Boksen

Hallo, ik ben Willem Arnold, ik studeer sociaal pedagogisch hulpverlener in Ede. Ik ben 22 en zit bij de studentenvereniging NSW. Als sport doe ik boxen, maar op een plek in de Bijbel word daar iets over gezegd. (afgezien van abel de eerste boxer) Hier wil ik dan ook iets over schrijven.

Ik loop dan ook niet maar in den blinde en ik ben geen vuistvechter, die zo maar in de lucht slaat.1 Kor 9:26

De schrijver van dit stuk geeft aan dat hij traint en tot het uiterste gaat. Hij strijdt voor de waarheid die mensen bevrijdt. Hij strijdt tegen de leugen en de duisternis, hij strijdt tegen alles wat ingaat tegen de kennis van Jezus.

Als je ergens voor strijdt dan ga je tot het uiterste en dat ontzie je jezelf van activiteiten die dat einddoel in de weg zouden staan. Zoals een atleet zich van feesten en vet eten onthoudt, omdat dit slecht is voor zijn conditie. Zo moet een strijder voor het evangelie zich onthouden van slechte gewoontes die zijn geestelijke conditie zouden verzwakken.

Ik denk dat we in Nederland gevaar lopen om onze geestelijke conditie enorm te laten verzwakken door het comfort. Het geloof is veilig, niemand zal je iets verhinderen dus er lijkt geen strijd te zijn. Het gevolg is dat we uitgezakte christenen hebben die hun eigen vijand niet zien. Als we dan al vechten dan zijn we de vuistvechter die zomaar in de lucht slaat. De vijand die we hebben is de mening dat alles relatief is, de vijand van ons is dat we ons goed moeten voelen.

De grootste vijand in het boxen is mijn eigen angst. Door die angst ga ik met mijn ogen knipperen waardoor ik de aanval van de ander niet zie aankomen. Of ik zou angstig slaan waardoor ik niet snel in de verdediging terug ben of zacht sla.

De grootste vijand van de vechter voor de waarheid is ook zeker angst. Wat zullen anderen van mij denken, zullen ze wel luisteren, ik voel mij niet geschikt laten anderen het maar doen. Deze angst zorgt voor lafheid, deze lafheid geeft schuldgevoel, dit schuldgevoel vermindert eigenwaarde en zorgt dat je met schroom naar God nadert.

Want God heeft ons niet gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht, van liefde en van bezonnenheid. God geeft ons alles om vechters te zijn voor de waarheid. In afhankelijkheid van hem kunnen we de goede strijd strijden.2 Tim 1:7

Groeten Willem

Reacties

 1. Mooi stuk, goede herinnering om niet te verslappen in de strijd, en ons niet te bekommeren om wat er met ons zou kunnen gebeuren. Het ergste/beste dat zou kunnen gebeuren is dat wij ons leven verliezen…. daar kijk ik erg naar uit.

 2. Gaaf geschreven broeder! Laten we inderdaad waakzaam blijven, om Geestelijk in conditie te blijven. Even een gave bemoediging!!

  Bless

 3. Een prima stuk waar iedereen iets aan heeft Laat iedereen dit leest daarom bidden om geen luchtbokser te wezen maar gericht te vechten met de wapenuitrusting van de Geest .

  (Willem, het is goed hoor, dat je mijn portretrechten schendt 😉 )

 4. Mooi stuk Willem! Het is waar dat we door onze comfort (ik zit achter de compu op een zachtledere bureaustoel een reactie te typen) inslapen voor gevaar en dat we daardoor tegenwoordig bang zijn om er niet bij te horen! Wens ons en de wereld saamhorigheid in de Geest!

 5. hey Richard,

  Focus on the subject, not the object! 😉

  groente!

 6. Mooi lichaam heb je, Willem Arnold. Zeker heel erg gespierd? Wauw. Sexy hoor. Krijg het er warm van!

  Richard.

 7. fijn dat je ons op weg help om angst aan de kant te zetten. z’n dreun heb je regelmatig nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *