenen, ze doen alleen meer hun best om het te verbergen.

Wat vind jij van deze stelling? Schroom niet en plaats je reactie! Ps. Vergeet niet te stemmen..

Fijne week toegewenst!

Het gebedsbroedersteam

Reacties

 1. Oei oei, dat is nog eens eenzijdig bekeken Chuck……………..

 2. “Christenen zondigen tegenwoordig evenveel als niet-christenen, ze doen alleen meer hun best om het te verbergen.”

  Waar haal je het vandaan.. zou ik zeggen…
  Hoeveel een Christen ook zondigt… (me too) Hij is juist degene, die het openbaar maakt, in het licht brengt naar Christus.
  Anders is het ws. geen Christen.
  1 Joh 1:8-10 maakt het duidelijk:
  8 Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, misleiden wij onszelf en de waarheid is in ons niet. 9 Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid. 10 Indien wij zeggen, dat wij niet gezondigd hebben, maken wij Hem tot een leugenaar en zijn woord is in ons niet.

  God kent ons namelijk al, weet alles al, en iemand, die zijn zonden probeert te verbergen, …. heeft Gods Woord niet in zich. God weet precies wat je doet, als niemand kijkt, en een Christen, die weet dat!

 3. Zo is het Bernard.

 4. idd Bernard.

  Ik voel mij als mens niet meer dan een niet christen, ook wij kunnen nog steeds zondigen, maar wij zijn er geen slaaf meer van. Wij zijn vrijgekocht. EN een Christen komt niet makkelijk tot zonde (strijd enz) als je echt bekeerd bent. Waar de wereld nog wel eens praat over een geweten praat je als Christen over de Heilige Geest.
  De nieuwe geestelijke identiteit die je gekregen hebt, zorgt toch voor een andere levenswandel. Ik bemerk zoveel verschil in relaties en hoe ik zelf dingen ervaar. Allemaal omdat er een werk in mij gestart is.

  Ik snap de stelling, maar wat je jezelf mag afvragen als je iemand hebt die op ontzettend veel vlakken zondigt, heeft die persoon dan wel een goed contact met andere christenen die hem helpen of in hoeverre is zijn persoonlijke relatie met Christus. Ik wil dan nog niet zover gaan om zo iemand een “afvallig” christen te noemen, maar die kant gaat het wel op natuurlijk.

 5. Mischien goed om de definitie wat is een Christen eens te onderzoeken… Ik denk, dat de Bijbel leert, dat het gaat, of je een nieuwe schepping bent,… Wie de Zoon heeft, heeft het leven…

  Paulus, die het grootste deel van het nieuwe testament schreef, zei: Diegene, die niet werkt, maar zijn geloof vestigd, op Hem, die de goddeloze rechtvaardigd, wordt zijn geloof gerekend tot gerechtigheid.

  Dat is wat mij betreft een Christen, niet iemand die zo geweldig beter is dan een niet-Christen, maar iemand die zijn geloof op Jezus Gods Zoon gericht heeft…

  een “afvallig” christen… die term kom ik niet in de bijbel tegen, wel, zijn er enkelen, die het offer van Jezus aanvaard hadden, en het daarna verworpen hebben. Dat zijn mensen, die zeggen: Ik heb geen vergeving nodig, ik hoef dat offer van Jezus niet (meer). Maar dat zijn niet mensen die nog altijd de fout in gaan, verslaafd kunnen zijn aan vanalles en nog wat, maar die toch Gods genade willen, en met God willen leven, ook als het in het dagelijks leven niet (goed) lukt.

  Dan kan je zijn, als een goddeloze, maar vestig je je geloof op Hem, die jou rechtvaardigd… dan verklaart Hij je toch rechtvaardig! Wat een genade, niet uit werken, opdat niemand, (wij niet) roemen…. OPdat wij niet zeggen, wij zijn beter dan jullie niet Christenen, en daarom zijn wij gered. Nee, wij zijn niet beter, maar Jezus, is Beter. De Beste, de Redder. De Verlosser.

  Dan zijn we niet meer, als de broer van de verloren zoon…. die minachtend kijkt naar zijn broer, die het verknald heeft, en zelf denkt het wel verdient te hebben. We hebben niets verdient. En kunnen dat ook niet. (IK niet in ieder geval, maar ik heb ervaren, dat God mij vergeeft) Als God van ons verwacht, dat wij tot 7×70 maal vergeven… bedoelt hij, wij moeten altijd vergeven, want Hij vergeeft ons ook altijd.

  Loof de Here Mijn ziel, die AL uw ongerechtigheden vergeeft….

  nog een ding:
  Mensen denken vaak, dat bekering, betekend: je omdraaien, je van je verkeerde weg afkeren, en een nieuwe weg, zonder zonde in gaan.
  Bekering volgens de Bijbel, is een ander iets:
  Het griekse woord, (in het engels duidelijk Re-pent) betekend, je gedachten veranderen, Niet meer denken, dat je het zelf wel redt, dat je het zelf wel verdienen kan (denk aan bijv. de rijke jongeling), door goede werken, doordat je een “goed” mens zou zijn, maar erkennen, dat je het zelf niet kan, en dat je Gods genade nodig hebt.
  Dat is denk ik dan ook de essentie van het woord bekeren.

  Nee, het gaat erom, dat je een nieuwe schepping bent. en dat wordt je, door te geloven, dat Jezus de Zoon van God is, die op het kruis jouw en mijn schuld ‘afbetaalde’, die door God opgewekt werd uit de dood, en dat te erkennen, maakt je een nieuwe schepping.

 6. Ja echt he bernhard mooi verwoord. Amen.

 7. Mensen die enkel het plaatje voldoen doen het voor de wereld en niet voor God een oprecht hart is een vurig hart laat je hart vlammen voor jezus. oordelen deed Jezus niet dus moeten wij het ook niet doen kijk eerst naar je zelf hoe jou contact is met God. Laat de rest aan God over hij ziet de harten aan speel zelf nooit voor God. Het is een baan waar je elke dag aan moet werken en omdat we in de wereld zijn ligt de vernietiging om de hoek om je kapot te maken en hoe hardt het ook klinkt velen zullen bezwijken en van het Geloof af gaan. Daarom is het belangrijk om helemaal voor jezus te gaan en de wereld achter je te laten wil niet zeggen dat je niks meer mag maar wel met een nuchter kijk en nuchter geest. En daarom is het ook belangrijk met wat voor mensen je om gaat hebben ze Jezus 100% lief of gaan ze 100% voor de wereld en daarin moet je ook keuzes in maken. Alles is tussen God en hen we zullen wel zien hoe vol de paradijs wordt en blijft.

 8. Christenen zijn niets beter dan niet Christenen.
  Niemand kan aan de 10 geboden voldoen.
  Maar Christenen zijn steeds in gevecht.
  Dat is mogelijk door genade, de kracht van Jezus.
  Christenen kunnen zich nog ”schamen”
  niet Christenen kunnen alleen nog trots zijn op hun ”daden”

 9. Ik ben constant in gevecht,(Strijd de goede strijd.)maar verlies dikwijls. Het is mijn karakter, en wat het leven van mij gemaakt heeft. Maar 1 ding is mij overduidelijk, hoe meer we met Hem bezig bent hoe meer je deze strijd wint, en rust ervoor terug krijgt. Daaraan weet ik dat een reeel feit is dat Jezus leeft en doet wat Hij zegt.(Komt vermoeiden, Ik geef je rust.)
  Wat is het dan prachtig dat Hij voor mij gestorven is. Genade van Hem alleen heeft mij gered van deze Aardse strijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *